fbpixel

Search icon
Search
J.Lo knows better: Αυτά είναι τα μυστικά της για το απόλυτο summer body
WELLNESS

J.Lo knows better: Αυτά είναι τα μυστικά της για το απόλυτο summer body

Οι διατροφικές συνήθειες και το καθημερινό της πλάνο


Αποτελεί χωρίς υπερβολή γυναίκα-σύμβολο για εκατομμύρια άλλες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Jennifer Lopez, στα 51 της μοιάζει πιο fit και λαμπερή από ποτέ και σε κάθε της εμφάνιση μαγνητίζει τα βλέμματα. Η λατίνα superstar αφιερώνει καθημερινά αρκετό χρόνο στον εαυτό της κι όπως έχουν εξομολογηθεί κατά καιρούς άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί της, πρόκειται για έναν απόλυτα πειθαρχημένο χαρακτήρα που θέτει στόχους και τους πετυχαίνει. Αναρωτιέστε τι ακριβώς τρώει η Jennifer Lopez και διατηρεί αυτό το κορμί; Παρακάτω θα πάρετε μία γεύση από το καθημερινό menu της και θα γνωρίσετε όλα τα μυστικά, που τη βοηθούν να διατηρεί την άψογη φόρμα της, προφανώς σε συνδυασμό με εντατική γυμναστική.

Κρατήστε σημειώσεις!

“Κλειδί” η ισορροπία

Για για την J.Lo, όλα έχουν τη δική τους σημασία, ακόμη κι η πιο μικρή λεπτομέρεια. Θεωρεί πως η σωστή κι ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό όχι μόνο για ένα υγιές σώμα, αλλά και για ένα λαμπερό δέρμα. Το έχει πει κι η ίδια άλλωστε σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις της. Αισθάνεται πολύ καλύτερα όταν τρώει υγιεινά. Όντας ένας άνθρωπος που γυμνάζεται συστηματικά 4-5 φορές την εβδομάδα, προσέχει πολύ τις τροφές που βάζει στο πιάτο της και φροντίζει να καταναλώνει καθημερινά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός της, προκειμένου να λειτουργεί σωστά και να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

137342767-266009758208292-7537071741180167792-n.jpg

Δεν ξεχνάει το νερό

Το νερό αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς της. Ο Dodd Romero, ένας άνθρωπος που τη γνωρίζει καλά καθώς έχει υπάρξει επί σειρά ετών προπονητής της, έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως πίνει μέσα στην ημέρα το λιγότερο επτά ποτήρια νερό. Είναι κάτι που δεν παραλείπει ποτέ, καθώς θέλει να παραμένει ενυδατωμένη. Έχει σχεδόν αποβάλλει την καφεΐνη από τη ζωή της και σπάνια θα ξεκινήσει την ημέρα της με μία κούπα καφέ, επιλέγοντας κυρίως ένα μεγάλο ποτήρι με νερό και μία φέτα λεμόνι μέσα σε αυτό.

Καταναλώνει άφθονα φρούτα και λαχανικά

Βασικό κομμάτι της διατροφής της αποτελούν τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά. Προτιμάει κυρίως πράσινες σαλάτες για να συνοδεύει τα γεύματά της, όπως είναι το σπανάκι, το μπρόκολο και το μαρούλι. Ανάλογα με την εποχή, επιλέγει τα φρούτα που της αρέσουν, ωστόσο αποφεύγει αυτά που είναι πιο πλούσια σε ζάχαρη. Προσπαθεί να την περιορίσει όσο γίνεται περισσότερο και δεν κάνει ποτέ εξαιρέσεις. 

Γυμνάζεται συστηματικά

Φροντίζει σε σημαντικό τη διατροφή της, ωστόσο δεν ξεχνάει ποτέ και τη γυμναστική. Έχει στο πλευρό της δύο personal trainers, καθώς στο Los Angeles συνεργάζεται με την Tracy Anderson, ενώ όταν βρίσκεται στη New York ακολουθεί τις οδηγίες του David Kirsch. Έτσι, έχει την ευκαιρία να δοκιμάζει κι αρκετά διαφορετικά είδη γυμναστικής, αναλόγως με τις ανάγκες του σώματός της και προφανώς και τη διάθεσή της.

jlo-fitness-z.jpg

Το καθημερινό της πλάνο:

Breakfast

Τις περισσότερες ημέρες, επιλέγει ένα υγιεινό και θρεπτικό smoothie, το οποίο αποτελείται από μούρα, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, κανέλα, μέλι, χυμό από λεμόνι, μία κουταλιά της σούπας protein powder και μερικά παγάκια. Τα τοποθετεί όλα μαζί σε ένα blender κι απολαμβάνει το ρόφημά της. Εναλλακτικά, ετοιμάζει το αγαπημένο της oatmeal, το οποίο συνοδεύει με μπανάνα, φρέσκα μούρα, κανέλα και μία κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο. Φυσικά, όλα συνοδεύονται από ένα -τουλάχιστον- ποτήρι νερό.

Lunch

Για το μεσημεριανό της, η καλλίγραμμη star επιλέγει συνήθως μία πράσινη σαλάτα, στην οποία προσθέτει chia και pumpkin seeds, ενώ φτιάχνει ένα dressing από λεμόνι κι ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, ετοιμάζει μία σαλάτα με σολομό, μπρόκολο, πιπεριές, zucchini και λίγο μπαλσάμικο. Γενικότερα, μένει μακριά από τις επεξεργασμένες τροφές και φροντίζει το γεύμα της να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συσταστικά, ενώ το πιάτο της περιλαμβάνει πάντα πρωτεΐνη. Επιλέγει ασπράδια αυγών, στήθος γαλοπούλας ή σολομό, που είναι πλούσιος σε omega-3, ενώ σαν snack προτιμάει τους ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς.

Dinner

Τις ημέρες που το πρόγραμμά της είναι πιο χαλαρό, κάθεται στο τραπέζι μαζί με τα παιδιά της νωρίς το απόγευμα. Στο πιάτο της υπάρχουν και πάλι αρκετά λαχανικά, που συνοδεύονται συνήθως από μαύρο ρύζι, sweet potatoes ή quinoa. “Η γεύση του ρυζιού μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Μου αρέσει το κοτόπουλο, ειδικά με τον τρόπο που το φτιάχνουν στο Puerto Rico”, εξηγεί η ίδια. Σε περίπτωση που βγει έξω σε κάποιο εστιατόριο, μένει πιστή στο πρόγραμμά της κι επιλέγει και πάλι μία σαλάτα ή ψάρι με λαχανικά, ενώ δεν ξεχνάει να πίνει αρκετό νερό μαζί με το γεύμα της.

180048653-131413609009351-5320072092176841654-n.jpg

Dessert

Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει καθημερινά σκληρά για να διατηρήσει την άψογη εμφάνισή της, ωστόσο, όπως λέει κι η ίδια δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα chocolate cookie, ενώ η μεγαλύτερη αδυναμία της είναι το παγωτό. Φροντίζει να τα απολαμβάνει μία φορά την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες επιλέγει φρέσκα φρούτα, θέλοντας να κρατήσει μία καλή ισορροπία. Κι αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα; Τα καταφέρνει άψογα!