fbpixel

Search icon
Search
June is calling: 10 τρόποι για να αποκτήσετε το απόλυτο beach body
WELLNESS

June is calling: 10 τρόποι για να αποκτήσετε το απόλυτο beach body

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές αποκτήστε το κορμί των ονείρων σας


Το καλοκαίρι μόλις έφτασε κι εμείς αισθανόμαστε πιο έτοιμες από ποτέ να απολαύσουμε την κάθε στιγμή και το κάθε λεπτό που περνά. Ήρθε η ώρα για μεταμεσονύκτια cocktails δίπλα στο κύμα, ατέλειωτες βόλτες στα σοκάκια των Κυκλαδίτικων - και όχι μόνο - νησιών και παιχνίδια με τις ώρες μέσα στη θάλασσα. Έτσι, ο στόχος για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά γίνεται όλο και πιο έντονος όσο πλησιάζει ο καιρός για να βγούμε στην παραλία. Παρόλα αυτά, ποια διατροφικά tips και ποιες ασκήσεις θα μας βοηθήσουν να την αποκτήσουμε ταχύτερα;

Μικρά και συχνά γεύματα

Έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές πως τα μικρά και συχνά γεύματα είναι ο καλύτερος μας “φίλος” στην προσπάθεια να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως με αυτόν τον τρόπο ο μεταβολισμός μας βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση, ενώ τα σταθερά επίπεδα σακχάρου συμβάλλουν στην ομοιόμορφη κατανομή του λίπους στο σώμα μας.

Και τι γίνεται με την κατακράτηση υγρών;

Όλες μας έχουμε βιώσει την άκρως ενοχλητική κατακράτηση υγρών, τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, για να την αποφύγουμε; Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ας μειώσουμε λιγάκι παραπάνω την ημερήσια πρόσληψη μας σε νάτριο, δηλαδή σε αλάτι, καθώς έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η μεγάλη ποσότητα αυτού μπορεί να οδηγήσει στην κατακράτηση υγρών. Παράλληλα, ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, αφήνοντας στην άκρη το τηλέφωνο μας και αποχαιρετώντας για λίγο το delivery, ώστε να στραφούμε σε πιο υγιεινές, σπιτικές επιλογές. Έχουμε βάλει έναν στόχο, ας επικεντρωθούμε, επιτέλους, σε αυτόν!

shutterstock-255331666.jpg

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ο “σύμμαχος” μας

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να αφαιρέσουμε από τη διατροφή μας εξ ’ολοκλήρου τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ πρέπει, στην πραγματικότητα, να κάνουμε το αντίθετο; Αξίζει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως τα προβιοτικά και το ασβέστιο που περιέχουν, διασπούν το λίπος και συμβάλλουν σε αξιοσημείωτο βαθμό στην προσπάθεια να κατακτήσουμε τον στόχο μας.

Πρωτεϊνούχο πρωινό αμέσως

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, ιδιαίτερα μετά από την προπόνηση. Ωστόσο, για ποιον λόγο να μην την εντάξουμε και στο πρώτο γεύμα της ημέρας μας; Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτήν εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με τα ποσοστά ενέργειας που χρειάζεται, ενώ δημιουργούν και ένα έντονο αίσθημα πληρότητας και κορεσμού για πολλές ώρες. Μερικά τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι τα αυγά, το κοτόπουλο, το τυρί, οι ξηροί καρποί, αλλά και η βρώμη.

A cup of tea

Είμαστε σίγουρες πως έχετε ακούσει, έστω και μια φορά στη ζωή σας, πως ένα φλιτζάνι τσάι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κάτι τέτοιο, μοιάζει να ισχύει, αφού επιστημονικές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το πράσινο τσάι, όπως και η κατανάλωση κάποιων βοτάνων (π.χ. τζίντζερ, χαμομήλι, μέντα κλπ) είναι ευεργετικά για τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην καύση του κοιλιακού λίπους, στην ευκολότερη πέψη, αλλά και στη μείωση του φουσκώματος.

Ποιες ασκήσεις χρειάζεται να εντάξετε στο πρόγραμμα εκγύμνασης σας;

Ποδήλατο

Ξαπλώστε στο mat σας και σηκώστε τα πόδια σας στον αέρα, ώστε να σχηματίσουν μια γωνία 90 μοιρών. Έπειτα, προσπαθήστε να φέρετε τον αντίθετο αγκώνα τόσο κοντά, ώστε να ακουμπήσει το αντίθετο γόνατο (πχ δεξί χέρι με αριστερό γόνατο). Ύστερα, δοκιμάστε το ίδιο και στην άλλη πλευρά και συνεχίστε για 45 δευτερόλεπτα.

shutterstock-1514919596.jpg

Σανίδα

Ξαπλώστε μπρούμυτα και στηριχθείτε στους αγκώνες και στις μύτες των ποδιών σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το σώμα σας σε μια ίσια γραμμή και σφίξτε τους κοιλιακούς σας όσο περισσότερο μπορείτε. Μείνετε στο ίδιο σημείο για 40 δευτερόλεπτα. Η ίδια άσκηση μπορεί να γίνει και με στήριξη στις παλάμες των χεριών σας.

Russian Twists

Καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα. Στρίψτε όσο περισσότερο μπορείτε κρατώντας την πλάτη σας ίσια. Για να αυξήσετε την δυσκολία της άσκησης μπορείτε να σηκώσετε τα πόδια σας λυγισμένα μέχρι να δημιουργήσουν μια γωνία 90 μοιρών ή να τα ισιώσετε στον αέρα.

Boat

Καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα ή τεντωμένα στον αέρα. Ισορροπήστε στη συγκεκριμένη θέση για 40 δευτερόλεπτα.

Πλαϊνή σανίδα

Ξαπλώστε στο πλάι και ισορροπήστε στον αντίστοιχο αγκώνα σας. Προσπαθήστε να παραμείνετε σε αυτή τη στάση για 45 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να αναβαθμίσετε την άσκηση αυτή στρίβοντας και προσπαθώντας να ακουμπήσετε τον αγκώνα σας στο έδαφος, χωρίς να πέσετε.

Εν τέλει, η απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς μπορεί να καταστεί πιο εύκολη από όσο νομίζατε. Ετοιμαστείτε να βγείτε στην παραλία το φετινό καλοκαίρι, με ένα killer body, χωρίς, όμως, να κάνετε υπερβολές. Για εξειδικευμένες συμβουλές μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Αγαπήστε το σώμα σας και φροντίστε το, όπως ακριβώς του αξίζει!