fbpixel

Search icon
Search
Ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε το σπίτι σας από την αρχή χωρίς ανακαίνιση;
INTERIORS

Ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε το σπίτι σας από την αρχή χωρίς ανακαίνιση;

5 δημιουργικοί τρόποι για να το πετύχετε


Ο Σεπτέμβρης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο μήνας των νέων αρχών. Το καλοκαίρι μάς αποχαιρετά, εμείς επιστρέφουμε στις βάσεις μας μετά το πέρας των διακοπών μας, έτοιμοι να θέσουμε καινούριους στόχους προς υλοποίηση. Επίσης, είναι και μια καλή ευκαιρία να κάνετε μικροαλλαγές στο σπίτι σας, σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι χρειάζεστε μια ανανέωση στον προσωπικό σας χώρο. Η διακόσμηση ενός σπιτιού πολλές φορές αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας. Αν νιώθετε, λοιπόν, την ανάγκη να προχωρήσετε σε αλλαγές, χωρίς όμως να προβείτε σε ολική ανακαίνιση, υπάρχουν 5 εύκολοι και γρήγοροι τρόποι που θα δώσουν νέα πνοή στο σπίτι σας.

1. Αποφασίστε πρώτα για το concept του χώρου σας

1-lgKBD.jpg

Προτού αρχίσετε τις αλλαγές, είναι σημαντικό να έχετε καταλήξει στην εμφάνιση του «νέου» σας χώρου. Σκεφτείτε πώς θέλετε να μοιάζει το σπίτι σας αλλά και πώς επιθυμείτε εσείς να αισθάνεστε μέσα σε αυτό. Επιζητάτε κλασική, σύγχρονη, μινιμαλιστική προσέγγιση; Μόλις προσδιορίσετε την αισθητική που επιδιώκετε, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε moodboards ή ψηφιακά mockups για να έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε το δωμάτιό σας, κάνοντας τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις μέχρι να πετύχετε το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κλασικό και δροσερό μέρος μπορείτε να προσθέσετε νέες υφές και υλικά στον χώρο σας όπως ξύλο και βελούδο. Φυσικά, αν θέλετε απλώς να προβείτε σε αλλαγές στην επίπλωση, εστιάστε σε αντικατάσταση αντικειμένων όπως είναι τα έργα τέχνης, τα βάζα, τα χαλιά, οι κουρτίνες και άλλα μικροαξεσουάρ που σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά.

    2. Συνδυάστε χρώματα, υφάσματα & μοτίβα

    2-NMEOO.jpg

    Επιλέξτε νέα χρώματα, υφές ή patterns που συμπληρώνουν τον υπάρχοντα χώρο σας και κάντε μικροαλλαγές, επιλέγοντας καινούρια prints, διακοσμητικά μαξιλάρια, ριχτάρια και φυτά. Είναι μια safe επιλογή σε περίπτωση που σας κουράζουν οι μεγάλες αλλαγές και θα εξοικονομήσετε αρκετό χρόνο καθώς πρόκειται για μία γρήγορη, εύκολη και προσιτή προσέγγιση. Ωστόσο, μπορείτε απλώς να επενδύσετε στην αγορά έργων τέχνης, επιλέγοντας δημιουργήματα με έντονα, αρμονικά χρώματα και υφές, τα οποία θα απογειώσουν το παρουσιαστικό του δωματίου σας, χωρίς να γίνουν άλλες τροποποιήσεις.

    3. Δημιουργήστε gallery walls

    3-mqX4F.jpg

    Ανεξαρτήτως χρημάτων, χώρου ή αισθητικής το να προσαρμόσετε τη διακόσμηση στους τοίχους σας, ώστε να μοιάζουν με γκαλερί αποτελεί διαχρονική επιλογή και ταιριάζει σε κάθε είδος και τοίχο σπιτιού. Μπορείτε να διαλέξετε την κατεύθυνση, τη θέση και την απόσταση που θα έχουν τα έργα τέχνης μεταξύ τους, εφιστώντας την προσοχή σε συγκεκριμένα έπιπλα ή περιοχές του δωματίου. Για παράδειγμα, εάν ψάχνετε κάτι μινιμαλιστικό μπορείτε να επιλέξετε εικόνες σε ασπρόμαυρους τόνους με τα αντίστοιχα ταιριαστά πλαίσια ή αν ενδιαφέρεστε για περισσότερο εκλεκτικές προσεγγίσεις, προσθέστε μια ποικιλία πλαισίων σε συνδυασμό με εικόνες σε έντονα χρώματα, τα οποία λειτουργούν αρκετά καλά μαζί.

    4. Προσθέστε χρηστικά και απολαυστικά στοιχεία

    4-7y3kz.jpg

    Το σπίτι δεν είναι μόνο η εμφάνιση. Είναι εξίσου σημαντικό όσο μένουμε μέσα να απολαμβάνουμε κάθε χώρο του. Η αλλαγή στη διακόσμηση, την επίπλωση και την προσθήκη νέων έργων τέχνης μπορούν να αναβαθμίσουν και να ανανεώσουν τη διάθεση του δωματίου. Ωστόσο, μπορείτε να εισάγετε και στοιχεία που θα προσφέρουν δραστηριότητα και παιχνίδι στο σπίτι σας. Τότε θα συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η εμπειρία σε έναν χώρο. Εάν είστε λάτρεις των βιβλίων, σκεφτείτε να προσθέσετε μια αιώρα ή μια αναπαυτική πολυθρόνα σε κάποιο ήσυχο μέρος στο σπίτι σας ώστε να χαλαρώνετε και να «βυθίζεστε» με τις ώρες στον συγγραφικό κόσμο. Εάν διαθέτετε playroom, μπορείτε να προσθέσετε τραπέζι ping pong ή σκακιέρα. Εάν έχετε καλλιτεχνική φλέβα και σας αρέσει να ζωγραφίζετε, προσαρμόστε το δωμάτιό σας, ώστε να υπάρχει ένα ήρεμο, σταθερό μέρος που θα μπορείτε να δημιουργείτε. Αναλόγως με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σας μπορείτε να μετατρέψετε τον χώρο σας σε έναν μικρό παράδεισο.

    5. Δώστε περισσότερο φως σε κάθε μέρος του σπιτιού σας

    5-Jkyp8.jpg

    Όλες αυτές οι αλλαγές φυσικά χρειάζεται να γίνουν ορατές. Το κλειδί, λοιπόν, για να συμβεί αυτό είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτισμό. Εάν ο χώρος σας φαίνεται γκρίζος και θαμπός, ίσως πρέπει να αλλάξετε τον φωτισμό για να επαναπροσδιορίσετε το δωμάτιο. Χώροι με ελάχιστο φυσικό φωτισμό τείνουν να φαίνονται κρύοι και αφιλόξενοι. Επομένως, τοποθετώντας φωτιστικά δαπέδου ή τοίχου δημιουργείται μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατευθυντήριο φωτισμό για να εστιάσετε σε συγκεκριμένες περιοχές του δωματίου που επιθυμείτε, όπως το τραπέζι σας ή το νέο έργο τέχνης.