fbpixel

Search icon
Search
Low messy bun: Πώς να κάνετε master το πιο περιζήτητο hairstyle
HAIR & NAILS

Low messy bun: Πώς να κάνετε master το πιο περιζήτητο hairstyle

Πρόκειται για ένα διαχρονικά chic χτένισμα που μεταβαίνει εύκολα από το πρωί ως το βράδυ


Η έμφαση που δόθηκε φέτος σε μια πιο φυσική, χαλαρή αισθητική των μαλλιών άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή του απόλυτου, αβίαστα κομψού up-do: του messy κότσου. Στο κόκκινο χαλί των Bafta, η Emily Blunt, η Emma Stone και η Margot Robbie εμφανίστηκαν όλες με εκδοχές του κλασικού στιλ με μερικά κύματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Εν τω μεταξύ, ο διακριτικός χαμηλός κότσος της Reese Witherspoon στο σόου υψηλής ραπτικής Fendi άνοιξη/καλοκαίρι '24 ήταν το παράδειγμα ενός πιο "ατημέλητου" στιλ που είναι ιδανικό για every day. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε το step-by-step guide για να πετύχετε το ιδανικό messy hair bun style!

1. Δημιουργήστε texture 

Για το ιδανικό αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να δουλέψετε πάνω σε μαλλιά δεύτερης μέρας - και όχι πεντακάθαρα, γιατί κυνηγάμε το πιο textured σχήμα. Η χαλαρή και απαλή υφή είναι αυτό που κάνει έναν κότσο μοντέρνο. Αν έχετε μόλις λούσει τα μαλλιά σας, ωστόσο, μπορείτε ακόμα να αναδημιουργήσετε λίγη από αυτή την υφή. Μην είστε πολύ ακριβής με το πιστολάκι- σκούπιστε τα μαλλιά σας roughly και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα texturising spray. 

2. Κάντε ένα soft wave

Χρησιμοποιήστε ένα curling wand για να δημιουργήστε soft κύματισμό ή μπούκλες. Και πάλι, δεν θέλετε κάτι πολύ ακριβές, αλλιώς μπορεί να φανεί επιτηδευμένο. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε αρκετά μεγάλα τμήματα και ξεκινήστε να δουλεύετε πάνω σε κάθε ένα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Extra tip: Σε περίπτωση που δεν έχετε εργαλείο ειδικό για μπούκλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη μασιά σας. Ακολουθήστε το παρακάτω tutorial για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα

3. Δουλέψτε το backcomb effect

Τραβήξτε χαλαρά τα μαλλιά σας πίσω σε μια αλογοουρά, τοποθετώντας τη βάση της εκεί που θέλετε να κάτσει ο κότσος σας. Χρησιμοποιώντας μια μικρή χτένα κάντε το backcombing technique στην ίδια την αλογοουρά προς τα πίσω, ώστε να γίνει πιο πυκνή μέσω κρεπαρίσματος. Αυτό θα δώσει στον κότσο σας περισσότερο όγκο. Στη συνέχεια, στρίψτε το μήκος γύρω από τον εαυτό του σε ένα σχήμα που μοιάζει με κότσο. Μόλις η έχετε το επιθυμητό placement, στερεώστε την με τσιμπιδάκια στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας.  Μην ξεχνάτε πως μπορέιτε κάλλιστα να προσθέσετε ένα ενδιαφέρον κοκαλάκι στο χτένισμά σας, το οποίο εκτός από έξτρα σταθερότητα θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο βραδινό.

4. Εκμεταλλευτείτε την τεχνική του framing

Εφόσον είναι όλα στερεωμένα στη θέση τους, θέλετε να αρχίσετε να τραβάτε μερικές τούφες μαλλιών από τον κότσο ώστε ώστε να πλαισιώνουν το πρόσωπό σας. Το τελευταίο βήμα είναι να τα ψεκάσετε όλα με λακ. Οποιοδήποτε σπρέι με μέτριο κράτημα και μη κολλώδες φινίρισμα είναι αρκετό. Για μια τελευταία πινελιά, τοποθετήστε και λίγο άρωμα στα μαλλιά σας. 

Παρακάτω δείτε τα πιο σημαντικά tips & tricks του Βρετανού hair expert, George Northwood

Feature image source: Bottega Veneta, @reesewitherspoon