fbpixel

Search icon
Search
Joker - Folie à Deux: To πολυαναμένομενο trailer της ταινίας με τον Joaquin Phoenix και τη Lady Gaga
ARTS & CULTURE

Joker - Folie à Deux: To πολυαναμένομενο trailer της ταινίας με τον Joaquin Phoenix και τη Lady Gaga

Ο Joker και η Harley Quinn επιστρέφουν και το trailer μας προετοιμάζει για άλλη μία οσκαρική ταινία


Ο Joaquin Phoenix επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να ενσαρκώσει για μία ακόμη φορά τον ρόλο του Joker, που του έχει χαρίσει ήδη μία φορά το Όσκαρ Α΄Ανδρικού. Στην νέα ταινία του σκηνοθέτη Todd Phillips, ο Phoenix θα έχει στο πλευρό του την ταλαντούχα Lady Gaga ως Harley Quinn, που από όσα έχουμε δει στο trailer, πρόκειται να μας χαρίσει μία πολύ πιο καθηλωτική ερμηνεία από εκείνη της Margot Robbie στον αντίστοιχο ρόλο.

Η ταινία θα αποτελέσει ένα jukebox musical, καθώς υπάρχουν αναφορές πως το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 γνωστά μουσικά κομμάτια, που θα ακούσουμε καθώς θα ξεδιπλώνεται η πλοκή της. Το νέο trailer που κυκλοφόρησε μας δίνει αρκετές inside πληροφορίες για το τι να περιμένουνε από το ρομαντικό film. 

img-4696.jpg
Image source: @jokermovie

Το πρώτο αίνιγμα που λύνετε είναι πως η νέα ταινία θα συνεχίσει από τα τελευταία γεγονότα με τα οποία έκλεισε η προηγούμενη ταινία Joker. Επομένως, ο Arthur Fleck που είχε διακομιστεί στο Arkham Asylum, φαίνεται πως βρίσκεται ακόμη εκεί, χωρίς να έχει επιχειρήσει κάποια απόδραση προς το παρόν. Το συγκεκριμένο μέρος δεν γινόταν να μην παρουσιαζόντανε στην ταινία, αφού αποτελεί βασική τοποθεσία από την οποία ο Joker έχει δραπετεύσει αρκετές φορές κατά τη χρόνια έχθρα του με τον Batman.

Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι όλοι μας ανυπομονούμε να μάθουμε για την Harley Quiin και τον ξεχωριστό τόνο που πρόκειται να αποδώσει στον εμβληματικό χαρακτήρα η Lady Gaga. Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι πως η προέλευση της Harley Quiin αλλάζει. Στα κόμικς ο χαρακτήρας της Harley εργάζεται ως ψυχίατρος στο ίδρυμα που βρίσκεται ο Joker και μετά την συνάντησή τους άρχισε να αναπτύσσεται ο έρωτας ανάμεσά τους. Οι ιδέες για τον κόσμο του Joker ήταν αυτό που την γοήτευσε σε εκείνον, με αποτέλεσμα να τον βοηθήσει να δραπετεύσει από το Arkham Asylum και μαζί να δημιουργήσουν το πασίγνωστο πλέον ζευγάρι εγκλήματος.

img-4697.jpg
Image source: @jokermovie

Σε αυτήν την ταινία τα πράγματα αλλάζουν κάπως, με την Harley να παρουσιάζεται και αυτή σαν ασθενής στο ίδιο ίδρυμα με τον Arthur Fleck. Από το trailer αντιλαμβανόμαστε πως η ίδια γνωρίζει το έργο που πραγματοποιούσε ο Joker στην Gotham City και της δημιουργεί θαυμασμό, τόσο για το ίδιο, όσο και για εκείνον. Στο νέο film η Harley φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του Joker, αφού το trailer την δείχνει να πραγματοποιεί κάποιες από τις χαρακτηριστικές κινήσεις του Joker από την πρώτη ταινία, όπως την κίνηση με τα δάχτυλα στο σχήμα όπλου που τραβάει την υποτιθέμενη σκανδάλη στο κεφάλι.

img-4695.jpg
Image source: @vanityfair

Ακόμα μία σκηνή που μας τράβηξε το ενδιαφέρον είναι η νέα εκδοχή του χαρακτηριστικού χορού του Joker στα σκαλοπάτια, που σε αυτή την ταινία το κινηματογραφικό ζευγάρι πραγματοποιεί από κοινού. Εντυπωσιακή είναι και η σκηνή κατά την οποία η Lady Gaga δίνει στον εαυτό της το χαρακτηριστικό κόκκινο χαμόγελο χρησιμοποιώντας αίμα.

Γενικότερα όμως το trailer μας αποκαλύπτει πως ο Arthur Fleck προσπαθεί να ξεφύγει από ένα μιμητή του με την ίδια μάσκα κλόουν και το κίτρινο και μπορντό κοστούμι που αποτελεί την χαρακτηριστική εικόνα του Joker στην πρώτη του ταινία. Βέβαια, οι εξελίξεις θα καθυστερήσουν να έρθουνε, αφού οι ερωτήσεις που μας δημιουργεί το trailer θα παραμείνουν αναπάντητες μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει η ταινία Joker: Folie à Deux στους κινηματογράφους.



Feature image source: @jokermovie