fbpixel

Search icon
Search
Leadership skills: Μάθετε τα πάντα για το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης μελλοντικών ηγετών
LIFE & CAREER

Leadership skills: Μάθετε τα πάντα για το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης μελλοντικών ηγετών

H πρωτοβουλία Thessaloniki Future Leaders Lab – Learnability for Employability, ξεκινά στη Θεσσαλονίκη από το Alba Graduate Business School


Ψάχνετε τον τρόπο να βελτιώσετε τα leadership και soft skills σας; H πρωτοβουλία Thessaloniki Future Leaders Lab – Learnability for Employability, ξεκινά στη Θεσσαλονίκη από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη εταιριών με σημαντικό αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη και την οικονομία.

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα ανάπτυξης γνώσεων αιχμής και σύγχρονων δεξιοτήτων, το περιεχόμενο του οποίου σχεδιάστηκε από το τμήμα Executive Development του Alba, το οποίο εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης στελεχών, σε άμεση συνεργασία με τις εταιρίες που υποστηρίζουν το καινοτόμο αυτό οικοσύστημα γνώσης. 

Σχετικά με το Alba Graduate Business School

Tο Alba Graduate Business School, The American College of Greece αποτελεί το Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Από την ίδρυσή του το 1992, λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα της επιχειρηματικής κοινότητας και διατηρεί την παράδοσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα, τη δημιουργία και τη διάχυση νέας γνώσης. Το Alba προσφέρει 13 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και φέρει την επίσημη αναγνώριση του New England Commission of Higher Education (NECHE). Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Program Accreditation System.

tellogleio-alba-0072.JPG

Σκοπός του προγράμματος αποτελεί η σύνδεση των αξιών και των χαρακτηριστικών που καθιστούν τη Θεσσαλονίκη σύγχρονο κέντρο καινοτομίας με την ανάπτυξη κοινών δεξιοτήτων για το μέλλον της εργασίας και την ανάπτυξη της πόλης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές Πανεπιστημίων από διαφορετικές Σχολές και πεδία γνώσης με στόχο την απασχολησιμότητά τους στο ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024 και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάπτυξη της απασχολησιμότητας (employability) που επιτυγχάνεται μέσα από τη διαδικασία ανάπτυξης νοοτροπίας συνεχούς μάθησης (learnability).

Την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, εκδήλωση για τους χορηγούς του Προγράμματος, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Γεωργιάδης, και εκπρόσωποι των οργανισμών που αποτελούν μέλη του οικοσυστήματος γνώσης, όπως η Δικηγορική Εταιρία Γεωργάκη & Συνεργάτες, η ΜΕΒΓΑΛ, η Eldorado Gold, η ΕΛΒΑΛ, ο ΤΙΤΑΝ, η Accenture, η Microsoft κ.α.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρύτανης του Alba, Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και την αποστολή του Προγράμματος ως “πρωτοπόρα πρωτοβουλία συνεργασίας και συνδημιουργίας ενός εκπαιδευτικού οργανισμού με το δυναμικό επιχειρηματικό οικοσύστημα για τη υποστήριξη της οικονομίας και του παραγωγικού ιστού της Θεσσαλονίκης” .

tellogleio-alba-0035.JPG

Στην παρέμβασή του, ο Δρ. Ιωάννης Μάνος, Σύμβουλος Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και συντονιστής της ‘Πρωτοβουλίας ‘21’, αναφέρθηκε στη διαχρονική αναγκαιότητα για δια βίου μάθηση, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Εκπρόσωποι των εταιριών του οικοσυστήματος αναφέρθηκαν στην αξία του Προγράμματος για την ανάπτυξη ταλέντου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συζήτηση που ολοκλήρωσε την εκδήλωση, εκπρόσωποι σημαντικών κοινωφελών ιδρυμάτων της χώρας μας, αναφέρθηκαν σε δράσεις των ιδρυμάτων για την εκπαίδευση και την παιδεία, με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στη μνήμη της Βασιλικής Καραβάκου - Μουρμούρα, Καθηγήτριας Φιλοσοφίας στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το έργο της οποίας στη Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης και τη δια βίου μάθηση, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την πρωτοβουλία του Thessaloniki Future Leaders Lab. To ακαδημαϊκό έργο της Β. Καραβάκου, ανέλυσε ο Δρ Παύλος Περπερίδης, Επισκέπτης Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μέρος αυτής της μοναδικής πράξης είναι η Χριστίνα Γεωργάκη, η οποία διατηρεί τη δική της Δικηγορική Εταιρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την επωνυμία «Γεωργάκη & Συνεργάτες» και είναι σήμερα υποψήφια Διδάκτωρ στο παγκοσμίου φήμης Warwick Business School , ενώ εργάζεται στο χώρο των άμεσων ξένων επενδύσεων, δουλεύοντας με διεθνές πελατολόγιο. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετέχει σε συνέδρια και επιστημονικές επιτροπές και είναι εκλεγμένη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Η Χριστίνα μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λονδίνου.