fbpixel

Search icon
Search
Last minute go-to: Tο top γαστρονομικό συνέδριο στο Μιλάνο παρουσιάζει τις νέες τάσεις στο fine dining
TASTE

Last minute go-to: Tο top γαστρονομικό συνέδριο στο Μιλάνο παρουσιάζει τις νέες τάσεις στο fine dining

Για τους gastronomy lovers από τις 25 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου


To γαστρονομικό συνέδριο Identità Golose για το 2021 που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο MiCo στο Μιλάνο, θα εξετάσει σε βάθος το μέλλον της βιομηχανίας των εστιατορίων, αλλά και όλα τα νέα από τις επερχόμενες τάσεις του κόσμου του fine dining. Το international gastronomy conference επιστρέφει για την 16η edition του, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες, αλλά και τους επισκέπτες να προβληματιστούν σχετικά με ένα θέμα μείζονος ενδιαφέροντος, με τίτλο: «Χτίζοντας ένα νέο μέλλον στην Εργασία.» 

dsc6426.JPG

About the conference

Περισσότεροι από 100 ομιλητές από την Ιταλία, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο θα εναλλάσσονται στις διάφορες σκηνές του συνεδρίου, σε περισσότερα από 70 masterclasses, τα οποία θα είναι χωρισμένα σε 10 θεματικά σεμινάρια. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία, όπου συγκεντρώνει κορυφαίες προσωπικότητες από τον κόσμο της γαστρονομίας, οι οποίοι σχεδιάζουν το μέλλον και προτείνουν νέα ερεθίσματα.

New Ideas & Trends

la-seppia-con-la-pasta-seppia-dentro-e-fuori.jpg

Στο επίκεντρο της συζήτησης φυσικά θα τεθεί ο τομέας της εστίασης, ο οποίος έχει πληγεί από την πανδημία, με απώλειες άνω των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2020 έως σήμερα. Ωστόσο, θα υπάρξουν επίσης διάφορες open discussions για εστιατόρια και παρόχους φιλοξενίας που μπόρεσαν να επανεφεύρουν τους εαυτούς τους, αλλά και για εκείνους που έχουν ξεκινήσει να επανασυστήνονται σιγά σιγά στο κοινό με καινοτόμες ιδέες. Εν ολίγοις, θα υπάρχουν πολλά σημαντικά σημεία, τα οποία θα αποτελέσουν αφορμή για επιτυχημένα business restarts!

Σύμφωνα με τους Paolo Marchi και Claudio Ceroni, τους δημιουργούς του Identità Golose, στο εγγύς μέλλον «Οι άνθρωποι της εστίασης θα είναι ολοένα και πιο αναγκαίο να ενεργούν με εξυπνάδα και πειθαρχία, γιατί αλλιώς δεν θα καταφέρουν να πετύχουν. Το ταλέντο, ο επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία μπορούν να αναπτυχθούν μόνο αν καλλιεργηθούν και διατηρηθούν. Ας μην τα θυσιάσουμε στο βωμό της απροσεξίας και της έλλειψης προγραμματισμού.»

Charismatic Speakers

Ως συνήθως, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις μαγειρικής και ομιλίες που περιλαμβάνουν τα σημαντικότερα ονόματα της ιταλικής και διεθνούς εστίασης και φιλοξενίας, με τον τομέα του bartending να εκπροσωπείται επίσης, καθώς πλέον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του gastronomy conference.

Το διάσημο συνέδριο επιβεβαιώνει τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών όπως οι Alain Ducasse, Mauro Colagreco, Joseph Roca, Joe Bastianich, Massimo Bottura, Carlo Cracco και Riccardo Camanini, καθώς και οι Antonia Klugmann, Cristina Bowerman, Isabella Potì, Massimiliano Alajmo, Enrico Bartol Mauro Uliassi, Salvatore de Riso, Corrado Assenza, Davide Oldani, Franco Pepe, Moreno Cedroni, Pino Cuttaia, Matias Perdomo, Andrea Berton, Niko Romito, Enrico and Roberto Cerea, Ciccio Sultano, Philippe Léveillé και πολλοί άλλοι. Χωρίς φυσικά, να ξεχνάμε τον κόσμο της φιλοξενίας, που εκπροσωπείται φέτος από διεθνή brands, όπως οι Belmond, Les Collectionneurs (με επικεφαλής τον Alain Ducasse) και Lungarno Collection της οικογένειας Ferragamo.

Μάλιστα, θα δοθεί άφθονος χώρος και στον κόσμο της παραγωγής, καθώς και στον πολιτισμό με ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από το φαγητό με παρουσιάσεις, μεταξύ άλλων, του Davide Rampello, καλλιτεχνικού διευθυντή και επιμελητή, Gianmario Verona, Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Bocconi, Leopoldo Gasbarro, Director της Wall Street Italia, καθώς και διεθνείς διευθυντές και πρεσβευτές της Made in Italy, όπως ο Stefano Marini, CEO της Sanpellegrino, ο Nicola Bertinelli, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Parmigiano Reggiano και ο Giuseppe Lavazza, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Lavazza, ο οποίος αναδεικνύει την άριστη ποιότητα και την καινοτομία στον χώρο για πάνω από 120 χρόνια.

tiramisu-crudista-100-vegetale.jpg

Good to know

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στο συνέδριο μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια σας online εδώ. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε εισιτήριο μισής ημέρας ή να παρακολουθήσετε μια ενιαία διάλεξη του τμήματος Identità Cocktail, με την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δημιουργίες των πιο ενδιαφέρων mixology masters, συμπεριλαμβανομένου του Agostino Perrone και Giorgio Bargiani των The Connaught στο Λονδίνο, το Νο 1 μπαρ στον κόσμο σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη The World's 50 Best Bars.

img-0466.jpg