fbpixel

Search icon
Search
Luxurious Living: Οι 5 πιο όμορφες καμπίνες τρένων στον κόσμο
ESCAPE

Luxurious Living: Οι 5 πιο όμορφες καμπίνες τρένων στον κόσμο

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική, αυτά τα τρένα αποδεικνύουν πόσο πολυτελή μπορεί να είναι μια μετακίνηση


Αν και είναι δύσκολο να το θυμάστε συχνά, η χλιδή και ο ρομαντισμός των ταξιδιών με τρένο δεν ανήκουν στο παρελθόν - σκεφτείτε μόνο αυτά τα όμορφα βαγόνια του τρένου. Διακοσμημένα dining table με λευκά τραπεζομάντιλα και υπέροχο art de la table, καθώς και private καμπίνες με double beds και μαρμάρινα μπάνια, αυτά τα πολυτελή τρένα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων πάνω σε τροχούς - ενώ απέχουν πολύ από τα συνηθισμένα. Επιπλέον, έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορούν να σας ταξιδέψουν σε μια σειρά από εντυπωσιακές τοποθεσίες - και όλα αυτά ενώ τρώτε ή απλώς ονειρεύεστε. 

Ας ανακαλύψουμε τα καλύτερα από αυτά! 

Train Suite Shiki-shima – Shiki-shima Suite

1.jpg

Με σύγχρονες καθαρές γραμμές και μοντέρνο μινιμαλιστικό σχεδιασμό, το Train Suite Shiki-shima της Ιαπωνίας αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται όλα τα πολυτελή τρένα να εμπνέονται από το παρελθόν. Μεταφέροντας τους επισκέπτες σε μια σειρά από ταξίδια γύρω από το Tohoku και το Hokkaido, το ταξιδιωτικό όχημα σε χρώμα σαμπάνιας διαθέτει 17 καμπίνες με κρεβάτι, το καλύτερο από τα οποία βρίσκεται στο βαγόνι επτά: Η σουίτα Shiki-shima χωρίζεται σε δύο ορόφους -σε στιλ μεζονέτας- με παραδοσιακά χαλιά tatami, τοίχο από χαρτί washi και ξύλινη μπανιέρα κατασκευασμένη από ξύλο κυπαρισσιού 300 ετών από το Nagano. Το βαγόνι επτά στεγάζει επίσης το μονόχωρο (αλλά ευρύχωρο) δωμάτιο Deluxe Suite, το οποίο περιλαμβάνει μέχρι και τζάκι.

Venice Simplon-Orient-Express, A Belmond Train – Grand Suites

1-g9Nz2.jpg

Το Venice Simplon-Orient-Express δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι εικόνες του Art Deco και της αίγλης της Χρυσής Εποχής αναβλύζουν σαν σαμπάνια που μόλις έχει ανοίξει. Αυτό το καλοκαίρι, οκτώ νέες σουίτες -με μαρμάρινα μπάνια και εξαίσια μαρκετερί- θα ενταχθούν στο εμβληματικό τρένο με έδρα την Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει ήδη οκτώ πολυτελείς Grand Suites σε ανακαινισμένα βαγόνια από το αρχικό τρένο Orient Express που δημιουργήθηκε το 1883. Οι νέες σουίτες αντλούν τα ονόματά τους από τα διερχόμενα ποιμενικά τοπία των βουνών (Les Montagnes), των δασών (La Forêt), των λιμνών (Les Lacs) και της υπαίθρου (La Campagne). Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη μεγάλη είδηση: Τον χειμώνα, το μυθικό τρένο θα ταξιδέψει επίσης από το Παρίσι στις χιονισμένες γαλλικές Άλπεις για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο πλαίσιο μιας νέας χειμερινής διαδρομής που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

InterContinental Khao Yai – Railcar Suites

3-4jtyu.jpg

Αν και το νέο InterContinental Khao Yai Resort της Ταϊλάνδης δεν είναι ένα κινούμενο τρένο, η κληρονομιά του ξενοδοχείου συνδέεται αναμφισβήτητα με τον ρόλο της περιοχής ως ιστορική σιδηροδρομική πύλη προς τη βορειοανατολική Ταϊλάνδη και πέρα από αυτήν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Rama V τον 19ο αιώνα. Σχεδιασμένο από τον Bill Bensley, το ξενοδοχείο κάνει το ντεμπούτο του σταδιακά και μόλις παρουσίασε 19 νέες σουίτες, οι οποίες στεγάζονται μέσα σε επαναχρησιμοποιημένα βαγόνια πολιτιστικής κληρονομιάς που έμειναν αχρησιμοποίητα για πάνω από 50 χρόνια και κατάφυτα από δέντρα Ficus. Τα βαγόνια τώρα έχουν αποκτήσει μια νέα ζωή, με τη φροντίδα γραφικών ταπετσαριών, ταϊλανδέζικου μεταξιού και ευάερων εξωτερικών χώρων - ορισμένα ακόμη και με εξωτερικές μπανιέρες και εντυπωσιακές πισίνες για την απαραίτητη ανακούφιση από τη ζέστη της ζούγκλας.

Orient Express – Presidential Suite

2-d6BEo.jpg

Μην το μπερδέψετε με το Simplon-Orient-Express της Belmond στη Βενετία, καθώς ο όμιλος φιλοξενίας Accor δρομολογεί επίσης το δικό του τρένο Orient Express το 2025 με 17 βαγόνια που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα. Τα ιστορικά βαγόνια θα επανασχεδιαστούν πλήρως σε ένα μαξιμαλιστικό στυλ από τον Maxime d'Angeac με βελούδα, γυαλισμένο μαόνι, λοξούς καθρέφτες, γυαλιστερά κρύσταλλα και πινελιές από φίλντισι - για να μην αναφέρουμε πολλές παιχνιδιάρικες ανατροπές, όπως κουμπιά για σαμπάνια στο βαγόνι του bar. Το πιο hot σημείο του θα είναι η Προεδρική Σουίτα με τζάκι αερίου, πάνελ Lalique και ένα μυστικό "Cabinet de l'Égoïste", αφιερωμένο στις πιο κρυφές απολαύσεις.

Kruger Shalati – Carriage Suites

33.jpg

Το Kruger Shalati μπορεί να είναι ένα νέο ξενοδοχείο, αλλά αποτελεί μέρος της μακράς ιστορίας του Εθνικού Πάρκου Kruger, του πιο διάσημου προορισμού για σαφάρι στη Νότια Αφρική. Κατασκευασμένο σε μεγάλο βαθμό από ανακυκλωμένα βαγόνια τρένων, το ξενοδοχείο σταθμεύει μόνιμα στη μη χρησιμοποιούμενη γέφυρα Selati, όπου έφταναν παλαιότερα τα τρένα που παρέδιδαν τους πρώτους επισκέπτες του πάρκου πριν από 100 χρόνια, όταν ιδρύθηκε για πρώτη φορά το Kruger. Παρόλο που υπάρχουν επτά ισόγειες σουίτες Bridge House δίπλα στη γέφυρα, οι 24 σουίτες βαγονιών είναι η ξεκάθαρη επιλογή για τους λάτρεις του σιδηροδρόμου με χαλαρωτικές γήινες αποχρώσεις, άνετες μπανιέρες και τεράστια παράθυρα με θέα στις γεμάτες άγρια ζώα όχθες του ποταμού.