fbpixel

Search icon
Search
Κάνετε διατροφή; Τα ποτά που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές
TASTE

Κάνετε διατροφή; Τα ποτά που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές

Τα cocktails με ελάχιστες θερμίδες που είναι ιδανικά για εσάς


Είναι αλήθεια πως σε όλους μας αρέσει ένα γευστικό cocktail είτε το απολαμβάνουμε in the house ή σε κάποιο night out κι ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Τι γίνεται όμως με τη διατροφή μας και την κατανάλωση ποτού; Εάν δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από το προσεχτικό διατροφολόγιο μας, τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε -ιδιαίτερα εάν είμαστε λάτρεις των cocktails- ποια είναι αυτά που περιέχουν τις λιγότερες θερμίδες και μπορούμε να απολαμβάνουμε ελεύθερα, ενώ παράλληλα είναι και απόλυτα γευστικά!

Paloma

shutterstock-1974819332.jpg

Για εσάς που θέλετε να παραγγείλετε ένα κοκτέιλ με τεκίλα, προτιμήστε την παλόμα αντί για την μαργαρίτα, καθώς οι θερμίδες της είναι μόλις 166, συγκριτικά με την μαργαρίτα. Στην Paloma κυριαρχεί σαφώς η τεκίλα και είναι ένα μείγμα από χυμό γκρέιπφρουτ, σόδα και lime, και καλύτερα να το ζητήσετε χωρίς με ζάχαρη ή αλάτι από γύρω για να διατηρήσετε τις ανάλογες θερμίδες.

Apple Martini

shutterstock-153483449.jpg

Με γεύση μήλου, το αγαπημένο κοκτέιλ είναι η ιδανική παραγγελία γι αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί στο τέλος να αφήνει μια πιο όξινη γεύση , αλλά ταυτόχρονα κυριαρχεί και μια γλυκιά, πόσο μάλλον όταν μάθετε πως η θερμιδική του αξία έρχεται στις 170 θερμίδες ανά ποτήρι.

Light Cosmopolitan

shutterstock-1740687416.jpg

Το κοκτέιλ που προτιμάται από τις περισσότερες γυναίκες, καθώς περιλαμβάνει αυτά ακριβώς που επιθυμούμε, λίγη δροσιά και μια γλυκιά αίσθηση, βγαίνει και σε light εκδοχή. Ζητήστε το χυμό cranberry χωρίς γλυκαντικές ουσίες και αυτομάτως το ποτό σας αποκτά μόνο 105 θερμίδες.

Bloody Mary

shutterstock-314766269.jpg

Ένα κοκτέιλ που περιέχει βότκα, χυμό ντομάτας και άλλα μπαχαρικά και αρτύματα, όπως σάλτσα Worcestershire, σκόρδο, βότανα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, χυμό λεμονιού, χυμό lime και άλλες γεύσεις. Παρατηρώντας όλα τα συστατικά που το αποτελούν σίγουρα θα αναρωτιέστε πως οι θερμίδες θα είναι αρκετά αυξημένες. Τα καλά νέα για όσους ανήκει στην λίστα των προτιμήσεών τους είναι πως μπορούν να συνεχίσουν να το καταναλώνουν χωρίς τύψεις, καθώς περιέχει μόλις 150 θερμίδες!