fbpixel

Search icon
Search
Long-lasting perfumes: Αυτά είναι τα αρώματα που πράγματι διαρκούν περισσότερο
FACE & BODY

Long-lasting perfumes: Αυτά είναι τα αρώματα που πράγματι διαρκούν περισσότερο

Δώστε διάρκεια στο άρωμά σας με αυτά τα easy tricks


Η Marilyn Monroe είχε δηλώσει πως προτού κοιμηθεί, ψεκαζόταν με την αγαπημένη της Chanel No.5 ώστε να μυρίζει "πολυτέλεια" το πρωί με το που ξυπνήσει. Ορισμένα αρώματα -όπως το κλασικό άρωμα λουλουδιών αλδεΰδης- είναι γνωστό ότι παραμένουν μαζί σας για πολύ καιρό μετά το αρχικό ψέκασμα, παραμένοντας στο δέρμα και τα ρούχα σας για ώρες. Άλλα αρώματα είναι πιο φευγαλέα, γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα κόλπα της βιομηχανίας για να κάνετε το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής των αρωμάτων. Τα συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο, με στοιχεία όπως τα ξύλα, οι ρητίνες, η βανίλια και ο μόσχος να είναι γνωστά για τη διαρκή τους δύναμη.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο easy tricks για να προσδώσετε διάρκεια στο άρωμά σας, αλλά και τα 5 αρώματα που πράγματι διαρκούν περισσότερο από μόνα τους!

Επιλέξτε ένα άρωμα υψηλής συγκέντρωσης

Όταν επιλέγετε ένα άρωμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη συγκέντρωση που παίρνετε. Πολλοί συχνά επιλέγουν αρώματα που διαρκούν πολύ, επειδή αναζητούν αξία και θέλουν το άρωμά τους να διαρκεί όλη την ημέρα. Η εύρεση ενός προϊόντος που διαρκεί για ώρες είναι εφικτή- απλώς φροντίστε να δώσετε προσοχή στην ονομασία του. Ένα Extrait de Parfum ή ένα Eau de Parfum θα σας δώσει πιθανότατα μεγαλύτερη διάρκεια από ένα Eau de Cologne ή ένα Eau de Toilette, ακόμη και αν αγοράζετε το ίδιο άρωμα. Η δοσολογία του αρώματος -η αναλογία του αρωματικού ελαίου προς το νερό και την αλκοόλη- μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής. Οι υψηλότερες δόσεις αρωματικού ελαίου οδηγούν γενικά σε αρώματα μεγαλύτερης διάρκειας.

187a7a1278a19de28bdca3b0792e00b1.jpg

  • Parfum ή Extrait de Parfum: Η υψηλότερη συγκέντρωση αρώματος (και επομένως το πιο ακριβό). Περιέχουν 20 έως 40 τοις εκατό συγκέντρωση αρώματος και μπορούν να διαρκέσουν 8 έως 12+ ώρες στο δέρμα.
  • Eau de Parfum: Έχει συγκέντρωση αρώματος 15 έως 20 τοις εκατό και μπορεί να διαρκέσει 6 έως 8 ώρες στο δέρμα.
  • Eau de Toilette: Γνωστά και ως "αναζωογονητικό νερό", τα Eau de Toilette έχουν συγκέντρωση αρώματος 5 έως 15 τοις εκατό και διαρκούν περίπου 3 έως 5 ώρες στο δέρμα. Είναι συνήθως πιο φρέσκα και ελαφριά.
  • Eau de Cologne: Έχει συγκέντρωση αρώματος 3 έως 5 τοις εκατό και υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ. Είναι τα πιο φευγαλέα και διαρκούν περίπου 2 έως 3 ώρες στο δέρμα.

Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο

Εδώ πιστεύουμε πολύ στην ευτυχισμένη, ενυδατωμένη επιδερμίδα. Πόσο τυχαίο είναι λοιπόν το γεγονός ότι το ενυδατωμένο δέρμα ισοδυναμεί με άρωμα μεγαλύτερης διάρκειας;

Πριν απλώσετε το άρωμά σας, χρησιμοποιήστε μια πλούσια, θρεπτική ενυδατική κρέμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το άρωμα περισσότερο. Αν παλεύετε με εξαιρετικά ξηρό δέρμα, συνιστούμε να συνδυάσετε λάδι σώματος με την κρέμα σώματος για να αυξήσετε την υγρασία. Απλώς αναμείξτε μερικές σταγόνες από το λάδι σώματος με την κρέμα σώματος και πείτε αντίο στην ξηρή, ξεφλουδισμένη υφή!

