fbpixel

Search icon
Search
Kate Winslet: Η συγκλονιστική ομιλία και η κραυγή αγωνίας για τα social media και τα παιδιά
PEOPLE & MOMENTS

Kate Winslet: Η συγκλονιστική ομιλία και η κραυγή αγωνίας για τα social media και τα παιδιά

Μαγνήτισε τα βλέμματα στα BAFTA TV Awards και μας χάρισε μία φοβερή στιγμή


Μία γυναίκα που δε φοβάται ποτέ να υψώσει το ανάστημά της, που τοποθετείται ακόμη και για τα πιο hot topics που -ενδεχομένως- αρκετοί τα αποφεύγουν, που έχει μία άποψη για όλα. Αυτή είναι η Kate Winslet. Έχει γράψει -και συνεχίζει να το κάνει- τη δική της ιστορία στον κόσμο του θεάματος, έχοντας συνδέσει το όνομά της με σπουδαίες επιτυχίες και παραγωγές του Hollywood, ωστόσο, έχει να μας προσφέρει και πολλές, iconic στιγμές κι έξω από όλη αυτή τη λάμψη. Όταν σβήνουν τα φώτα, γίνεται μία γυναίκα ισχυρή, με θέληση και θάρρος. Μία γυναίκα που διεκδικεί και παλεύει, που μάχεται και διεκδικεί όσα της αξίζουν.

Η λαμπερή ηθοποιός, μας χάρισε μία σπουδαία στιγμή στα BAFTA TV Awards, όταν κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «I Am Ruth». Με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για το επιβλαβές περιεχόμενο στο ίντερνετ και την πιο «σκοτεινή» πλευρά των social media και έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα!

Συγκλονιστική στιγμή!

The speech

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, είχαμε όλοι μας την ευκαιρία να κάνουμε focus σε όλες αυτές τις γυναίκες που καθημερινά μάχονται με έναν ξεκάθαρο στόχο. Να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να τους δώσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, να τα προστατεύσουν και πολλά-πολλά άλλα. Κάπου εδώ -λοιπόν- στα πλαίσια των BAFTA TV Awards, ήρθε η Kate Winslet να μας υπενθυμίσει ότι είναι κι αυτή μία μητέρα σαν όλες τις άλλες. Μία μητέρα με ανησυχίες, ανασφάλειες και φοβίες. Μία μητέρα που προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να κάνει το καλύτερο δυνατό. Η γνωστή ηθοποιός του Hollywood, παρέλαβε το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «I Am Ruth». Πρόκειται για μία σειρά που παρουσιάζει τη σχέση μεταξύ μιας μητέρας και της έφηβης κόρης της, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας στην εποχή των social media. 

Η Winslet ανέβηκε στη σκηνή, προκειμένου να παραλάβει το βραβείο της κι εκεί, ήρθε το μεγάλο ξέσπασμα! «Είμαι σίγουρη ότι θα είμαι η μόνη που θα κλάψω απόψε», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας της και με δάκρυα στα μάτια κι όντας αρκετά φορτισμένη, συνέχισε: «Το I Am Ruth δημιουργήθηκε για γονείς και τα παιδιά τους, για οικογένειες, που αισθάνονται ότι είναι όμηροι από τους κινδύνους του διαδικτυακού κόσμου, για γονείς που επιθυμούν να επικοινωνούν με τους εφήβους αλλά δεν μπορούν πλέον και για νέους που έχουν εθιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πιο σκοτεινές πλευρές τους. Δεν το θέλουμε. Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω. Παρακαλώ εξαλείψτε το επιβλαβές περιεχόμενο». Ήταν μία πολύ δυνατή στιγμή. Μία στιγμή που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων. Δεν ήταν απλά μία ηθοποιός που κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο της. Ήταν μία γυναίκα, μία μητέρα που μίλησε με τεράστια αγωνία για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τον καθένα από εμάς κι αυτό, είναι από μόνο του πολύ σπουδαίο...

The true meaning

To «I Am Ruth» δεν είναι απλά μία σειρά σαν όλες τις άλλες. Η Kate Winslet, έχει στο πλευρό της -για πρώτη φορά- και την κόρη της, Mia Threapleton κι οι δυο τους υποδύονται δύο χαρακτήρες, που δίνουν τη δική τους μάχη καθημερινά, ενσαρκώνοντας μία τυπική σχέση μητέρας-κόρης, με φωνές, δάκρυα, αλλά και αγκαλιές και πολλή αγάπη. Η Freya είναι ένα κορίτσι που απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη μητέρα της και κλείνεται στον εαυτό της, με τη Ruth από τη μεριά της, να εμπιστεύεται έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας, προκειμένου να βρεθεί μία διέξοδος για την κόρη της. Η σχέση των δύο γυναικών, αλλά και οι πραγματικοί κίνδυνοι του ίντερνετ και των social media, είναι το main topic της συγκεκριμένης σειράς, ενώ στην πορεία απεικονίζεται και ο αντίκτυπος που αφήνει όλη αυτή η κατάσταση σε ολόκληρη την οικογένεια. Οι δύο γυναίκες μαγνητίζουν τα βλέμματα και συγκινούν με τις ερμηνείες τους, με την Kate Winslet να έχει δίπλα της την κόρη της, σε μία ιδιαίτερη -για την ίδια- στιγμή. «Το κάναμε μαζί αυτό, μικρή», σημείωσε η γνωστή ηθοποιός, παραλαμβάνοντας το βραβείο της, ενώ σημείωσε πως αν μπορούσε να το κόψει στα δύο, το μισό θα έπρεπε να πάει στην κόρη της.

Η Winslet εξέφρασε τη δική της, τεράστια ανησυχία για το ίντερνετ κι όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έστειλε το δικό της μήνυμα στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας να μπει ένα όριο σε όσα γράφονται και λέγονται, προκειμένου να προστατευθούν κυρίως τα νέα παιδιά. Η νέα γενιά, που μεγαλώνει σε έναν κόσμο σκληρό και σκοτεινό και βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιους κινδύνους, που τις περισσότερες φορές δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει. «Δε θέλουμε να μένουμε ξύπνιοι, τρομοκρατημένοι για την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Σε όσους νέους ακούνε, που αισθάνονται παγιδευμένοι από αυτόν τον κόσμο, ζητήστε βοήθεια, δεν είναι ντροπή να παραδεχτείτε ότι χρειάζεστε υποστήριξη, απλώς ζητήστε τη», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η ηθοποιός. Ήταν η δική της κραυγή αγωνίας, ο δικός της τρόπος για να μιλήσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Παρέλαβε το πρώτο της Bafta για τηλεοπτική παραγωγή και θα μπορούσε να είναι απλά χαρούμενη και περήφανη για όλο αυτό, ωστόσο, η ίδια επέλεξε αυτήν ακριβώς τη στιγμή, να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα. Είναι μία σπουδαία γυναίκα, μία σπουδαία μητέρα κι αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να κρατήσουμε όλοι...