fbpixel

Search icon
Search
Lord of the rings - Greek edition: Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε ξανά τα μαγικά του κι η κορυφή είναι δική του
PEOPLE & MOMENTS

Lord of the rings - Greek edition: Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε ξανά τα μαγικά του κι η κορυφή είναι δική του

Μία ακόμη σπουδαία στιγμή για τον κορυφαίο αθλητή


Υπάρχουν οι καλοί, συνεπείς αθλητές, υπάρχουν και οι νικητές. Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανήκει -ξεκάθαρα- στη δεύτερη κατηγορία. Έχει κληθεί να ξεπεράσει πολλά και πολύ-πολύ σημαντικά εμπόδια στη διάρκεια της καριέρας του, έχει δώσει μάχες, έχει αγωνιστεί με ενοχλήσεις και τραυματισμούς, αλλά κάθε φορά, κατάφερνε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Αρνείται πεισματικά να χάσει, λατρεύει την κορυφή, αλλά τον λατρεύει κι αυτή. 

Με επίδοση 14.966, ο Έλληνας αθλητής πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής "Turnier der Meister" του Κότμπους κι έκανε το ιδανικό ξεκίνημα για το 2023, σε μία μοναδική στιγμή για τον ίδιο και φυσικά, για όλη την Ελλάδα, που τον παρακολούθησε ξανά με τεράστιο θαυμασμό.

Greek winner!

Το "χρυσό" πρόγραμμα

Ήταν μαγικός! Εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και στο φινάλε, χαμογέλασε, γνωρίζοντας πως για μία ακόμη φορά πέτυχε τον στόχο του. Με πιο απλά λόγια, η κορυφή ήταν δική του, από τη στιγμή που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έστειλε το δικό του μήνυμα με φόντο τη συνέχεια κι έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, δείχνοντας σε όλους πως είναι πανέτοιμος για τις μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν, με την αψεγάδιαστη εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους. Ο Έλληνας αθλητής, πρόσθεσε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο -στην ήδη τεράστια συλλογή του- στον πρώτο αγώνα, συγκεντρώνοντας 14.966 πόντους με βαθμό δυσκολίας 6.3 και βελτίωσε το 14.733 που είχε κάνει στον προκριματικά. 

750x510-cmsv2-78036ec8-16fd-568b-9db1-078f109aaaf9-6963130.jpg

Με τη νίκη και την επίδοσή του αυτή, ο Πετρούνιας "κλείδωσε" από τώρα -ουσιαστικά- το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου) κι έδειξε πως είναι απόλυτα έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στη 2η θέση έμεινε ο Ιρανός, Μαχντί Αχμάντ Κοχανί με 14.766 βαθμούς και στην 3η ο Αρμένιος, Αρτούρ Αβετισιάν με 14.533, με τον Έλληνα αθλητή να απολαμβάνει μία τεράστια επιτυχία και να μαγνητίζει τα βλέμματα, σε μία -ακόμη- ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του. Όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία του, κοίταξε την κάμερα κι έστειλε το πιο γλυκό μήνυμα στις δύο κόρες του, στα στηρίγματά του. Στην Σοφία και την Ελένη, που παρακολουθούν κάθε βήμα του μπαμπά τους και σίγουρα, θα είναι πολύ περήφανες γι΄αυτόν. Μαζί με την Βασιλική Μιλλούση έχουν δημιουργήσει τη δική τους οικογένεια κι απολαμβάνουν την κάθε στιγμή, με τον... χαζομπαμπά, Λευτέρη Πετρούνια να στέλνει ένα ζεστό φιλί στις κόρες του, στο highlight της παρουσίας του στο Παγκόσμιο.

Δεν τον λυγίζει τίποτα!

c2c370b3-a82e-43b4-b8df-02fb359a8179.webp

Οι αθλητές σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν σαν πρότυπα και ο Λευτέρης Πετρούνιας, το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Τα βλέμματα είναι πάντα στραμμένα επάνω του. Οι αντίπαλοί του γνωρίζουν καλά την αξία του κι ο ίδιος, μοιάζει πάντα έτοιμος να κατακτήσει την κάθε κορυφή. Γνωρίζει τη συνταγή της επιτυχίας κι είναι αυτός που πανηγυρίζει πάντα, ακόμη κι αν οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του. Ακόμη κι αν το μομέντουμ δεν είναι το ιδανικό. Τον περασμένο Αύγουστο, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία του αθλήματος κι έγραψε ξανά τη δική του ιστορία.

Η καριέρα του είναι γεμάτη με στιγμές. Έχει πανηγυρίσει τεράστιες επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια και σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παντού! Τώρα, τα κατάφερε ξανά και στρέφει -ήδη- την προσοχή του στο μέλλον. Είναι γεννημένος νικητής, αλλά δε φοβάται να μας δείξει και την άλλη του πλευρά, την πιο ανθρώπινη, την πιο ευαίσθητη. «Για πρώτη φορά με είδαν από κοντά οι κόρες μου. Είναι οι μόνες που μπορούν να με λυγίσουν. Ήταν στην εξέδρα με την Βασιλική. Είναι ένα ξεχωριστό μετάλλιο. Παράλληλα έκανα και μια αναδρομή στα όσα μου έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό. Ιατρικά, ψυχολογικάΠρόλαβα τους αγώνες στο… τσακ. Όλα έπρεπε να γίνουν βιαστικά. Δεν είμαι απόλυτα έτοιμος. Καθημερινά βρίσκω λάθη στο νέο πρόγραμμα. Το καλό είναι ότι το πρόγραμμα που παρουσίασα εδώ και θα παρουσιάσω, ελπίζω και στο Παρίσι, είναι ευέλικτο. Ο βαθμός δυσκολίας διαφοροποείται ανάλογα με τον αγώνα και τους αντιπάλους», ήταν τα λόγια του μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά, έστειλε ένα γλυκό φιλί στα στηρίγματά του και προφανώς, δεν βλέπει τη στιγμή να βρεθεί ξανά κοντά τους. Η κορυφή είναι δική του, το μέλλον του ανήκει και σίγουρα, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα χαρίσει πολλά ακόμη μετάλλια και πολλές συγκινήσεις στην Ελλάδα. Είναι σπουδαίος και το γνωρίζει κι ο ίδιος πολύ καλά...