fbpixel

Search icon
Search
Μαντίλια και Φουλάρια: Πώς να φορέσετε το αξεσουάρ που θα απογειώσει τα spring looks σας
FASHION

Μαντίλια και Φουλάρια: Πώς να φορέσετε το αξεσουάρ που θα απογειώσει τα spring looks σας

Ώρα να τα εντάξετε στα καθημερινά σας outfits


Τα μαντίλια αποτελούν ένα από τα πιο effortless και ταυτόχρονα απροσδόκητα αξεσουάρ, που πολλές φορές ξεχνάμε πως μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα σύνολά μας. Με την καλοκαιρινή season, λοιπόν, να πλησιάζει, ήρθε η ώρα να ανταλλάξουμε τα πλεκτά κασκόλ του χειμώνα με ανάλαφρα και χρωματιστά μαντίλια που θα κλέψουν τις εντυπώσεις. 

Παρακάτω, αναλύουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα φορέσουμε. 

Στον λαιμό

img-4561.JPG
Image source: Saint Laurent SS'24

Ο πιο απλός και συνηθισμένος τρόπος είναι να αφήσουμε τα μαντίλια να διακοσμήσουν τον λαιμό, είτε σε συνδυασμό με διάφορα κοσμήματα είτε σκέτα για να ένα πιο minimal look. Το μαντίλι που θα επιλέξουμε, λινό ή σατέν, μονόχρωμο ή και με κάποιο print, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έναν eleveted χαρακτήρα ακόμα και στο πιο απλό σύνολο, jeans & a T-shirt with a twist. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός ενός printed μαντιλιού με ένα ριγέ ή εμπριμέ πουκάμισο ή top λειτουργεί ως ένα εύκολος τρόπος δοκιμής του mix & match.

Στην τσάντα

img-4560.JPG
Image source: Versace

Μην ξεχνάτε όμως, πως ένα απλό μαντίλι μπορεί να ανανεώσει ακόμα και την αγαπημένη σας τσάντα, προσδίδοντάς της ένα νέο χαρακτήρα και look ανάλογα με το ύφος του υφάσματος. Επομένως, αν ψάχνετε ένα τρόπο να εντάξετε την everyday bag της επιλογής σας στην εποχή της άνοιξης, μπορείτε να τη διακοσμήσετε με μαντήλια με έντονα χρώματα, bold prints ή ότι υπάρχει ήδη στη γκαρνταρόμπα σας. Ο συνδυασμός αυτός φαίνεται να λειτουργεί τόσο για δερμάτινες και structured τσάντες, όσο και για τις περισσότερο καλοκαιρινές επιλογές, όπως για παράδειγμα τις raffia bags. Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι σίγουρα εμπνευσμένος από τις μοναδικές επιλογές της Jane Birkin, η οποία έβρισκε διάφορα αξεσουάρ και κρεμαστά για να διαφοροποιεί την προσωπική της Birkin, μεταξύ αυτών και τα αγαπημένα της μαντήλια.

Σαν ζώνη

img-4566.jpg

Οι επιλογές όμως δε σταματάνε, καθώς τα μαντήλια διαθέτουν έναν versitile χαρακτήρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σαν ζώνες ή και βραχιόλια. Απώτερος στόχος μας είναι να λειτουργήσουν τα μαντίλια ως μία ευχάριστη πινελιά της άνοιξης για τα σύνολά μας. Το αξεσουάρ μπορεί να προστεθεί ως ζώνη στη μέση, τονίζοντάς την ακόμα και σε ένα απλό blue jean. Για πιο chic εμφανίσεις μπορούμε ακόμα να δέσουμε το μαντήλι μας σε ένα από τα θηλύκια του παντελονιού, αφήνοντάς το να ανεμίζει με την κάθε μας κίνηση, προσφέροντας movement σε ολόκληρο το σύνολο.

Στο χέρι

img-4556.JPG

Η επιλογή να δέσουμε το μαντίλι μας στο χέρι, σαν ένα φαρδύ βραχιόλι, μπορεί να λειτουργήσει σαν μία τέλεια ευκαιρία για ένα απρόσμενο pop of color για τις λιγότερο τολμηρές και πιο minimal εμφανίσεις. Είτε το μαντήλι μας διαθέτει κάποιο charm ή κάποια μεταλλική λεπτομέρεια, είτε τραβάει την προσοχή λόγω των χρωμάτων και των print, αποτελεί έναν ακόμα τρόπο να αξιοποιήσουμε αυτό το μικρό αξεσουάρ για να εξελίξουμε κάθε είδους outfit, αλλά και γενικότερα τις στιλιστικές επιλογές μας.

Στο κεφάλι

img-4564.jpg


Τους καλοκαιρινούς μήνες ωστόσο, τα μαντήλια λειτουργούν ως το απόλυτο cover up και αξεσουάρ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από τα κλασσικά summer hats. Απόλυτη έμπνευση για το συγκεκριμένο concept αποτελεί η Jackie O', η οποία μας έχει προσφέρει ποικίλες εικόνες με head scarfs ως ένα από τα signature looks της. Από τις ανοιξιάτικες εκδρομές και περιηγήσεις σε νέους προορισμούς μέχρι και τις ημερήσιες καλοκαιρινές αποδράσεις στην αγαπημένη σας παραλία, τα head scarfs αποτελούν το απόλυτο μεσογειακό αξεσουάρ και αξίζουν να τα δοκιμάσετε τη season που πλησιάζει.