fbpixel

Search icon
Search
Καθαρίστε τα suede μποτάκια σας με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας
STYLING TIPS

Καθαρίστε τα suede μποτάκια σας με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας

Ανακαλύψτε τον απόλυτο οδηγό περιποίησης και κρατήστε τα αγαπημένα σας παπούτσια σε άψογη κατάσταση


Οι suede μπότες κινούνται μέσα και έξω από το προσκήνιο των shoe trends από χρονιά σε χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το ύφασμα θα βρίσκεται για πάντα στις παπουτσοθήκες σας, είτε με τη μορφή των ankle boots είτε των ψηλών over-the-knee ζευγαριών. Όταν εντοπίζουμε τα αγαπημένα μας street style κορίτσια να περπατάνε στους δρόμους μέσα σε αυτά τα μποτάκια/μπότες ακόμα και με βροχή, το κάνουν να φαίνεται τόσο εύκολο να τριγυρνάει κανείς ανέμελος φορώντας τα χωρίς να προσέχουν σχεδόν καθόλου που πατάνε, ενώ όλες ξέρετε πόση φροντίδα χρειάζεται το suede ύφασμα για να διατηρηθεί άψογο.

Κι επειδή ο καιρός που τα παπούτσια αυτά έρχονται ξανά στην καθημερινότητά σας έφτασε είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για το πώς καθαρίζεται το suede. Η αλήθεια είναι πως η περιποίησή του είναι μία απαιτητική διαδικασία, διότι εάν κάνετε κάποιο λάθος μπορεί και να καταστρέψετε το αγαπημένο σας ζευγάρι. Αλλά αν την κάνετε σωστά, να είστε σίγουρες ότι οι όμορφες μπότες σας θα φτάσουν στη μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής τους και η κατάστασή τους θα παραμείνει άψογη ακόμα και μετά από χιλιάδες φορές που θα τις φορέστε. 

Ανακαλύψτε λοιπόν παρακάτω μερικές συμβουλές και κόλπα που σας εγγυούνται πεντακάθαρα suede ζευγάρια χρησιμοποιώντας μάλιστα πολλά πράγματα που ήδη έχετε στο σπίτι σας για άλλες χρήσεις.

1. A Suede-Cleaning Brush

Σίγουρα μπορείτε να καθαρίσετε το suede χωρίς την κατάλληλη βούρτσα καθαρισμού για σουέντ, αλλά η επένδυση σε μία ειδική είναι μάλλον η πιο σοφή επιλογή. Ωστόσο, εάν όλο το ξεχνάτε ή εάν δεν θέλετε να μπείτε σε επιπλέον έξοδα μία παλιά οδοντόβουρτσα ή οποιοδήποτε είδος soft-bristled πινέλο θα κάνει τη δουλειά που θέλετε.

Όταν χρησιμοποιείτε μία για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας, φροντίστε να βουρτσίζετε απαλά μόνο προς την κατεύθυνση των ινών και αποφύγετε τη μετακίνηση της βούρτσας πέρα από την επιφάνεια. Επειδή ακόμη και λίγη υγρασία μπορεί να αφήσει έναν μόνιμο λεκέ στο suede, βεβαιωθείτε ότι οι μπότες σας είναι εντελώς στεγνές όταν πηγαίνετε να τις βουρτσίσετε.

how-to-clean-suede-boots-3.jpg

2. Paper Inside Before Cleaning

Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρίσματος είναι να βάλετε αρκετό τσαλακωμένο χαρτί (όπως μια εφημερίδα ή ένα χρησιμοποιημένο χαρτί υπολογιστή) μέσα στα παπούτσια, ώστε να διατηρούν το φυσικό τους σχήμα, ενώ εσείς τα καθαρίζετε. Αυτό θα βοηθήσει να σκληρύνετε το μαλακό, εύκαμπτο υλικό του suede ώστε να διευκολύνετε τον καθαρισμό των πιο επίμονων σημείων.

3. Use White Vinegar

Ένας γρήγορος τρόπος να φύγουν στεγνοί λεκέδες και βρωμιά είναι με το λευκό ξύδι. Βάλτε μια μικρή ποσότητα σε μια καθαρή πετσέτα και τρίψτε το παπούτσι. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσο χρειάζεται, μέχρι να εξαφανιστούν οι λεκέδες. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να φύγουν τα σημάδια από νερό, κρασί, φαγητό και άλατα.

how-to-clean-suede-boots-5.jpg

4. Remove Stains With An Eraser

Το βούρτσισμα και το σκούπισμα των υποδημάτων σας μερικές φορές δεν αρκεί για να αφαιρεθούν όλα τα σημάδια. Εάν παρατηρήσετε οποιουσδήποτε λεκέδες, αγοράστε μια ειδική γόμα για suede, και τρίψτε απαλά σημάδια από νερό, λάδι ή λίπος. Εφαρμόστε μια μικρή πίεση καθώς τρίβετε και περισσότερη όταν απαιτείται για σκληρότερους λεκέδες. Εάν δεν υπάρχει ειδική γόμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια απλή σβήστρα μολυβιού.

5. Rub The Surface With A Clean Bath Towel

Μετά την απομάκρυνση των λεκέδων, τρίψτε απαλά τα παπούτσια σας με μια καθαρή πετσέτα μπάνιου. Χωρίς νερό όμως απλά μια καθαρή, μαλακή πετσέτα μπάνιου για να τα σκουπίσετε και να αφαιρέσετε τυχόν αόρατα στρώματα σκόνης. Και πάλι, θυμηθείτε να σκουπίσετε προς την κατεύθυνση των ινών και να αποφύγετε οποιαδήποτε δυνατή κίνηση προς τα εμπρός και πίσω.

how-to-clean-suede-boots-1.jpg