fbpixel

Search icon
Search
London Fashion Week Report: Όλα όσα μας κέντρισαν το ενδιαφέρον από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου
TRENDS & CATWALKS

London Fashion Week Report: Όλα όσα μας κέντρισαν το ενδιαφέρον από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Υπέροχες δημιουργίες και συλλογές που μαγνήτισαν τα βλέμματα


Ενώ όλοι περιμένουμε με αγωνία και πολύ έντονο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο που «σηκώνει» την αυλαία της σήμερα, δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στην London Fashion Week που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Ξεκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου και τελείωσε στις 23 με την παρουσίαση συλλογών και δημιουργιών, οι οποίες μαγνήτισαν τα βλέμματα των fashion lovers.

Συνώνυμη με την νεανικότητα, τα χρώματα και τη ζωντάνια, η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, εντυπωσίασε ακόμα και κατά τη διάρκεια του lockdown. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ενημερωθείτε για όλα όσα ξεχώρισαν αυτές τις ημέρες.

Simone Rocha

lfw-1.jpg

Οι συλλογές του οίκου είναι πάντοτε πηγή έμπνευσης. Μπορούν πολύ εύκολα να χαρακτηριστούν ως «ποιήματα», ως μία συλλογή από σκέψεις. Αυτή η σεζόν, όπως οι προηγούμενες ήταν μία αντίθεση ανάμεσα στο σκληρό και το απαλό και στο αρσενικό και θηλυκό, ακριβώς ότι επιλέγει να κάνει το fashion house. Και σε μια εποχή όπου όλοι αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε προστασία και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο γύρω μας, η Simone Rocha προσφέρει μια λύση.

Σίγουρα οι δημιουργίες για το φθινόπωρο του 2021 ήταν πιο «σκληρές» απ’ αυτές της άνοιξης. Τα δερμάτινα σχέδια αλλά και τα biker jackets αντικατέστησαν τα μαργαριτάρια και τα βολάν. Η συλλογή ήταν βασισμένη σε τρία στοιχεία, ή αλλιώς στις Τρεις Χάριτες όπως ανέφερε η σχεδιάστρια, στο σατέν, το δέρμα και το τούλι.

Art School

lfw-2.jpg

Η μόδα δεν είναι πάντα δημοκρατική, αλλά η Eden Loweth του οίκου Art School πιστεύει σταθερά εδώ και χρόνια, ότι δεν είναι όλα ένα μέγεθος, διότι τα πάντα «πρέπει να έχουν μια θέση στο τραπέζι». Ο στόχος ήταν να παρουσιάσει ενδύματα, τα οποία θα είναι «ανθεκτικά και θα απευθύνονται σε όλα τα σώματα και τα φύλα». Αυτή η επιθυμία επιτυγχάνεται με όμορφα φορέματα, βασισμένα στο ύφασμα και στο expert tailoring. Με μοναδικές τουαλέτες και πινελιές λάμψης, υπάρχει σίγουρα κάποιο δράμα, αλλά που μπορεί να το ονομάσουμε «θερινό δράμα». Μια συλλογή γεμάτη από κομμάτια που προορίζονται να φορεθούν και να τοποθετηθούν στην καθημερινότητα και στην πραγματική ζωή που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο.

Molly Goddard

lfw-4.jpg

Όπως σε όλους μας έτσι και στη Molly Goddard της έχουν λείψει πράγματα, όπως είναι η βιβλιοθήκη ή το να παρατηρεί τους ανθρώπους. Παρόλα αυτά δεν επέτρεψε στον εαυτό της να την «πάρει από κάτω» αλλά αποφάσισε να στραφεί σε άλλα πράγματα και κυρίως στα βιβλία που την εμπνέουν. Προσγειώθηκε σε εικόνες από γήινα και κλασικά κομμάτια. Κι ενώ τα ογκώδη τούλινα φορέματα στα οποία μας έχει συνηθίσει δεν ταιριάζουν απόλυτα με αυτά τα στοιχεία, το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Ούτως ή άλλως τα statement dresses από οργάντζα κι έντονα χρώματα έχουν σημαντική παρουσία στη συλλογή. Αυτή τη σεζόν όμως εμπνέονται από κλασικά φορέματα και πάρτι. Και είναι τα πιο αισιόδοξα κομμάτια που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Roksanda

lfw-5.jpg

Η Roksanda Ilinčić είναι η ειδικός στο color-blocking. Ο συνδυασμός των ουδέτερων αποχρώσεων με έντονα χρώματα ή ήρεμους παστέλ τόνους σε διαφορετικά κομμάτια, έχει ως αποτέλεσμα μία απαράμιλλη συλλογή. Η σχεδιάστρια με έδρα το Λονδίνο είναι επίσης λάτρης του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, παρουσιάζοντας συχνά τολμηρά μοτίβα αποτυπωμένα σε ογκώδεις σιλουέτες. Για τη fall 2021 season τα κοστούμια που παρουσίασε ήταν πιο άνετα ενώ παράλληλα υπήρχε αφθονία σε καφτάνια και blanket coats. Ωστόσο, δεν εγκατέλειψε τη φαντασία της, προσφέροντας μεγαλύτερα φορέματα από ταφτά και μετάξι και εκπληκτικά prints παράλληλα με τα πιο πρακτικά στιλ που αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή της καραντίνας.

Emilia Wickstead

lfw-6.jpg

Η έμπνευση της Emilia Wickstead από τον κλασικό κινηματογράφο για αυτήν την παρουσίαση δε μας προκαλεί εντύπωση. Η Βρετανίδα σχεδιάστρια έχει μία δεξιοτεχνία στο να συνδυάζει την κλασικότητα με το στιλ. Για το φθινόπωρο του 2021 βασίστηκε σε τρεις ταινίες: Teorema (1968) από τον Pier Paolo Pasolini, I Am Love (2009) από τον Luca Guadagnino και Rear Window (1954) από τον Alfred Hitchcock. Το ροζ φόντο που επέλεξε για το σκηνικό έκανε τρομερή αντίθεση με τις δημιουργίες της που αποτελούνταν από ουδέτερα χρώματα όπως το μαύρο και το λευκό, τονίζοντας τα ακόμα περισσότερο. Φορέματα που αναδείκνυαν μοναδικά τη σιλουέτα κάθε γυναίκας ήταν αυτά που κυριάρχησαν στην καινούρια αυτή συλλογή.