fbpixel

Search icon
Search
London Design Festival 2024: Τι δεν πρέπει να χάσετε στη βρετανική πρωτεύουσα αν λατρεύετε τον σχεδιασμό
DESIGN NEWS

London Design Festival 2024: Τι δεν πρέπει να χάσετε στη βρετανική πρωτεύουσα αν λατρεύετε τον σχεδιασμό

Δείτε όλα τα highlights του φετινού LDF


Δίνοντας έμφαση στα διεθνή ταλέντα, η αποστολή του London Design Festival 2024 είναι να γιορτάσει τη «δημιουργικότητα, την καινοτομία και τη δύναμη που έχει ο σχεδιασμός να διαμορφώνει τον κόσμο μας». Με την υποστήριξη του δημάρχου του Λονδίνου και του Bloomberg Philanthropies, το LDF κατακτά το Λονδίνο με εγκαταστάσεις κι εκθέσεις σε δημοφιλή πολιτιστικά ιδρύματα και βρετανικές γειτονιές που υμνούν το design. Και ειδικά τώρα, λίγο πριν το London Fashion Week ρίξει αυλαία, η βρετανική πρωτεύουσα αποτελεί μονόδρομο.

Αφού είδαμε πριν λίγο καιρό τα πρώτα highlights του φεστιβάλ, τώρα εξετάζουμε λεπτομερώς όλα όσα δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας!

Sketch, 9 Conduit Street (έως τις 10 Νοεμβρίου)

pr97wlh6lar4vkw4vmqytv-768-80jpg.webp
Image credit: Mark Cocksedge

Σε συνεργασία με το London Design Festival και το Mayfair Design District, το εστιατόριο και η γκαλερί Sketch επιστρέφει με την ετήσια έκθεση Art & Design. Με τίτλο "Dreamscapes", η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τρεις καλλιτέχνες και σχεδιαστές, τον Jean-Charles de Castelbajac, τον Paul Cocksedge και την ανερχόμενη Ida Immendorff, οι οποίοι έχουν προσθέσει την προσωπική τους πινελιά στους παιχνιδιάρικους χώρους του Sketch. Το συνολικό θέμα παραπέμπει στην κληρονομιά του κτιρίου του 18ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της βαθιά ριζωμένης ιστορίας του.


Twentytwentyone, 18c River Street (έως τις 22 Σεπτεμβρίου)

yevf6zrdl2pzplrhdye6im-768-80jpg.webp
Image credit: Photography Mark Whitfield, © twentytwentyone

Ο βρετανός σχεδιαστής William Plunkett (1928-2013) υπήρξε μια διαμορφωτική φυσιογνωμία της μεταπολεμικής βιομηχανίας σχεδιασμού, συνδυάζοντας το ταλέντο του για τη μηχανική με την αγάπη του για τον σχεδιασμό επίπλων. Η έκθεση "Τwentytwentyone" θα παρουσιάσει ένα αρχείο με τα σχέδια του Plunkett. Η αναδρομική έκθεση γιορτάζει την ευρεία γκάμα του, από τη βραβευμένη με Aeropreen καρέκλα του 1961 μέχρι τις συνεργασίες του με την Christopher Farr Cloth και όχι μόνο. Το The Plunkett Plan καταδεικνύει την εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας του Plunkett μέσα από την πρωτοποριακή προσέγγισή του στη φόρμα, τα υλικά και τη δέσμευσή του στον αναγωγισμό.


Christopher Farr Studio, 18 Calvin St, E1 6HF, Shoreditch Design Triangle (έως τις 22 Σεπτμεμβρίου)

a3kpf2s39kws4cafz6ozzc-768-80jpg.webp
Image credit: Christopher Farr x Fondation Arp

Η μάρκα πολυτελών χαλιών Christopher Farr συνεργάστηκε με το Fondation Arp, για να παρουσιάσει δύο νέα χαλιά. Το χειροποίητο, πλεγμένο στο χέρι "Etude Ligne, 1941" και το χειροποίητο, fluffy "Aubette Study" της CF Editions είναι εμπνευσμένα από τα πρωτότυπα έργα τέχνης της Ελβετίδας καλλιτέχνιδας και σχεδιάστριας Sophie Taeuber-Arp. Υπήρξε βασική μορφή της ευρωπαϊκής καλλιτεχνικής σκηνής πριν από τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο και ακολούθησε το κίνημα Dada, το οποίο ενέπνευσε την αφηρημένη γλυπτική φιλοσοφία της που έγινε σήμα κατατεθέν στα σχέδιά της. 


4 Garden Walk, Shoreditch EC2A 3EQ (έως τις 22 Σεπτεμβρίου)

c7hbtaywcp4ue4w69z8tqf-768-80jpg.webp
Image credit: Courtesy of Tamart

Το The Wax Building άνοιξε τις πόρτες του στο Shoreditch. Το πρώην βικτοριανό εργοστάσιο έχει μεταμορφωθεί σε τέσσερις ορόφους, με ένα mix προϊόντων, φωτιστικών κι επίπλων να καταλαμβάνει κάθε όροφο. Στο υπόγειο μια νέα εταιρεία φωτισμού με έδρα το Λονδίνο, η LightMass, εκθέτει τις φωτιστικές κατασκευές της. Η μάρκα επίπλων Cozmo καταλαμβάνει το ισόγειο, ενώ στον πρώτο όροφο εγκαθίσταται η Tamart, μια μάρκα σχεδιασμού κι επίπλων που ιδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα Amos Goldreich. Στον δεύτερο όροφο, η Minimalux, γνωστή για τα απλά αλλά λειτουργικά προϊόντα της, εκθέτει τη δουλειά της, που είναι minimal κι εξαιρετικά κομψή.


De Gournay showroom SW3 6EP (19 Σεπτεμβρίου - μέσα Οκτώβρη)

cvapygpjhm3goqlewrdzjn-768-80jpg.webp
Image credit: Matthew Gordon

Η καλλιτέχνις και σχεδιάστρια Sophie Lou Jacobson συνεργάστηκε με τη διαχρονική μάρκα ταπετσαριών de Gournay για να παρουσιάσει μια συλλογή νέων κομματιών που περιλαμβάνει μια σειρά από βάζα, απλίκες κεριών, κρεμαστά φωτιστικά και καθρέφτες με τίτλο "Tulipa". Κάθε χειροποίητο κομμάτι προσφέρει μια ιστορική πινελιά σε κάθε εσωτερικό χώρο, παραπέμποντας διακριτικά στις διάσημες ταπετσαρίες Chinoiserie της de Gournay και διαθέτοντας μια βαθιά κατανόηση των επίπλων και της διακόσμησης του 18ου και 19ου αιώνα. Στον εκθεσιακό χώρο της de Gournay θα εκτίθενται τα γυάλινα και κεραμικά αντικείμενα, τα οποία αποτελούν επέκταση της σειράς "Giardino Segreto" (Μυστικός κήπος) του Jacobsen με βάζα και κηροπήγια με floral μοτίβα, που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2023.

Πηγή: Wallpaper