fbpixel

Search icon
Search
Κλασικός πολυέλαιος: Πώς & που να τον εντάξετε στους χώρους σας
INTERIORS

Κλασικός πολυέλαιος: Πώς & που να τον εντάξετε στους χώρους σας

Ο Art Déco θησαυρός που «πάει» παντού!


Η αριστοκρατική του κομψότητα είναι το “eau deparfum” του. Οι κρύσταλλοί του αποπνέουν επιβλητικότητα και αρχοντιά. Τον συνδέουμε με μια maximal - μπαρόκ φιλοσοφία διακόσμησης ειδικά σε αστικές νεοκλασικές βίλες. Ο παλιός πολυέλαιος αποτελεί ένα διαχρονικό statement αντικείμενο design, ικανοποιώντας ακόμη και τα σύγχρονα γούστα ενός μινιμαλιστή. Η αισθητική του ισχύς ανταποκρίνεται άψογα και στην έννοια του expensive, αλλά και του luxury φωτιστικού οροφής! Σε μια εποχή, όπου στις νέες τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης, πρωταγωνιστεί η αισθητική της δεκαετίας των ‘60s και ‘70s, εσείς θα επιλέγατε να συνδυάσετε μοντέρνα κομμάτια με τον κλασικό πολυέλαιο; Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να τοποθετήσουμε παλιούς πολυελαίους, ακόμη και σε δωμάτια του σπιτιού που δεν είχαμε φανταστεί. Πιστέψτε μας, η ατμόσφαιρα θα αποκτήσει υψηλή ποιότητα και μια luxury σφραγίδα.

Ακούγοντας στο πικάπ το αγαπημένο τραγούδι ”Diamonds are forever” της diva Shirley Bassey, ας πάρουμε ιδέες για να «ντύσουμε» κομψά τον χώρο μας με τους παλιούς μας πολυελαίους!

Εκκεντρικός πολυέλαιος στο μπάνιο - Ατμόσφαιρα πολυτέλειας!

7708d905-4dc0-4f2e-a640-62d2b24b5107.jpeg

Μια λεπτομέρεια που την παρατηρεί κάποιος αμέσως, καθώς αναβαθμίζει ακόμη και το πιο μικρό μπάνιο! Εάν έχουμε έναν παλιό πολυέλαιο με εκκεντρικά γεωμετρικά μοτίβα ή έντονο χρώμα και δεν επιθυμούμε να τον τοποθετήσουμε σε κάποιον άλλον χώρο του σπιτιού, το μπάνιο αποτελεί τον ιδανικό αισθητικό «προορισμό» του! Ειδικά στην περίπτωση που το μπάνιο είναι παλιό ή στην αντίθετή του πλευρά, είναι μοντέρνο και minimal διαμορφωμένο με μαύρο μάρμαρο, ο πολυέλαιος θα κορυφώσει την διακόσμησή του!

Βασικό tip: Μην φοβηθείτε να ενισχύσετε την πολυτέλεια του μπάνιου! Μπορείτε να προσθέσετε κομψά φυτά -κυρίαρχο ρόλο κατέχουν οι ορχιδέες-αλλά και σετ από λευκά αρωματικά κεριά! Επίσης, την τελευταία διακοσμητική “πινελιά” χαρίζει ένας επιτοίχιος χρυσός καθρέφτης, ο οποίος δημιουργεί μια vintage ταυτότητα!

Πολυέλαιος στο boudoir μας - Παριζιάνικη θηλυκότητα!

luminaire.jpeg

Κάθε γυναίκα λατρεύει να έχει τον δικό της ιδιαίτερο χώρο στο σπίτι! Το boudoir μας, μπορεί να μεταμορφωθεί στο πιο ακριβό “art déco” σημείο με ένα μόνο βήμα! Απλά προσθέστε τον παλιό, διαχρονικό πολυέλαιο οποιουδήποτε χρώματος! Η φιλοσοφία σε αυτήν την μορφή διαμόρφωσης έχει παριζιάνικο «αέρα»και η θηλυκή πολυτέλεια είναι μονόδρομος!

Βασικό tip: Μπορούμε να ενισχύσουμε την διαμόρφωση του χώρου με ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως οι ρετρό, μεγάλοι πίνακες, γούνινα λευκά και μαύρα μαξιλάρια, αλλά και γυάλινα βάζα με φρέσκα κόκκινα τριαντάφυλλα! Πιστέψτε με, η διάθεσή μας θα «ανέβει» και ο φωτισμός του πολυέλαιου θα μάς ανταμείψει!

Διασπασμένος πολυέλαιος - “Mix and match” τραπεζαρία!

b61e991a-fc2f-4fd8-92fe-10a7f6f1ba10.jpeg

Μια διαφορετική προσέγγιση διακόσμησης που αξίζει, όμως, να τη δοκιμάσουμε! Με τη βοήθεια ενός ειδικού, μπορούμε να μεταποιήσουμε τον παλιό, μεγάλο πολυέλαιό μας και να δημιουργήσουμε δύο μικρότερους, που θα αποτελέσουν μια σειρά από κομψές πηγές φωτός που θα βρίσκονται ακριβώς πάνω από την τραπεζαρία μας!

Βασικό tip: Σε αυτήν την καινοτόμο κατασκευή, μπορούμε να «χαμηλώσουμε» τους τόνους και να «παίξουμε» με “natural”, βαριά διακοσμητικά στοιχεία. Κατάλληλη επιλογή αποτελούν τα μαύρα ή χρυσά μεταλλικά κηροπήγια και μαύρα μαρμάρινα σουβέρ!

Μαύρος Πολυέλαιος - Ο βασιλιάς του industrial σαλονιού

1-RFdrv.jpg

Αν έχουμε στο σπίτι μας έναν παλιό πολυέλαιο, του οποίου το χρώμα δεν μάς εκπροσωπεί πλέον, είναι σημαντικό σε πρώτο βήμα να τον βάψουμε ή να προμηθευτούμε έναν καινούριο σε διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με τις ανάγκες και το προσωπικό μας γούστο! Αν είστε fan του industrial είδους διακόσμησης, ο μαύρος πολυέλαιος είναι η ιδανική επιλογή, καθώς οι σκούρες αποχρώσεις ταυτίζονται άρτια με την αισθητική του!

Βασικό tip: Μην ξεχνάτε να ολοκληρώνετε το ύφος της διακόσμησης που επιλέγετε! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε έναν χώρο με βιομηχανικό design, οι καφέ ή λαδί αποχρώσεις στον τοίχο, μαζί με δερμάτινους καφέ ή μαύρους καναπέδες, βιβλιοθήκες φτιαγμένες από σωλήνες δημιουργούν την ιδανική industrial ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστή, φυσικά, τον κλασικό πολυέλαιο!

Όπως και να επιλέξουμε να κοσμήσουμε τον χώρο μας με κυρίαρχο στοιχείο τον κλασικό πολυέλαιο, δεν ξεχνάμε το προσωπικό μας ύφος και τι επιδιώκουμε στην αισθητική του σπιτιού μας! Kρατάω τα σοφά λόγια του σχεδιαστή Ιμπέρ ντε Ζιβανσί: «Η πολυτέλεια βρίσκεται σε κάθε λεπτομέρεια»!

Bonne organisation!