Με στόχο να προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παράδοση, τον πολιτισμό, τις ομορφιές αλλά και την κουλτούρα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, η Aegean λάνσαρε την εξαιρετική πρωτοβουλία “Gastronomics” με συμμάχους της τρεις διακεκριμένους και βραβευμένους Έλληνες σεφ κι εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.
Οι Λευτέρης Λαζάρου, Χριστόφορος Πέσκιας και Στέλιος Παρλιάρος συνδημιούργησαν το νέο μενού της Business Class, δίνοντας την ευκαιρία στους τυχερούς επιβάτες που θα δοκιμάσουν τα πιάτα τους, να «ταξιδέψουν» γευστικά στα μονοπάτια της παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας, μέσα από μια μοντέρνα και πιο σύγχρονη προσέγγιση, Συνοδοιπόρος τους, ο πρώτος Master of Wine στη χώρα, και οινικός σύμβουλος της Aegean, o Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο πλέον ιδανικός σύμμαχος για τη σωστή επιλογή των κρασιών. Όλοι μαζί αναδεικνύουν άψογα τη μοναδική ελληνική ταυτότητα γεύσεων και τα μεθυστικά αρώματα που τη συνοδεύουν.
Γεύσεις από την Κρήτη, τη Νάξο, την Πελοπόννησο και κάθε άλλη γωνιά της χώρας, συνδυάζονται μοναδικά από τα χέρια των τριών κορυφαίων αυτών σεφ, δημιουργώντας ένα μενού με πάνω από 40 διαφορετικά πιάτα που αναδεικνύουν τοπικά προϊόντα και κρασιά μικρών και μεγάλων παραγωγών. Η συνεργασία θα συνεχιστεί για όλο το έτος, με όραμα η ελληνική γαστρονομία να γίνει γνωστή σε όλον τον κόσμο!
Περισσότερα για το πρόγραμμα Gastronomics μπορείτε να δείτε εδώ.
About them
Λευτέρης Λαζάρου
Γεννήθηκε από πατέρα καραβομάγειρα και μαζί του ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο από την ηλικία των 15 ετών. Ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που εισήγαγε τη θαλασσινή κουζίνα σε εστιατόριο υψηλής μαγειρικής. Πολυβραβευμένος σεφ και κάτοχος ενός αστεριού Michelin για το περίφημο Varoulko Seaside στην Αθήνα, συνθέτει τα πιάτα του με κύρια υλικά τη δημιουργικότητα, τις επιρροές από τα ταξίδια του και το πάθος του για τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, απογειώνοντας έτσι τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
Χριστόφορος Πέσκιας
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Έχει εκπαιδευτεί δίπλα στους παγκοσμίου φήμης σεφ Ferran Adrià και Mark Menaux, ενώ μέντορά του θεωρεί τον Αμερικανό μάγειρα Charlie Trotter. Από το 1992 ζει μόνιμα στην Αθήνα και έχει επιμεληθεί το μενού σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της πρωτεύουσας. Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις σύγχρονες και διεθνείς gourmet τάσεις, αλλά και με διάθεση νοσταλγία για τις γνώριμες γεύσεις, σίγουρα ξέρει καλά πώς να αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα σε κάθε πιάτο.
Στέλιος Παρλιάρος
Έχει έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει διαφορετικά συστατικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο με τα εξαιρετικά αγαθά που παράγει η Ελλάδα. Σπούδασε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο L’ École Lenôtre, στην Ακαδημία Escoffier του εμβληματικού ξενοδοχείου Ritz, στην Ακαδημία Valrhona στη Λυών και στο περίφημο Fauchon. Ο ίδιος ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα το 1979, κερδίζοντας πολύ γρήγορα τις εντυπώσεις και θέτοντας τους δικούς του όρους γύρω από τη ζαχαροπλαστική. Σήμερα θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας Chef Pâtissier –και όχι άδικα!
Κωνταντίνος Λαζαράκης
Μπορεί να σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Τζαζ Μουσική στην Αιολική Σχολή Πειραιά, η εκλεπτυσμένη γεύση του κρασιού ωστόσο παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα πάθη του. Ο τίτλος Master of Wine – MW, κορυφαίος στον χώρο του κρασιού, του απονεμήθηκε το 2002 σε ηλικία 32 ετών. Είναι ο πρώτος Έλληνας και ο πρώτος Νοτιοευρωπαίος που κέρδισε τον τίτλο, ενώ σήμερα υπάρχουν λιγότεροι από 360 MWs στον κόσμο. Επίσης, είναι συνδιοργανωτής και πρόεδρος του Balkan International Wine Competition, που λαμβάνει χώρα στην Σόφια αλλά και του Διεθνούς Διαγωνισμού Θεσσαλονίκης.