fbpixel

Search icon
Search
London Calling: Οι καλύτερες εκθέσεις που κατακτούν αυτή τη στιγμή το Λονδίνο
ARTS & CULTURE

London Calling: Οι καλύτερες εκθέσεις που κατακτούν αυτή τη στιγμή το Λονδίνο

Η βρετανική πρωτεύουσα σφύζει από καλλιτεχνική έμπνευση


Οι εκθέσεις τέχνης στο Λονδίνο περιλαμβάνουν τα πάντα: από κλασικά έργα μέχρι μοντέρνες δημιουργίες, αλλά όλες προσφέρουν κάτι νέο για όσους από εσάς αναζητάτε την ευκαιρία να θαυμάσετε επίκαιρες καλλιτεχνικές δημιουργίες. Από την πολυαναμενόμενη Barbie exhibition, την έκθεση μόδας που είναι αφιερωμένη στη Naomi Campbell στο V&A, αλλά και του Elton John, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες εκθέσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε τώρα στη βρετανική πρωτεύουσα, η οποία σφύζει από έμπνευση.  

Book your next flight now! 

1. Barbie Exhibition, Design Museum 

Μέχρι τον 23 Φεβρουαρίου 2025

1-6VccY.jpg

Αν τυχαίνει να έχετε ακόμα την Barbie στο μυαλό σας, θα χαρείτε να ακούσετε την είδηση ότι μια ολόκληρη έκθεση Barbie άνοιξε στο Design Museum του Λονδίνου και πρέπει να την επισκεφτούν οπωσδήποτε οι λάτρεις της αγαπημένης κούκλας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Danielle Thorn του Design Museum για την πρωτοβουλία, η οποία χαρτογραφεί την απίστευτη κληρονομιά που έχει δημιουργήσει η Barbie. Για τη δημιουργία της, το μουσείο απέκτησε ειδική πρόσβαση στα αρχεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια, ψάχνοντας βαθιά στο παρελθόν. Η έκθεση περιλαμβάνει όλα τα είδη των σπάνιων και μοναδικών αντικειμένων, δίνοντάς σας μια αποκλειστική ματιά στη δημιουργία της εμβληματικής κούκλας.

The Design Museum, 224-238 Kensington High Street, W8 6AG.


2. Naomi In Fashion, V&A

Μέχρι 6 Απριλίου 2025

photo-by-dave-benettgetty-images-for-the-victoria-albert-museum-2-65f1b0cbc2f9b.jpg

Η Naomi Campbell δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά μια ολόκληρη αναδρομική παρουσίαση της καριέρας της είναι βέβαιο ότι θα κάνει το κοινό να θέλει να μάθει περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία του supermodel. Σε ένα θέαμα που καλύπτει την πρωτοποριακή 40ετή καριέρα της Campbell, οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν λεπτομέρειες από όλη τη διάρκεια της πορείας της. Μάθετε πώς το μοντέλο που γεννήθηκε στο Streatham έγινε αντικείμενο αναζήτησης στο Covent Garden σε ηλικία μόλις 15 ετών. Θαυμάστε πώς έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της παρισινής Vogue - σε ηλικία 18 ετών - το 1988. Και «βουτήξτε» βαθιά στον ακτιβισμό της και στην υπεράσπιση των δημιουργών που «ξεπερνούν τις παραδοσιακές παραμέτρους του ρόλου ενός runway model» σήμερα. Ετοιμαστείτε επίσης να εντυπωσιαστείτε από τα ρούχα της μεγάλης γκαρνταρόμπας της, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 looks που εκτίθενται.

Victoria & Albert Museum, Cromwell Road, SW7 2RL.


3. Moco Museum, Marble Arch

Ανοικτή επ' αόριστον

london-art.jpg

Με προηγούμενες τοποθεσίες στο Άμστερνταμ και τη Βαρκελώνη, το Moco Museum σας είναι πιθανότατα ένα οικείο όνομα. Το μουσείο, το οποίο φιλοξενεί μια από τις κορυφαίες συλλογές μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στον κόσμο («moco» σημαίνει «σύγχρονη μοντέρνα τέχνη»), θα βρίσκεται πλέον στο Marble Arch, στο κέντρο του Λονδίνου. Στόχος του είναι να προσφέρει έναν ολοκληρωμένο, προσιτό και εμπνευσμένο χώρο για τους επισκέπτες και τους καλλιτέχνες- όπου μπορείτε να δείτε έργα των Damien Hirst, Keith Haring, Andy Warhol, Yayoi Kusama, Banksy, Jean-Michel Basquiat, KAWS και πολλών άλλων.

Moco Museum, 1 Marble Arch.


4. Fragile Beauty: Photographs from the Sir Elton John and David Furnish Collection, The V&A

Μέχρι 5 Ιανουαρίου 2025

3-MKQTY.jpg

Το V&A θα παρουσιάσει 300 ανέκδοτα prints από 140 φωτογράφους που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης του Sir Elton John και του David Furnish. Η έκθεση ελπίζει να αφηγηθεί την ιστορία της σύγχρονης και μοντέρνας φωτογραφίας σε μια ποικιλία θεμάτων όπως η μόδα, οι διασημότητες, το ρεπορτάζ και το ανδρικό σώμα.

Cromwell Rd, London SW7 2RL.


5. Zanele Muholi,Tate Modern

Μέχρι 26 Ιανουαρίου 2025

ntozakhe-ii-parktown-2016-unnyshtwidth-600.jpg

Η Zanele Muholi είναι εύκολα μία από τις πιο αναγνωρισμένες από τους κριτικούς φωτογράφους σήμερα και, με περισσότερες από 260 φωτογραφίες, η έκθεση αυτή παρουσιάζει όλο το εύρος της καριέρας της μέχρι και τώρα. Η Muholi παρουσιάζει τον εαυτό της ως εικαστικό καλλιτέχνη που έχει καταγράψει και εξυμνήσει τη ζωή των Αφροαμερικάνων ομοφυλόφιλων, τρανς, queer και intersex κοινοτήτων της Νότιας Αφρικής. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους αποτυπώνει στιγμές αγάπης, οικειότητας, αναδεικνύει ζητήματα καταπίεσης και διακρίσεων και ενδυναμώνει τα μη δυαδικά άτομα και τις τρανς γυναίκες.

Tate Modern, Bankside, SE1 9TG.

Κεντρική φωτογραφία: Moco Museum, Marble Arch