0cb57c9d19b45063fd465dc3241b7ac9.jpg

Μην τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους

Αν δεν γνωρίζετε ακόμη αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της πληροφορίας για το άρωμα, είναι σημαντικό να σας ενημερώσουμε τώρα. Μην τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους αφού ψεκάσετε το άρωμά σας. Κάτι τέτοιο δημιουργεί θερμότητα που κάνει τις κορυφαίες νότες του αρώματος να εξατμίζονται γρηγορότερα, αλλάζοντας τελικά τον τρόπο με τον οποίο το άρωμα θα αποδώσει στο δέρμα σας.

Μην παραλείπετε να ψεκάσετε και τα ρούχα σας

Όταν ψεκάζετε το άρωμά σας, προσθέστε έναν ή δύο ψεκασμούς στα ρούχα σας. Τα ρούχα σας θα διατηρούν πάντα το άρωμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιβραδύνοντας τη διαδικασία εξάτμισής του.

Αποθηκεύστε σωστά τα αρώματά σας

Θέλετε να αποθηκεύετε τα αρώματά σας σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, μακριά από το ηλιακό φως, για να αποφύγετε τη διάσπαση των μορίων τους και τη μείωση της διάρκειας ζωής τους.

Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ενός αρώματος όταν βρίσκεται στο μπουκάλι και αποθηκεύεται, σκεφτείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και η προστασία από την έκθεση στο φως μπορούν να επιβραδύνουν τη διάσπαση των μορίων του αρώματος, βοηθώντας το άρωμα να παραμείνει ισχυρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για αρώματα με ευαίσθητα φυσικά συστατικά. Διατηρώντας το άρωμά σας στο ψυγείο, θα δημιουργήσετε ένα βέλτιστο περιβάλλον για τη διατήρηση της ποιότητας και της φρεσκάδας του.

Τα καλύτερα αρώματα μακράς διαρκείας

Mugler Angel Eau de Parfum

mugler

Το Angel του Mugler, ένα άρωμα που ικανοποιεί το κοινό (κυριολεκτικά, όλοι θα μπορούν να το μυρίσουν) από το 1992 που παρουσιάστηκε, είναι ένα ζεστό και πικάντικο άρωμα με βασικές νότες περγαμόντου, κόκκινων φρούτων και πατσουλί. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το άρωμα είναι πολωτικό - φροντίστε να πάρετε ένα δείγμα πριν δεσμευτείτε για ένα μπουκάλι.

BUY HERE: Mugler Angel Eau de Parfum, Hondoscenter.com


Vanilla Powder Eau De Parfum

Η Premiere Vanilla Powder της Matiere είναι μια αέρινη μοσχοβολιστή βανίλια πασπαλισμένη με σκόνη καρύδας και palo santo, η οποία προσθέτει μια απαλή ξυλώδη πινελιά για να το ολοκληρώσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η βανίλια διαρκεί 48 ολόκληρες ώρες και μπορεί να φορεθεί σε κάθε εποχή.

BUY HERE: Vanilla Powder Eau De Parfum, Ssense.com


Parfums de Marly Delina

10-50.webp

Ένα άρωμα που έχει αγαπηθεί από κάθε romantic girlie και που πολλές αναμένουν να φορέσουν την ημέρα του γάμου τους, όπως έχουμε δει στο Tik Tok. Ενώ το τριαντάφυλλο είναι μια βασική νότα, υποχωρεί μπροστά στο υπέροχο ραβέντι.

BUY HERE: Parfums de Marly Delina, Atticadps.gr


Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum

10-51.webp

Αν και το Baccarat Rouge 540 παρουσιάστηκε μόλις την τελευταία δεκαετία, έχει γίνει γρήγορα ένα all-timer. Αυτή η έκδοση, το Extrait, είναι η ισχυρότερη μορφή του - αν και το αρχικό Eau de Parfum είναι ήδη αρκετά συμπυκνωμένο. Με νότες κορυφής από πικραμύγδαλο και σαφράν, μεσαίες νότες από αιγυπτιακό γιασεμί και κέδρο, και νότες βάσης από κεχριμπάρι, ξυλώδεις νότες και μόσχο, είναι πραγματικά τόσο καλό όσο λένε όλοι ότι είναι.

BUY HERE: Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum, Atticadps.gr


Louis Vuitton Attrape-Rêves

louis

Πολλοί fragrance experts περιγράφουν αυτό το άρωμα ως ένα φρέσκο αφρώδες μπουκέτο από λίτσι, παιώνια και τουρκικό τριαντάφυλλο, που ξεσκονίζεται με τη ζεστασιά του κακάο και μια γήινη βάση από πατσουλί που σας χαρίζει την πιο απολαυστική οσφρητική εμπειρία. Μάλιστα, είναι εξαιρετικά "κερδισμένο" τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

BUY HERE: Louis Vuitton Attrape-Rêves, Louisvuitton.com