fbpixel

Search icon
Search
Maestro: 7+1 spots στην Αθήνα που είδαμε στη δεύτερη σεζόν και θέλουμε να επισκεφτούμε
PEOPLE & MOMENTS

Maestro: 7+1 spots στην Αθήνα που είδαμε στη δεύτερη σεζόν και θέλουμε να επισκεφτούμε

Spoiler alert: Από τις σκηνές που παρακολουθήσαμε στο πρώτο επεισόδιο, αλλά και από τα επόμενα που έρχονται


Η 2η σεζόν του Maestro έχει ξεκινήσει να προβάλλεται στη συχνότητα του Mega, αλλά και στο Netflix όπου είναι διαθέσιμα και τα 6 επεισόδια. Μετά τους Παξούς, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέλεξε, παράλληλα, και την Αθήνα ως σκηνικό για τους ήρωές του, με το 2ο επεισόδιο μάλιστα να εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο στην πρωτεύουσα, την οποία χαρακτηρίζει ο ίδιος ως «ζούγκλα». Παρουσιάζει, ωστόσο, την πιο γοητευτική πλευρά της, μέσα από θρυλικά bars, κατοικίες με μοναδικό design και πολιτιστικούς χώρους, που αξίζουν την προσοχή μας.

Παρακάτω καταγράψαμε τα spots που είδαμε στη σειρά, τόσο στο δεύτερο επεισόδιο όσο και σε κάποια από τα υπόλοιπα...

1. Το γραφείο της ψυχολόγου - Ένα αστικό διαμέρισμα στην καρδιά της Αθήνας

athens-residence-65.jpg

Στο πρώτο επεισόδιο του Β' κύκλου, είδαμε από τα πρώτα κιόλας λεπτά την Αλεξάνδρα (Στεφανία Γουλιώτη) να επισκέπτεται μια ψυχολόγο για μια δίωρη συνεδρία, που υποτίθεται πως ήταν για εκείνη και τον Ορέστη (Χριστόφορος Παπακαλιάτης). Το σπίτι όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, φιλοξενώντας το γραφείο της ψυχολόγου, το είχαμε δει για πρώτη φορά στο GLOW πριν από μερικούς μήνες. Πρόκειται για ένα αστικό διαμέρισμα στην καρδιά της Αθήνας, που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της εκλεκτικιστικής προσέγγισης, με τη σχεδιαστική σύμπραξη των Saint of Athens και Α&Ο Architects. 

Ανακαλύψτε όλους του χώρους του διαμερίσματος εδώ.


2. Ωδείο Αθηνών

papakaliatis-3.webp
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν, LIFO

Σε πολλά από τα επεισόδια της 2ης σεζόν, το Ωδείο Αθηνών έχει την τιμητική του. Σε αυτό κύρια πρόσωπα είναι η Κλέλια (Κλέλια Ανδριολάτου) και ο Ορέστης, με την πρώτη να προσπαθεί να εγγραφεί σε αυτό, καθώς είναι το όνειρό της. Ο Ορέστης εργάζεται εκεί ως μαέστρος και κάπως έτσι συναντιούνται ξανά. Το 2017 το κτίριο, που αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της σχολής του Μπάουχαους και αποτελεί ένα από τα σπουδαία αρχιτεκτονικά δείγματα του κινήματος του μοντερνισμού στην Ελλάδα, ανακηρύχθηκε «Νεώτερο Μνημείο» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) ικανοποιώντας μια πάγια απαίτηση της αρχιτεκτονικής κοινότητας του τόπου. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, στο πρόγραμμα έχουν μπει ορισμένες ανακαινίσεις στους χώρους του, ενώ πλέον φιλοξενούνται ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις.


3. The Ellinikon Experience Centre

snapinstaapp-354822157-1305031560368619-1426115886731722357-n-1080.jpg

Από το περσινό καλοκαίρι, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε μοιραστεί μέσω Instagram πως πραγματοποιεί γυρίσματα στο The Ellinikon Experience Centre στο Ελληνικόν. Στα επόμενα επεισόδια, λοιπόν, θα τον δούμε με την Αλεξάνδρα και το μωρό να επισκέπτονται έναν από τους πιο πρωτοποριακούς και σύγχρονους χώρους αυτήν τη στιγμή στην πρωτεύουσα. Είναι είναι ένας νέος «έξυπνος» και «πράσινος» προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα συνθέτει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, όπου μεταξύ άλλων πραγματοποιούνται δράσης και virtual tours που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.


4. Prac∙sitele

stighmiotipo-2024-05-18-15855-mm.webp

Ένα ιταλικό εστιατόριο που τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει must-visit τόσο για τους Αθηναίους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Με μια χαρακτηριστική είσοδο που περιτριγυρίζεται από λουλούδια και θυμίζει γαλλικό bistro, στο Prac∙sitele (Πραξιτέλους 7) συναντιέται ο Μιχάλης (Αντίνοος Αλμπάνης) με την αδερφή του (Λένα Παπαληγούρα).

5. Praxitelous Bar

stighmiotipo-2024-05-18-123836-mm-1.webp

Στο 2ο επεισόδιο της σειράς η Κλέλια γνωρίζει τη Ζωή. Μαζί πίνουν το ποτό τους σε ένα από τα πιο γνωστά bars του κέντρου, στο Praxitelous Bar (Πραξιτέλους 33). Αποτελεί στέκι εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, διαθέτοντας ό,τι μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα κλασικό bar, που βασίζεται στα πρότυπα της παλιάς Αθήνας, αλλά κουβαλά μια φρεσκάδα που ελκύει τη νέα γενιά.


6. Boiler

stighmiotipo-2024-05-18-125832-mm.webp
stighmiotipo-2024-05-18-10839-mm.webp

Την Κλέλια και τη Ζωή τις βλέπουμε να απολαμβάνουν ακόμα ένα ποτό μαζί, αυτήν τη φορά στο Boiler (Βλαχάβα 9). Ένα bar που ξεχωρίζει από το εξωτερικό του με τις μαξιλάρες και τις boho λεπτομέρειες, που το κάνουν να ξεφεύγει από τη μονοτονία που συναντά κανείς σε πολλές γωνιές του κέντρου. Εκεί γυρίστηκε και η σκηνή όπου ο Αντώνης (Ορέστης Χαλκιάς) κάνει live.


7. ILiOs

stighmiotipo-2024-05-18-124541-mm.webp

Η Κλέλια και ο Θάνος (Δημήτρης Κίτσος) συναντιούνται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο εστιατόριο ILiOs, το οποίο βρίσκεται στο CityLink, στη Βουκουρεστίου. Ένας ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος με μοντέρνο design, όπου η ελληνική κουζίνα και οι διαχρονικές γεύσεις απογειώνονται. Τα πιάτα φέρουν την υπογραφή του executive chef, Δημήτρη Σκαρμούτσου.


8. Μπρίκι

stighmiotipo-2024-05-18-10651-mm.webp

Το bar όπου η Κλέλια και ο Ορέστης συναντιούνται για πρώτη φορά από κοντά μετά τους Παξούς, είναι το εμβληματικό Μπρίκι στη Δορυλαίου 6. Λίγοι είναι αυτοί που δεν το γνωρίζουν, καθώς γράφει τη δική του ιστορία και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ατμοσφαιρικό του vibe. Μοιάζει βγαλμένο από μια άλλη εποχή και θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε κάποια μητρόπολη της Ευρώπης.

Κεντρική φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν, LIFO