fbpixel

Search icon
Search
Maria Grazia Chiuri: Αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσής της πίσω από το πολυαναμενόμενο show του Dior στην Ελλάδα
FASHION NEWS

Maria Grazia Chiuri: Αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσής της πίσω από το πολυαναμενόμενο show του Dior στην Ελλάδα

H επίδειξη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας την επόμενη Πέμπτη μας έχει ήδη ενθουσιάσει


Είναι πλέον γνωστό πως το μεγαλύτερο fashion event του καλοκαιριού δεν είναι άλλο παρά το πολυαναμενόμενο show για την cruise 2022 συλλογή του οίκου Dior στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου. Φαίνεται λοιπόν, πως όλα είναι έτοιμα με σκοπό να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν το σπουδαίο show του fashion house από τη Γαλλία, που πρόκειται να τραβήξει όλα τα παγκόσμια βλέμματα στη χώρα μας. 

Με αφορμή λοιπόν την επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Καλλιμάρμαρο, η Maria Grazia Chiuri, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, ανοίγει τα χαρτιά της, σε μια άκρως απολαυστική συζήτηση με τον Ιταλό ιστορικό Τέχνης Filippo Cosmelli -ιδρυτή της εταιρείας IF · Unique Art Experiences, με την οποία έχει συνεργαστεί ο οίκος Dior για το show της Αθήνας- την οποία και ονομάζει «Ακολουθώντας τα χνάρια της Μητέρας Θεάς», και όπου μας εκμυστηρεύεται όλη την έμπνευσή της πίσω από τη συλλογή cruise 2022, που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε σε λίγες ημέρες.

1-rACeP.jpg

Η ίδια μέσα από ένα ενδιαφέρουν IGTV που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram αναφέρεται στη νέα της κολεξιόν, αλλά και σε όλα εκείνα τη στοιχεία και τις πηγές έμπνευσης που την έκαναν να τη δημιουργήσει.

Η ίδια μάλιστα αναφέρει στη λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο, «Καθώς η ημερομηνία του σόου στην Αθήνα πλησιάζει, με χαρά μοιράζομαι ένα μέρος από την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχα με τον Filippo, σχετικά με την έρευνά μου στην προ-κλασική Ελλάδα και το συμβολισμό της Μητέρας Θεάς. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον ταξίδι για να ανακαλύψουμε τις ξεχασμένες ρίζες του πολιτισμού μας».

maria.jpg
Maria Grazia Chiuri

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους, η Chiuri δε διστάζει να αποκαλύψει πως αυτό που την εντυπωσιάζει περισσότερο στην ελληνική μυθολογία και κάτι που εξερευνεί η νέα της συλλογή είναι η έντονη παρουσία της γυναίκας σε αυτήν. Η ίδια εκμυστηρεύεται, «Θέλω να προωθήσω το πώς οι γυναίκες μπορούν να εμπνευστούν από την ισχυρή αναφορά του φύλου τους στη μυθολογία».

Θέτοντας στο επίκεντρο πολλές φορές το θηλυκό στοιχεία και τη γυναικεία δυναμική που έχει κατακτήσει τον χώρο της μόδας και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας πίσω πατριαρχικές αντιλήψεις, η Chiuri δείχνει πως είναι πρεσβευτής μιας νέας δημιουργικής εποχής. Η ίδια αποκαλύπτει στη συζήτησή της με τον ιστορικό, «Ίσως επειδή έχει να κάνει με τη δουλειά μου, βρήκα ενδιαφέρον το πώς οι γυναικείες φιγούρες στη μυθολογία ήταν πάντα συνδεδεμένες με την υφαντική, κάτι που δεν αντιμετωπιζόταν σαν τέχνη αλλά σαν μια οικιακή εργασία, αλλά είχε κατά βάθος μια πολύ μεγαλύτερη αξία, συμβολική και όχι μόνο».

Ενώ ο Cosmelli δείχνει να συμφωνεί απόλυτα μαζί της, συμπληρώνοντας πως «Στη μυθολογία, η γυναίκα, η μητέρα είναι αυτή που υφαίνει, που γεννά τον κόσμο και τη ζωή». 

2-OSCAW.jpg

Η γυναικεία δημιουργικότητα που αποτέλεσε πολλές φορές έμπνευση για την εξέλιξη της ζωής είναι η πιο σημαντική θεματική που θα αναδείξει η soon to be επίδειξη του μεγάλου γαλλικού fashion house στη χώρα μας που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε!

Παρακολουθήστε την απολαυστική συζήτηση εδώ. 

Stay tuned!