fbpixel

Search icon
Search
Marina Fish Restaurant: Η γευστική πρόταση που έχει αφήσει «παρακαταθήκη» στη γαστρονομική σκηνή της Χαλκιδικής
CITY VIBES

Marina Fish Restaurant: Η γευστική πρόταση που έχει αφήσει «παρακαταθήκη» στη γαστρονομική σκηνή της Χαλκιδικής

Ο ιδιοκτήτης του γνωστού εστιατορίου, Κωστής Κανακάρης μιλάει για την ουσία του «καλού φαγητού»


Ο Κωστής Κανακάρης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Marina στην Ποτίδαια, μας μιλάει για τη γαστρονομική πορεία του χώρου που με πολύ μεράκι και αφοσίωση δημιούργησε, για τα εστιατόρια που ξεχωρίζει, τη σημασία τού να έχεις πάθος για την πρώτη ύλη αλλά και την ουσία του «καλού φαγητού».

m-taste-015-as.jpg
Κωστής Κανακάρης


1. «Καλό φαγητό». Τι είναι για εσάς; Είναι το νόστιμο φαγητό, που δημιουργεί στον ουρανίσκο μια έκρηξη γεύσεων και μια βαθιά ευχαρίστηση.

2. Με ποιον τρόπο θεωρείτε πως συμβάλλετε στη γαστρονομία της Βορείου Ελλάδας; Για εμάς, ένα γαστρονομικό ταξίδι ολοκληρώνεται όταν συνυπάρχουν τρία πράγματα: η υψηλή ποιότητα, το άρτιο περιβάλλον και η ζεστή φιλοξενία.

3. Ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν τη Marina ξεχωριστό προορισμό; Είναι η ιδανική τοποθεσία που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε και το πάθος μας για την πρώτη ύλη.

4. Ποιο πιάτο σας μπορείτε να πείτε πως αφήνετε παρακαταθήκη στον κόσμο της γαστρονομίας; Θα ξεχώριζα τις γαρίδες σωτέ με αρωματικό βούτυρο σκόρδου, ντοματίνια και τραγανή μπαγκέτα, μια πρόταση που έχει αφήσει το στίγμα της.

5. Τι πρέπει να δοκιμάσει κάποιος αυτήν τη σεζόν από το menu σας; Σας προτείνω το κριθαρότο γαρίδας, που συνδυάζει γη και θάλασσα.

6. Μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική πρόταση που σας κέρδισε στη Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά γαστρονομικά στέκια στην πόλη μας, επομένως είναι δύσκολο να ξεχωρίσω. Παρ’ όλα αυτά, ο καινούριος, εξαιρετικός χώρος των Γιώργου και Αλέξανδρου Βασίλογλου στο κέντρο, το Clochard, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

7. Ποιο είναι το δικό σας στέκι που απολαμβάνετε να πηγαίνετε στη Θεσσαλονίκη για:

Kαλό κρέας: Το Duck Private Cheffing, το Οψοποιών Μαγγανείαι, το Clochard και η Παλιά Αθήνα. Επιλογές διαχρονικές, η καθεμιά με τον δικό της χαρακτήρα.

Θαλασσινά ή ψάρι: Ο Γλυκάνισος, το Marea, το Grada Nuevo, η Βρεγμένη Γάτα και η Μαύρη Θάλασσα. Όλα τους, απλά εξαιρετικά!

Καλό κρασί: Η Mέθη. Πολλές και ιδιαίτερες επιλογές.

Ωραία ατμόσφαιρα: Tο Le Zazous και το Gatto Rosso.

Ιδιαίτερα cocktails: Το Kitchen Bar.

8. Ποιο είναι το πιάτο που «ζηλέψατε» και θα θέλατε να είχατε κι εσείς στο menu σας; Κάτι εξαιρετικά ντολμαδάκια με μαριναρισμένη σαρδέλα, τα οποία ήταν σερβιρισμένα επάνω σε σος γιαουρτιού που δοκίμασα στο Αφρόψαρο στην Αθήνα.

9. Θα είχε ενδιαφέρον -θα ήταν ίσως και πρόκληση- μια συνεργασία με κάποιον σεφ ή εστιατόριο της Θεσσαλονίκης; Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς αυτήν τη χρονική στιγμή είναι η δημιουργία και διατήρηση μιας δυνατής ομάδας, την οποία έχουμε καταφέρει να χτίσουμε.

10.  Ποιο είναι το top 3 των αγαπημένων σας εστιατορίων στην Αθήνα και στο εξωτερικό; Στην Αθήνα ξεχωρίζω το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου, το Base grill, το Αφρόψαρο και το Milos, ενώ από εστιατόρια του εξωτερικού το εμβληματικό Paul Bocuse στη Γαλλία και το ιταλικό Ostreria Francescana.

Info

Νέα Ποτίδαια, Tηλ.: 2373 041570

Fb: Marina Fish Restaurant Potidea

Instagram: @marina_fishrestaurant