fbpixel

Search icon
Search
Ξεκούραστο & νεανικό βλέμμα; Πώς να το πετύχετε σε μόλις 2 ώρες
MAGAZINE

Ξεκούραστο & νεανικό βλέμμα; Πώς να το πετύχετε σε μόλις 2 ώρες

Ο πλαστικός χειρουργός Νικόλαος Μπέσκος απαντά σε ερωτήσεις γύρω από τη βλεφαροπλαστική


Διορθώνοντας την περιοχή των ματιών, το πρόσωπό αλλάζει, δείχνοντας πιο ξεκούραστο, πιο νεανικό και πιο χαρούμενο. Ο πλαστικός χειρουργός Νικόλαος Μπέσκος απαντά στις ερωτήσεις μας για το πώς γίνεται η βλεφαροπλαστική, ποιους αφορά και τι να περιμένουμε μετά.

Τι προσφέρει η βλεφαροπλαστική και πότε θεωρείται αναγκαία;

Η περίσσεια δέρματος των άνω βλεφάρων, οι σακούλες κάτω από τα μάτια, οι ρυτίδες γύρω από αυτά, οι μαύροι κύκλοι, προσδίδουν ένα κουρασμένο και λυπημένο πρόσωπο. Όλα αυτά είναι συνέπειες του γήρατος ή γενετικών προδιαγραφών. Η βλεφαροπλαστική διορθώνει αυτού του είδους τις φθορές σε άνω και κάτω βλέφαρα. Σε νεαρότερες ηλικίες (συνήθως κάτω των 40) έχουμε κυρίως βλεφαρόπτωση, η οποία είναι μία συγγενής κατάσταση και επιδεινώνεται με τα χρόνια. Στην ουσία, πάσχει κυρίως ο ανελκτήρας μυς του βλεφάρου, δίνοντας έτσι την εικόνα πτώσης αλλά και κουρασμένου βλέμματος. Συνήθως εμφανίζεται στο ένα άνω βλέφαρο. Αντίθετα, σε ηλικίες άνω των 40, συνηθισμένη είναι η βλεφαροχάλαση, η οποία αφορά και τα δύο βλέφαρα και χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα δέρματος στο άνω και εμφάνιση σακούλας στο κάτω. Η δυσκολία εφαρμογής make-up στο άνω βλέφαρο, αλλά και όρασης, λόγω μεγάλου πλεονάσματος δέρματος, τα πρησμένα μάτια το πρωί και η μόνιμη όψη κούρασης είναι οι ενδείξεις που καθιστούν τη βλεφαροπλαστική αναγκαία.

Πώς εφαρμόζεται;

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και μπορεί να γίνει στα άνω ή στα κάτω βλέφαρα στο ίδιο χειρουργείο, εάν και εφόσον χρειάζεται. Οι σακούλες δημιουργούνται από χαλάρωση του δέρματος ή των τοιχωμάτων που συγκρατούν το λίπος κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα αυτό να προβάλλει προς τα έξω και να δημιουργεί «κήλες». Έτσι, εκτός από την αφαίρεση λίπους και δέρματος, αποκαθιστούμε και το εσωτερικό τοίχωμα, ώστε να μην προβάλει ξανά το λίπος.

beauty-6sjqr.jpg


Οι τομές είναι ορατές;

Στο άνω βλέφαρο αφαιρούμε δέρμα και λίπος από το εσωτερικό του, αλλά η τομή δεν είναι ορατή, διότι συμπίπτει με τη φυσική πτυχή του. Στο κάτω αφαιρείται επίσης (εάν χρειάζεται) λίπος και δέρμα, η τομή γίνεται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και δεν είναι ορατή. Εάν χρειάζεται να αφαιρέσουμε μόνο λίπος, η τομή γίνεται στο εσωτερικό του βλεφάρου, χωρίς την αφαίρεση δέρματος.

Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και με άλλες επεμβάσεις;

Συνδυαστικά με τη βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει face lifting ή μετωπιαίο, ή και έγχυση λίπους στο πρόσωπο για νεανικότερη όψη, στο ίδιο χειρουργείο. Διαρκεί περίπου 2 ώρες για όλα τα βλέφαρα.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Εκχυμώσεις και οιδήματα μετεγχειρητικά είναι συνηθισμένα, όμως υποχωρούν σε περίπου 15 ημέρες πλήρως.

Τι πρέπει να προσέχουμε μετά το χειρουργείο;

Ο ασθενής αποφεύγει την έντονη δραστηριότητα για 2 εβδομάδες. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει έπειτα από 5 ημέρες, εφόσον βγουν και τα ράμματα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Συνήθως διατηρείται για περισσότερο από 10 χρόνια.

beskos.jpg


Ευχαριστούμε τον Νικόλαο Μπέσκο για τις πληροφορίες!

Info: Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός της Ελληνικής Επιτροπής Πλαστικής Χειρουργικής. Έχει λάβει μέρος ως σύνεδρος αλλά και ως ομιλητής σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής και Αισθητικής Ιατρικής. Στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής δραστηριοποιείται από το 2003. Από το 2012 εργάζεται ως ιδιώτης πλαστικός χειρουργός σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ικτίνου & Ζεύξιδος 1, Ημιόροφος, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2314010087, κιν.: 6986816655, www.beskos-plasticsurgery.gr