fbpixel

Search icon
Search
Λατρέψατε το "Squid Game" στο Netflix; 5 σειρές & ταινίες επιβίωσης για να παρακολουθήσετε
ARTS & CULTURE

Λατρέψατε το "Squid Game" στο Netflix; 5 σειρές & ταινίες επιβίωσης για να παρακολουθήσετε

Οι top παραγωγές που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του είδους


Συμβαίνει συχνά να παρακολουθούμε μια σειρά ή μια ταινία και αμέσως μετά να μπαίνουμε στη διαδικασία της αναζήτησης κι άλλων παρόμοιων. Φαίνεται πως στην περίπτωση της νέας σειράς του Netflix, "Squid Game", όλοι οι λάτρεις του είδους έχουν κινήσει γη και ουρανό για να βρουν παρεμφερείς παραγωγές επιβίωσης, με τέτοιο story ή μια άλλη αντίστοιχη πλοκή.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις top 5 που αξίζουν μια θέση στη watch list σας!

1. Battle Royale

aaaabvygodgpkrmwnldfxl7ihgrram4imocvmlsjdl3hui-v768ui4wpohfhcpe8foyyrwihp03dv9kpwys6yvl6wfk-v7yh.jpg

Το "Battle Royale", ιαπωνικής παραγωγές, ανήκει στα πιο επιτυχημένα θρίλερ του 2000, ενώ τώρα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Takami Koushun και, όπως και το ίδιο το βιβλίο, αποτέλεσε αντικείμενο πολλών αντιδράσεων. Ανατρέχοντας στο story, 42 μαθητές ενός ιαπωνικού λυκείου μεταφέρονται εν αγνοία τους σε ένα απομονωμένο νησί για να συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε ένα creepy παιχνίδι, όπου μέσα σε τρεις ημέρες πρέπει να μείνει μόνο ένας ζωντανός. Καθένας τους αντιδρά διαφορετικά όταν έρχεται η ώρα να σκοτώσει ή να πεθάνει.

2. Liar Game: The Final Stage

aaaabymt-1h93nrsziohwg-swal7g7xoqat4hkum1fsssbf5onbabfkm8lzvvxrnyqeihoi-m7jsdczhalxjbdfjw3hvk8ao.jpg

Πρόκειται για μια must-watch ταινία που κυκλοφόρησε το 2010, και πάλι ιαπωνικής παραγωγής. Στην ουσία, είναι ο επίλογος της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Liar Game". Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία επικεντρώνεται στο τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού, όπου οι παίκτες ανταγωνίζονται για μεγάλα χρηματικά ποσά και χρησιμοποιούν παραπλανητικές τακτικές. Σύμφωνα με τους fans, αυτό ήταν και το ιδανικό τέλος για τη σειρά που πολλοί λάτρεψαν.

3. Alice in Borderland

alice-in-borderland-netflix-at-2000x1270-e1603951754834.jpg

Η σειρά αυτή βρίσκεται στο number 8 του ελληνικού Netflix και, μάλιστα, καθόλου τυχαία! Βασίζεται στην επιστημονική φαντασία και πιο συγκεκριμένα στο ομότιτλο manga του Haro Aso. Ένας gamer χωρίς σκοπό, με τους φίλους του να βρίσκονται σε ένα εναλλακτικό Τόκιο, όπου υποχρεώνονται να αγωνιστούν σε μια σειρά σαδιστικών παιχνιδιών επιβίωσης, καλείται να φέρεις εις πέρας τις δοκιμασίες που παρουσιάζονται μπροστά του και μόνο ο ίδιος και η παρέα του μπορούν να φέρουν τη λύση.

4. As the Gods Will

1206302-as-the-gods-will.jpg

Και πάλι ιαπωνικής παραγωγής, η ταινία "As the Gods Will" δίνει έμφαση στη φαντασία και αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες από το 2014. Με βάση την πλοκή, ένας μαθητής γυμνασίου, ο Shun Takahata, ο οποίος γκρινιάζει και κατηγορεί τους θεούς για το πόσο βαρετή είναι η ζωή του, ξαφνικά αναγκάζεται να συμμετάσχει σε ένα παιδικό παιχνίδι με τον θάνατο ως ποινή για την ήττα. Η καθημερινότητά του, πλέον, κυριεύεται από φόβο και αμείωτος άγχος για την επόμενη ημέρα. Μόνο ο ίδιος μπορεί να βοηθήσει τον ίδιο του τον εαυτό, με σκοπό να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει. Άραγε καταφέρνει να γλιτώσει;

5. Most Dangerous Game

most-dangerous-game-review-from-tv-series-to-film.jpg

Έναν χρόνο πριν, το "Most Dangerous Game" ήταν μια must-watch σειρά στην πλατφόρμα του Netflix. Ένα ήδη γνωστό story, που ωστόσο κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου και κατάφερε να αγαπηθεί και να ξεχωρίσει: Ο Dodge Maynard είναι ένας νεαρός άντρας που έχει την ατυχία να διαγνωστεί με μια ανίατη ασθένεια την πιο δημιουργική κι ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του, καθώς περιμένει το πρώτο του παιδί. Απελπισμένος, και θέλοντας να εξασφαλίσει την οικογένειά του, δέχεται να συμμετάσχει σε ένα σαδιστικό παιχνίδι κυνηγιού, με τον ίδιο να έχει τον ρόλο του θηράματος. Το παιχνίδι διαρκεί 24 ώρες και για κάθε ώρα που καταφέρνει να μείνει ζωντανός θα παίρνει από 1 εκατομμύριο δολάρια. Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά ο ίδιος μάχεται με κάθε πιθανό τρόπο.

Enjoy!