fbpixel

Search icon
Search
Jungle Look: Tα τροπικά φυτά για μια νέα ατμόσφαιρα στην κατοικία μας
INTERIORS

Jungle Look: Tα τροπικά φυτά για μια νέα ατμόσφαιρα στην κατοικία μας

Οι κορυφαίες επιλογές που θα μεταμορφώσουν τους εσωτερικούς μας χώρους σε εξωτικά ησυχαστήρια


Με τον ερχομό της άνοιξης, παρατηρούμε τη διάθεσή μας να αποκτά θετικό πρόσημο, κάνοντάς μας να ταξιδεύουμε νοερά σε μακρινούς τροπικούς προορισμούς. Αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για να αλλάξουμε την εσωτερική διαμόρφωση των κατοικιών μας, χαρίζοντάς τους τη λάμψη και τη γήινη ομορφιά ενός εξωτικού νησιού. Η επιλογή του jungle house look στηρίζεται πρώτα από όλα στην αξιοποίηση των κατάλληλων φυτών, τα οποία θα πλαισιώσουν το ατμοσφαιρικό σκηνικό που έχουμε στο μυαλό μας και θα λειτουργήσουν ως η απαραίτητη βάση για την προσθήκη των επιμέρους διακοσμητικών pieces.  

Ας δούμε μαζί τα 5 τροπικά αυτά φυτά, τα οποία θα προσφέρουν στους εσωτερικούς μας χώρους λίγη από την άγρια γοητεία της ζούγκλας. 

Alocasia

b05b4504ad010f7a5ed0a48186743765.jpg

Προέρχεται από τις τροπικές ζούγκλες της Ανατολικής Ασίας και τα φύλλα της μοιάζουν με αυτιά ελέφαντα, τα οποία στρέφονται προς τον ουρανό. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό τους είναι οι σκουρόχρωμες ή ανοιχτόχρωμες νευρώσεις τους, οι  οποίες κάνουν τα φύλλα τους πάντα να ξεχωρίζουν. Η Alocasia αποτελεί ένα φυτό, το οποίο δεν διακρίνεται από πολλές απαιτήσεις φροντίδας, είναι λιγότερο ανεκτική στο κρύο, οπότε μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή αν ζούμε κάπου με θερμότερο κλίμα, καθώς έχει ανάγκη όλη την ημέρα τις ακτίνες του ήλιου. 

Amaryllis

41dfd3227f734d0cd669a7f63e46b60a.jpg

Το Amaryllis είναι το μόνο γένος στην υποφυλή Amaryllidinae. Είναι μικρό γένος ανθοφόρων βολβών, με δύο είδη. H αμαρυλλίδα ξεχωρίζει ιδιαίτερα για τη γοητευτική της εμφάνιση, δημιουργώντας ένα μαγικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό. Είναι εξαιρετικά ικανοποιητική στην καλλιέργεια και ανθίζει σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης.

Colocasia esculenta

f51fffb3ca9acf71c64acf0b10c52423.jpg

Καλλιεργείται κυρίως για τους βρώσιμους κορμούς ή τις βρώσιμες ρίζες. Πιστεύεται ότι αποτελεί ένα από τα πρώτα φυτά που καλλιεργήθηκαν. Το Colocasia esculenta περιέχει ιδιαίτερα μαύρα κυρίως φύλλα, τα οποία θεωρούνται ότι επίσης μοιάζουν με αυτιά ελέφαντα. Είναι ωφέλιμο να θυμόμαστε να το διατηρούμε σε μερική σκιά, αν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και να του παρέχουμε άφθονο νερό. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι το χώμα του δεν στεγνώνει ποτέ εντελώς.

Monstera deliciosa

00e32c33111348ee624cf4d25ebd335c.jpg

Μερικές φορές αποκαλείται ως “Swiss-cheese plant, μια αναφορά στις τρύπες που σχηματίζονται στα φύλλα του, το Monstera deliciosa είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι με τροπική ατμόσφαιρα. Ενδημικό φυτό της Κεντρικής Αμερικής, είναι ένα ανθεκτικό φυτό που δεν απαιτεί πολλή φροντίδα, απλώς αποφύγετε το άμεσο φως και ποτίστε τακτικά μία ή δύο φορές την εβδομάδα κατά τους πιο ζεστούς μήνες.

Strelitzia reginae

cd25a2a4b221c609de7f390edea7512f.jpg
Ένα παραδεισένιο πουλί, που ξεχωρίζει για την ένταση των χρωμάτων του και την κομψή του εμφάνιση. Η Strelitzia reginae, ή αλλιώς Bird Of Paradise Plant είναι ψηλή και επιβλητική, με μεγάλα, ραβδωτά φύλλα και, αν είστε τυχεροί, με αυτά τα φωτεινά και ασυνήθιστα λουλούδια, αποτελεί την επιτομή των πλούσιων, ατμοσφαιρικών κλιμάτων. Το συγκεκριμένο φυτό προέρχεται από τη Νότιας Αφρικής και αγαπάει το ζεστό, υγρό κλίμα, αλλά και την επαφή του με το φως, η οποία όμως είναι σημαντικό να μην είναι άμεση. Με ύψος που φτάνει τα 1-1,5 μέτρα και πλάτος 50 εκατοστά με 1 μέτρο είναι η ιδανική επιλογή για το living room η την κουζίνα, αλλά χρειάζεται χώρο για να εκτιμήσετε πραγματικά την ομορφιά του, η οποία θα αποκαλυφθεί στα μαγικά του λουλουδάκια. Κατά την περίοδο ανάπτυξής του την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να το ποτίζουμε τακτικά, μειώνοντας σταδιακά την ποσότητα του νερού το φθινόπωρο και το χειμώνα.