Το καλοκαίρι είναι η εποχή με τα πιο νόστιμα και γευστικά φρούτα. Η ποικιλία είναι μεγάλη για να ικανοποιήσουν κάθε γευστική παλέτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός μας, παρέχοντας την απαραίτητα δροσιά, ακόμα και τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία. Πολλές φορές έχουμε την ανάγκη για ελαφριά γεύματα, τα οποία όμως θα μας χορτάσουν. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τις λαχταριστές σαλάτες με summer fruits, τις οποίες μπορείτε να καταναλώσετε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ανακαλύψτε 4 μοναδικές προτάσεις!
1. Σαλάτα µε πεπόνι, τραγανό προσούτο και γραβιέρα
Υλικά
- 2 φλ. μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
- 1 πράσινη σαλάτα
- 1 ματσ. ρόκα
- 4 λιαστές ντομάτες
- 4 φέτ. πεπόνι (κομμένο σε τρίγωνα)
- 4 φέτ. προσούτο
- 1/2 φλ. φλούδες πικάντικη γραβιέρα
- 1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου
Για τη σως
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μπαλσάμικο
- 2 λιαστές ντομάτες
- 1/2 κ.γ. μέλι
- 1 πρέζα/ες αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε. Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα.
Συνταγή: Αργυρώ Μαρμπαρήγου
2. Καρπουζοσαλάτα με φέτα και μέντα
Υλικά
- 1 μικρό καρπούζι, κομμένο σε μικρές φέτες
- 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
- 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο τυρί φέτα
Εκτέλεση
Η εκτέλεση της είναι γρήγορη και εύκολη. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το dressing πάνω από το παγωμένα κομμάτια καρπουζιού μαζί μετα φύλλα μέντας. Πασπαλίζουμε τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
3. Very Berry Cheesecake salad
Υλικά
- 1 συσκευασία τυρί τυρί φιλαδέλφια
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες berries διαφόρων ειδών (raspberries, blueberries, blackberries)
- λίγες κατεψυγμένες φράουλες
Εκτέλεση
Αφού κόψετε τις φράουλες στα δύο την καθεμία και ρίξτε μέσα σε ένα μπολ όλων των ειδών τα μούρα και τις φράουλες, ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε με μία μαρίζ. Σερβίρετε και απολαμβάνετε παρέα με τους φίλους σας.
4. Σαλάτα με κους κους και κεράσια
Υλικά
- 1 κούπα κους κους
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- 12 κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 70 γρ. χαλούμι
- 20 γρ. καρύδια
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το κους-κους και μόλις είναι έτοιμο απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό. Κόβουμε το χαλούμι σε τετραγωνάκια και ψήνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε σπασμένα τα καρύδια με το μέλι και καραμελώνουμε για 2-3 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και χωρίζουμε σε 2 μερίδες.