fbpixel

Search icon
Search
Le Papier: Ο Jacquemus παρουσίασε τη νέα Fall 2022 collection σ' ένα σεληνιακό τοπίο στη Νότια Γαλλία
FASHION NEWS

Le Papier: Ο Jacquemus παρουσίασε τη νέα Fall 2022 collection σ' ένα σεληνιακό τοπίο στη Νότια Γαλλία

Κι απέδειξε ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από ένα social media brand


Το ραντεβού είναι πια γνωστό. Η τελευταία Δευτέρα του Ιουνίου ανήκει στον Simone Porte Jacquemus και στην παρουσίαση των φθινοπωρινών του συλλογών. Μετά το fashion show του στη Χαβάη για την Sping/Summer collection του, ο Γάλλος σχεδιαστής «προσγειώθηκε» στα αλμυρά βουνά του πάρκου Camargue στη Νότια Γαλλία για να παρουσιάσει τη νέα φθινοπωρινή συλλογή, η οποία ακούει στο όνομα "Le Papier". 

Στο front row, οι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από αυτούς που παρευρέθηκαν στην όχθη του Ειρηνικού, με «μεγάλα» ονόματα της βιομηχανίας της μόδας -στιλίστες, μοντέλα και fashion designers, ανάμεσα του και η Victoria Beckham- να δίνουν το παρών, για να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό show. Ο Jacquemus είναι γνωστός για τις ευφάνταστες "πασαρέλες" που επιλέγει για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του -ένα χωράφι με λεβάντες στην Προβηγκία, show ανάμεσα στα άχυρα σε μία περιοχή λίγο έξω από το Παρίσι και ένα catwalk στην παραλία της Χαβάης είναι μερικά από αυτά που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον. Χθες μας εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά με το σκηνικό που επέλεξε. Τα μοντέλα περπάτησαν σε έναν εκπληκτικό υπαίθριο χώρο στα αλμυρά βουνά του πάρκου Camargue, στη Νότια Γαλλία, αφήνοντας μία αίσθηση ότι βρίσκονταν στο φεγγάρι. 

jacquemus-1-1.jpg

Η σειρά ήταν ένας συνδυασμός casual κομματιών και σχεδίων, εμπνευσμένα από τα bridal στοιχεία. Ο σχεδιαστής έχει επηρεαστεί από τον επερχόμενο γάμο του με τον επί χρόνια σύντροφό του, Marco Maestri. Τα μοντέλα εμφανίστηκαν με total white looks, δημιουργώντας το απόλυτο matcy-matchy με το τοπίο γύρω τους. «Άρχισα να δουλεύω στη συλλογή με την εμμονή να ξαναρχίσω από το τίποτα, σαν μια λευκή σελίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jacquemus. 

Στις 61 εμφανίσεις, αυτή η λευκή σελίδα ιδεών γέμισε γρήγορα. Τα shearling παλτό, τα puffer γιλέκα και τα cargo παντελόνια είναι αυτό που ο Jacquemus σχεδιάζει πολύ καλύτερα για τους άντρες. Αυτήν τη φορά παρουσίασε πιο loose γραμμές γι' ένα πιο γαλήνιο πνεύμα, προσθέτοντας το νέο του sneaker Humara, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Nike και συνδυάστηκε με τα πάντα, από πλεκτά φορέματα, fuzzy knit shorts αλλά και puffer jackets. Τα μοντέλα εμφανίστηκαν με τούλινα πέπλα, αλλά και μια ποικιλία σχεδίων, από διαφανή φορέματα μέχρι «χαλαρά» tank tops και loose pants. Κομμάτια σε αποχρώσεις του μαύρου προστέθηκαν για μια νότα αντίθεσης, ενώ οι τόνοι του ιβουάρ προσέφεραν μία ισορροπία στη συλλογή. 

jacquemus-2-1.jpg

Από πολλές απόψεις, η συλλογή ήταν μια αναδρομή στο σημείο όπου ξεκίνησε ο Jacquemus. Η φανταχτερή του ραπτική στα μέσα της δεκαετίας του 2010 καθόριζε την ασεβή, αστική καλλιτεχνική εμφάνιση εκείνης της περιόδου. Πλέον, τα σχέδια του βασίζονται λίγο περισσότερο στο δράμα, με εντυπωσιακούς όγκους και ασύμετρα λουριά που δύσκολα θα επιλεχθούν στην πραγματική ζωή μακριά από τις Άλπεις αλλά αυτό είναι κάτι που δεν τον απασχολεί. 

«Θέλω να είμαι το όνομα της γενιάς μου. Θέλω να δουλέψω για τον Jacquemus—και ο Jacquemus είναι ένα μεγάλο σπίτι», είπε μετά το τέλος της επίδειξης. 

jacquemus-3-1.jpg

Για πολλούς ο Simone Porte Jacquemus μπορεί να αποτελεί ένα social media brand, αλλά με κάθε νέα του συλλογή αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και να ισχύει όμως, πόσο κακό είναι να συμβαδίζεις απόλυτα με τις ανάγκες της εποχής;