fbpixel

Search icon
Search
Dior Celebrates Greece: Όλα όσα γνωρίζουμε για τo πολυαναμενόμενο show του στην Ελλάδα
FASHION NEWS

Dior Celebrates Greece: Όλα όσα γνωρίζουμε για τo πολυαναμενόμενο show του στην Ελλάδα

Στο Καλλιμάρμαρο θα πραγματοποιηθεί η resort 2022 collection του οίκου


Ήδη από τον προηγούμενο μήνα γνωρίζουμε πως ο γαλλικός οίκος Christian Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chuiri, αποφάσισαν ως η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Αθήνα θα είναι η πόλη, όπου θα λάβει χώρα η cruise 2022 collection. H παρουσίαση της συλλογής έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, με πλήρη συμμόρφωση με τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού COVID-19. Το show, το οποίο ετοιμάζεται θα παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πολλές πτυχές της Ελλάδας και της Ελληνικής κοινωνίας. Θα αναδείξει τη δημιουργικότητα των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών, ακολουθώντας την ίδια τακτική που παρακολουθήσαμε σε παραστάσεις, όπως στο Lecce της Ιταλίας αλλά και το Marrakech στο Μαρόκο.

Το μέρος της Αθήνας όπου θα λάβει μέρος η επίδειξη δεν ήταν γνωστό μέχρι σήμερα, που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lifo.gr θα είναι το Καλλιμάρμαρο. Πιο συγκεκριμένα, υπό τον τίτλο “Dior celebrates Greece” ο διάσημος οίκος, πρότεινε στο ελληνικό Υπουργείο Τουρισμούς μία σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στην ανεξαρτησία της Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους ως ένα γεγονός θεμελιώδους σημασίας για την Ευρώπη και τη συλλογική μνήμη της.

Η resort αυτή συλλογή θα αποτίνει φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στην Ελλάδα, που αποτελεί το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Οι δημιουργίες που θα παρουσιάσει ο Οίκος θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, με στόχο να προβάλλουν σε ολόκληρο τον κόσμο τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελληνίδων και Ελλήνων τεχνιτών και δημιουργών, με τους οποίους θα συνεργαστεί για τη δημιουργία της κολεξιόν.

dior-resort-cover.jpg
Resort Collection Dior 2021

Στόχος όπως αναφέραμε και προηγουμένως, είναι η ανάδειξη των τοπικών καλλιτεχνών και πρώτων υλών. Γι αυτό λοιπόν η συνεργασία του Οίκου με τους Έλληνες δημιουργούς θα έχει έντονα στοιχεία υφαντικής με αργαλειό και θα αναδείξει τον πλούτο της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι δημιουργίες αυτές του Dior θα φέρουν ραμμένη την ετικέτα “Made in Greece” που θα σφραγίζει και την μοναδικότητά τους. Προς αυτή την κατεύθυνση της σύνδεσης του ιστορικού γαλλικού Οίκου με την παράδοση της ελληνικής χειροτεχνίας –στο πλαίσιο και της ανάδειξης της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς– ξεκίνησε και η συνεργασία με τους Έλληνες τεχνίτες, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Ήπειρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου. Καθώς προέρχομαι από τη Ρώμη, για εμένα είναι ένα ουσιαστικό κι εξαιρετικά εμπνευσμένο λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός show και γιορτάζει, περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και τη μετάδοση πολιτισμών. Είναι μεγάλη τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο τεράστιας ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από χορό έως σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν, κάτι το οποίο θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου.», ήταν τα λόγια της creative director όταν ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τη συλλογή στη χώρα μας.