fbpixel

Search icon
Search
Keeping Fit: Διατηρήστε τη σιλουέτα σας άψογη και κατά τη διάρκεια των mini αποδράσεων σας
WELLNESS

Keeping Fit: Διατηρήστε τη σιλουέτα σας άψογη και κατά τη διάρκεια των mini αποδράσεων σας

Μικρά μυστικά για να μην πάρετε γραμμάριο στις διακοπές σας


Πολλοί από εμάς αναχωρούμε σε λίγες ημέρες, ώρες ή βρισκόμαστε ήδη στην εβδομάδα των διακοπών μας. Όπως είναι λογικό, η ξεγνοιασιά και η χαλάρωση που προσφέρει το καλοκαίρι λειτουργεί αγχολυτικά και μας κάνει να ξεφεύγουμε από το καθιερωμένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο και έχουμε συνηθίσει να ακολουθούμε πιστά. Ωστόσο, μην αγχώνεστε εάν δεν θέλετε να παρεκκλίνετε σε μεγάλο βαθμό από την ισορροπημένη δίαιτά σας, σας έχουμε τη λύση. 

Παρακάτω ακολουθούν κάποια έξυπνα και εύκολα βήματα, ώστε να διατηρήσετε άψογη τη σιλουέτα σας ακόμη και αν βρίσκετε σε διακοπές -χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα στερηθείτε! 
shutterstock-591026318.jpg
  • Φροντίστε, το μεσημεριανό φαγητό που παραγγέλνετε, ενώ βρίσκεστε σε κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα του αγαπημένου σας νησιού, να είναι ελαφρύ. Με άλλα λόγια, προτιμήστε μια χωριάτικη σαλάτα (οι παραλλαγές της πλέον είναι φανταστικές και οι πρώτες ύλες της χώρας μας μοναδικές) ή ακόμα μια τονοσαλάτα σε μεγάλο μέγεθος. Συνοδεύστε τη με μία μόνο φέτα ψωμί και είστε έτοιμες και πάλι για βουτιές -αφού έχουν περάσει φυσικά κάποιες ώρες!
  • Λίγο πριν εγκαταλείψετε το ξενοδοχείο ή το δωμάτιο σας, δηλαδή γύρω στις 11 η ώρα, φάτε ένα γιαούρτι, μια μπάρα δημητριακών ή ένα φρούτο της επιλογής σας. Η ώρα του δεκατιανού φαντάζει ιδανική για να καταναλώσετε ένα snack, που θα σας κρατήσει χορτασμένο, κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας και θα σας γεμίσει με την ενέργεια, που χρειάζεστε για την παραλία. Έτσι, στο μεσημεριανό αποφεύγετε τις υπερβολές και κρατάτε τις ισορροπίες!
    • Φυσικά, μην αμελήσετε το πρωινό σας. Δοκιμάστε ένα γευστικό super bowl ή ακόμα, τα αυγά της επιλογής σας, συνοδεύοντας τα με έναν δυναμωτικό χυμό ή τον καφέ σας. Καλό θα ήταν και σε αυτήν την περίπτωση να μην κάνετε υπερβολές, που το μόνο που θα πετύχουν είναι να σας κάνουν να «βαρύνετε» λίγο πριν φορέσετε μαγιό.
    • Στο δείπνο, αποφύγετε να καταναλώσετε ψωμί και μην προτιμάτε τις σαλάτες με dressing, που είναι γεμάτες λιπαρά. Επιλέξτε να συνοδεύσετε τη μπύρα ή το κρασί σας με λαχανικά, κομμένα σε ροδέλες, όπως είναι το αγγούρι και το καρότο, τα οποία έχουν μηδέν θερμίδες -και όχι με πατατάκια και αλατισμένους ξηρούς καρπούς, όσο λαχταριστά κι αν είναι. Plus, το καρότο θα αυξήσει και το ποσοστό της μελανίνης στο δέρμα σας, για πιο μαυρισμένη καλοκαιρινή επιδερμίδα.
      Εξερευνήστε τα γεύματα που μπορείτε να καταναλώσετε ανάλογα με το spot, στο οποίο θα βρεθείτε, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας εξορμήσεων…

      Greek Delight 

      Εάν πρόκειται να περάσετε τις περισσότερες ημέρες σας δοκιμάζοντας υπέροχες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτές με τις λιγότερες θερμίδες, που είναι εξίσου απολαυστικές. Στις ταβέρνες λοιπόν, προτιμήστε ψητό κρέας, όπως κοτόπουλο, ψαρονέφρι ή φιλέτο μοσχαριού. Από την άλλη, αν είστε λάτρεις του ψαριού, τότε διαλέξτε το κι αυτό ψητό, με τη συνοδεία ρυζιού ή και σαλάτας λαχανικών. Όσον αφορά τα ορεκτικά, τότε θα ήταν καλύτερα να συμφωνήσετε σε οτιδήποτε βραστό ή ψητό -όχι πατάτες τηγανιτές.

      shutterstock-617188565.jpg

      At the Restaurant

      Τα αγαπημένα μας restaurants προσφέρουν συνεχώς νέες προτάσεις και γεύσεις. Άλλωστε, ποιος δεν λαχταρά μια μοναδική μακαρονάδα, μετά το μπάνιο του σε καταγάλανα νερά; Κι όμως, υπάρχουν healthy, που δε στερούνται σε νοστιμιά! Επιλέξτε να παραγγείλετε μια κλασσική Ναπολιτάνα, με κόκκινη σάλτσα ντομάτας, με λαχανικά ή και θαλασσινά, συνοδεύστε τη με λίγο τριμμένο τυρί και είστε έτοιμη. Εάν πρόκειται να ενδώσετε στην πίτσα, τότε δύο κομμάτια είναι αρκετά.

      shutterstock-638121667.jpg

      Oudoors

      Εάν δεν πρόκειται να δειπνήσετε σε κάποιο εστιατόριο, είναι πολύ σημαντικό να μη μένετε ποτέ νηστική και να καταναλώσετε, τουλάχιστον, μια γεμάτη φρουτοσαλάτα ή κάποιο bowl με δημητριακά, πριν την έξοδο σας. Θα σας κόψει την όρεξη και θα βοηθήσει, στο να μην υπάρξουν οι διατροφικές «ατασθαλίες» των πρώτων πρωινών ωρών.