fbpixel

Search icon
Search
Κάντε γυμναστική στην άμμο και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται
WELLNESS

Κάντε γυμναστική στην άμμο και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται

Ανακαλύψτε μία προπόνηση 8 ασκήσεων για τη παράλια


Σίγουρα, οι καλοκαιρινές διακοπές προορίζονται για ξεκούραση και χαλάρωση, για να βγαίνει κανείς από την καθημερινή ρουτίνα και να ανανεώνεται. Οι περισσότεροι ξεκινάτε με στόχο να καθαρίσετε το μυαλό σας απ' ό,τι σας προβληματίζει, να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε τη γυμναστική και να εγκαταλείψετε την προσπάθεια που κάνετε όλον τον χειμώνα! Αντιθέτως εκμεταλλευτείτε τη παραλία και αυτό το υπέροχο τοπίο και κάντε τη προπόνησή σας δίπλα στο κύμα. Αφού τελειώσετε, απολαύστε και μία δροσιστική βουτιά. 

Για όσους λοιπόν δε θέλουν να χάνουν τη φόρμα τους και επιθυμούν να αθλούνται, ακόμη κι όταν είναι διακοπές, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα εκτοξεύσει τα fitness goals σας!

8 Exercises

1. Walking Sand Lunges

Το περπάτημα στην άμμο είναι από μόνο του μια εξαιρετική προπόνηση γλουτών και μηρών πόσο μάλλον αν κάνετε και κάθισμα σε κάθε βήμα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την ήρεμη και γαλήνια θέα της θάλασσας. Ο λόγος για τις γνωστές σε όλους μας προβολές! Ξεκινήστε αργά, κάνοντας ένα βήμα προς τα εμπρός. Φέρτε το ένα γόνατο προς τα κάτω μέχρι να ακουμπήσει σχεδόν το έδαφος, ενώ το άλλο θα σχηματίσει μια ορθή γωνία. Επιστρέψτε σε όρθια θέση και φέρτε το άλλο πόδι σας μπροστά, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Κάντε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε.

2. Sand Squat Jumps

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας για ώθηση, πηδήξτε ψηλά και προσγειωθείτε σε θέση βαθιού καθίσματος, έως ότου οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με την άμμο. Κάντε 3 σετ των 10 επαναλήψεων, ενώ μπορείτε να έχετε τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων και άλλοτε πιο κλειστά για να γυμνάσετε περισσότερους μύες.

beach-workout-4.jpg

3. Beach Jogging

Το τζόκινγκ στην παραλία μπορεί να αποτελέσει και μια πλήρη προπόνηση, κάνοντας το αργά για 30 έως 60 λεπτά ή ολοκληρώνοντας την προπόνηση σας με παραλλαγές και εναλλασσόμενα σπριντ, μία πιο αργά μία πιο γρήγορα. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το τζόκινγκ στην παραλία ως προθέρμανση 10 λεπτών, πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

4. Side-to-Side Shuffles

Με αυτήν την άσκηση θα νιώσετε το επιθυμητό κάψιμο στα πόδια και τους γλουτούς σας, ειδικά όταν την κάνετε σε στεγνή άμμο. Λυγίστε τα γόνατά σας μέχρι να είστε σε καθιστική θέση και στη συνέχεια ξεκινήστε να κάνετε 3- 4 πηδηματάκια από τη μία πλευρά και 3-4 από την άλλη προσπαθώντας να μείνετε όσο πιο χαμηλά γίνεται. Επαναλάβετε μέχρι να κουραστείτε.

5. Knee-to-Elbow Plank

Αυτή η άσκηση θα σφίξει και θα τονώσει τους κοιλιακούς σας άμεσα! Ξεκινήστε σε μια θέση σανίδας. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά τραβήξτε το δεξιό γόνατο προς το δεξί σας αγκώνα και επιστρέψτε το στην αρχική θέση. Κάντε το ίδιο με το αριστερό γόνατο. Επαναλάβετε εναλλάξ το κάθε γόνατο για 10 φορές τουλάχιστον.  

beach-workout-1.jpg

6. Push ups

Μπορείτε να κάνετε push ups και στην αίθουσα του ξενοδοχείου ή στο σαλόνι σας. Ωστόσο, στην παραλία θα είναι πολύ πιο ευχάριστη η διαδικασία. Τοποθετήστε τα χέρια σας ανοιχτά, στο άνοιγμα των ώμων. Ο κορμός σας είναι σφιχτός και τα γόνατα είναι τεντωμένα ή λυγισμένα και ακουμπούν στο πάτωμα. Λυγίστε τους αγκώνες φέρνοντας το σώμα προς το έδαφος, ενώ το πρόσωπό σας να αγγίζει σχεδόν την άμμο, ελέγχοντας την κίνηση. Εν συνεχεία, ισιώστε πάλι τους αγκώνες και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Κάντε όσες μπορείτε επί τρία σετ.

7. Burpees

Ένα σετ από ολοκληρωμένα burpees θα γυμνάσει όλο σας το κορμί και θα φέρει πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Από όρθια θέση, κατεβείτε γρήγορα σε θέση σανίδας και κάντε κάμψη. Τραβήξτε γρήγορα τα πόδια προς το σώμα και πηδήξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Κάντε περίπου 20 επαναλήψεις.

8. Streching & Relax

Όσες ασκήσεις από τις παραπάνω κι αν κάνετε, πρέπει πάντα να θυμάστε και να μη παραλείπετε ποτέ τα ανοίγματα και τις βαθιές αναπνοές ώστε να χαλαρώσουν οι μύες σας. Τραβήξτε τα γόνατά σας κοντά στο στήθος, τεντωθείτε στις μύτες και πάρτε τρεις βαθιές εισπνοές αγναντεύοντας τα κύματα. Ready to go!

beach-workout-6.jpg