fbpixel

Search icon
Search
London Fashion Week: To new sexy look σύμφωνα με τη βρετανική μόδα
TRENDS & CATWALKS

London Fashion Week: To new sexy look σύμφωνα με τη βρετανική μόδα

Όλα τα updates από τα μεγαλύτερα fashion houses


Η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο σήκωσε αυλαία και ήδη μας έχει συστήσει μερικά από τα μεγαλύτερα fashion trends της επόμενης άνοιξης. Με διακριτικό και μινιμαλιστικό τρόπο, οι Βρετανοί που σήμερα αποχαιρετούν κι επίσημα τη βασίλισσά τους, αποφάσισαν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια του fashion week εξαιτίας πένθους. Ωστόσο, οι μεγαλύτεροι οίκοι κατάφεραν να παρουσιάσουν μοναδικές δημιουργίες που εκτός από άνεση και στιλ προσφέρουν μια νέα ματιά στο sexy look της καθεμιάς μας. 

JW Anderson

1-1.jpg
JW Anderson Spring '23

Στο Vegas video gambling arcade «βύθισε» το κοινό του ο JW Anderson, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη boutique-ναυαρχίδα του οίκου στην Wardour Street. Τα μοντέλα περνούσαν δίπλα από τα μηχανήματα, εκεί που πολλοί καταφεύγουν αναζητώντας την τύχη τους. Όλο το σκηνικό θύμιζε μοντερνίλα, ενώ οθόνες αναβόσβηναν καθώς το κοινό γελούσε από ευχαρίστηση και μια γλυκιά γεύση νοσταλγίας. «Μου αρέσει αυτή η ιδέα μιας παροδικής στιγμής στο χρόνο. Το εξερευνώ αυτό εδώ και αρκετές συλλογές», εξήγησε o designer. Eνώ συνέχισε, λέγοντας ότι ο νέος τεχνολογικός κόσμος είναι πραγματικά σαν ένα εναλλακτικό σύμπαν. «Νομίζω ότι πρόκειται μάλλον για ρεαλισμό. Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον φουτουρισμό. Πρόκειται περισσότερο για μια αντανάκλαση του εαυτού μας κατά κάποιο τρόπο.»

Σύγχρονα κομμάτια παρουσιάστηκαν με ένα tops φτιαγμένο από παλιά πλήκτρα υπολογιστή να πρωταγωνιστή, αλλά και χοντρά πουλόβερ που μπορούν να φορεθούν ανάποδα, δαντέλες και sheer υφάσματα, baggy jeans και oversized t-shirts. Μπορεί βέβαια, όλα αυτά να μην ακούγονται μπορεί sexy ωστόσο, η συνολική έννοια και εικόνα τους, και το πώς άφηναν στη φαντασία το κορμί που το φοράει είναι αυτό που μας εξίταρε. Για φινάλε, ο Anderson παρουσίασε ένα μαύρο μπλουζάκι, τυπωμένο με τη φιγούρα της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας Ελισάβετ που αναρτήθηκε σε όλο το Λονδίνο, κάνοντας το δικό του tribute στη μνήμη της και αποτυπώνοντας μια ιστορική παροδική στιγμή. 


Nensi Dojaka

1-d1Oc2.jpg
Nensi Dojaka Spring '23

H Nensi Dojaka ίσως είναι από τις μεγαλύτερες οπαδούς του new sexy look. Cut-outs, διαφάνειες, μίνι σορτς, δυναμικά σακάκια, δαντέλες και μαύρο χρώμα είναι μερικά από τα στοιχεία που κυριαρχούν στις περισσότερες συλλογές της. Λεπτεπίλεπτα σχέδια σε εσώρουχα και ένα ανεπιτήδευτο pas-de-quoi δημιουργεί τις πιο sexy φιγούρες της εποχής. Η Dojaka δήλωσε ότι η αφετηρία της ήταν η σκέψη για τη χρήση δαντέλας, οι λαμπερή όψη των ασημένιων υφών lurex και οι παλ ροζ αποχρώσεις. Ποτέ δεν μιλάει για έννοιες ή αφηγήσεις, μόνο για υφάσματα - η δουλειά της είναι εξελικτική και ποτέ βασισμένη σε θέματα.

Στην new collection πρωταγωνίστησαν οι νέες εκδοχές των slip-dresses της σεζόν- λίγο επηρεασμένα από το grunge των '90s, αλλά για μια νέα γενιά.  Αλλά και εντυπωσιακά φορέματα: τρία μακριά, σχεδόν διάφανα night dresses από σιφόν - μπεζ, μαύρο έναν συνδυασμό σκούρου βατόμουρου και ροζ. Είχαν ουρές- υπέροχα στην κίνηση. Ονειρικές σιλουέτες, που εγγυώνται ότι το όνομα Nensi Dojaka, θα μπει σε πολλά κόκκινα χαλιά.


Erdem

1-8YVL9.jpg
Erdem Spring '23

Στα τελευταία λεπτά της επίδειξης του Erdem - τρία μοντέλα περπάτησαν, με τα πρόσωπά τους και τα ολόσωμα φορέματα χορού πλήρως καλυμμένα με μαύρο τούλι - ήταν σαν να γράφτηκε μια μεγάλη σελίδα στα χρονικά της βρετανικής ιστορίας της μόδας. Επρόκειτο για ένα show την παραμονή της κρατικής κηδείας μίας μονάρχη που βασίλευε για 70 χρόνια. Φυσικά αποτέλεσε έναν φόρο τιμής, που έγινε με σεβασμό. Ο Erdem Moralioglu είναι ένας designer, του οποίου όλη η αισθητική και η έμπνευση πηγάζει από το πάθος του για την ιστορία!

Έτσι, αυτό το φινάλε, που πραγματοποιήθηκε μέσα στις κιονοστοιχίες του Βρετανικού Μουσείου, έμοιαζε όντως με ένα αξιοπρεπές, τρυφερό αποχαιρετισμό στη βασίλισσα Ελισάβετ, από έναν σχεδιαστή μόδας που την έχει ερευνήσει και αναφερθεί σε αυτήν πολύ πριν. Κλασικές επιλογές σε διαχρονικά κομμάτια, που ωστόσο έδιναν μια καινούρια αίσθηση στο pret-a-porter, με preppy χαρακτήρα, ζωντανά χρώματα αλλά και μαύρες προτάσεις. Ονειρεμένα blazers, φορέματα που αναδεικνύουν την θηλυκή πλευρά της γυναίκας και ένα διάχυτος σεβασμός προς σε όλα έχει καταφέρει.