fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

Jeans Guide: Tα απόλυτα tips για να επιλέξετε το σωστό τζιν

Βρείτε το κατάλληλο denim pants, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα


Jeans Guide: Tα απόλυτα tips για να επιλέξετε το σωστό τζιν

Ένα από τα πιο διαχρονικά και κλασικά κομμάτια που υπάρχουν σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα είναι το τζιν παντελόνι. Πέρα από όλα τα άλλα, αποτελεί την πιο συχνή επιλογή για τα καθημερινά μας σύνολα, καθώς η άνεση και η ευελιξία του ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ένα denim pants μπορεί να πάρει το χαρακτήρα που εσείς θέλετε να του δώσετε. Τα πολλά και διάφορα σχέδια του αλλά και η μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων που υπάρχει, κάνουν αυτή τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη και ενδιαφέρουσα.

Ποια είναι όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε με στόχο να προσθέσετε το σωστό σχέδιο στην γκαρνταρόμπα σας, χαρίζοντας στιλ και κολακεύοντας ταυτόχρονα τη σιλουέτα σας; Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σωστές σας αγορές!

jeans-guide-1.jpg
Image source: @stealthelook, @thefashionspot

1. Μη βιαστείτε

Μπορεί να τα επιλέγουμε συχνά και να τα έχουμε συνδεδεμένα με πιο casual και χαλαρά σύνολα, αλλά η επιλογή του κάθε σχεδίου πρέπει να γίνεται με πολύ ιδιαίτερη προσοχή. Όταν λοιπόν, ξεκινήσετε τη δοκιμή τους δε πρέπει να ξεχάσετε ότι μετά από μερικές φορές που θα τα φορέσετε θα πάρουν τη φόρμα της σιλουέτας σας. Σίγουρα νιώθετε την ανάγκη να είναι άνετα αλλά μην επιλέξετε μεγαλύτερα νούμερα, καθώς τη δεύτερη-τρίτη φορά θα ανοίξουν. Αφήστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να δοκιμάσετε διάφορα σχέδια και στο τέλος επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

2. Τα μεγέθη δεν είναι πάντοτε τα ίδια

Εκτός κι αν επιλέγετε συνεχώς σχέδια από το ίδιο brand, τα νούμερα αλλάζουν από εταιρεία σε εταιρεία. Αυτά που μπορείτε να κάνετε σ΄αυτήν την περίπτωση είναι δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να βρείτε και να επιλέξετε ένα fashion brand, το οποίο θα ταιριάζει στο στιλ και στο σωματότυπό σας και θα διαλέγετε σχέδια σε συγκεκριμένο νούμερο, αφού θα γνωρίζετε πολύ καλά τις γραμμές τους. Ειδάλλως, αν θέλετε να έχετε ποικιλία θα πρέπει να μετράτε ξανά και ξανά. Το ότι μπορεί να φοράτε XS σ’ ένα brand δε σημαίνει ότι δε μπορεί να χρειάζεστε Medium σ΄ ένα άλλο.

jeans-guide-2.jpg
Image source: @whowhatwear

3. Μη διστάσετε να επιλέξετε κάτι διαφορετικό

Κατανοούμε απόλυτα ότι οι περισσότερες από εσάς ακολουθείτε μία συγκεκριμένη γραμμή. Παρόλα αυτά έχει έρθει η στιγμή για ανανέωση και καινούρια πράγματα. Μη διστάσετε λοιπόν να επιλέξετε ένα διαφορετικό σχέδιο, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Για να κάνετε την αρχή και να μη σας φανεί απότομη αυτή η αλλαγή, μπορείτε να προτιμήσετε ένα σχέδιο κοντά σ’ αυτό που έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα. Για παράδειγμα μην πάτε κατευθείαν από τα skinny jeans στα oversized, αλλά δοκιμάστε πρώτα τα mom’s jeans.

4. Προτιμήστε τη μοδίστρα σας

Αν υπάρχει ένα denim design που σας αρέσει πολύ αλλά υπάρχουν μικρές ατέλειες δε χρειάζεται να ανησυχήσετε ούτε να το απορρίψετε. Αν δε τον έχετε κάνει μέχρι τώρα, είναι η κατάλληλη περίοδος για να αντιληφθείτε την σημαντικότητα που έχει η μοδίστρα και να την κάνετε την καλύτερη σας φίλη. Επιλέξτε λοιπόν αυτό το σχέδιο και χωρίς να χάσετε καθόλου χρόνο, μεταποιήστε το. Να είστε σίγουρες ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ωραίο από ότι το είχατε φανταστεί.

jeans-guide-3.jpg
Image source: @fashionista, @cosmopolitan

5. Δώστε προσοχή σε μικρά μυστικά

Υπάρχουν κάποια εύκολα και θαυματουργά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τονίσετε και να αναδείξετε τη σιλουέτα σας. Σ’ αυτά λοιπόν πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας. Αν θέλετε για παράδειγμα να χαρίσετε ύψος στην εικόνα σας ένα high wasted cigarette denim pants είναι μονόδρομος. Από την άλλη πλευρά σε περίπτωση που επιθυμείτε να «κρύψετε» την μεσογειακή σας περιφέρεια, ένα πιο χαμηλοκάβαλο τζιν είναι αυτό που αναζητάτε!

1

Washed high-waisted cropped jeans

GANNI, Intervista BUY HERE

2

Paisley printed denim trousers

Etro, Luisaworld.com BUY HERE

3

5-pocket jeans

MaxMara BUY HERE

4

Faded jeans

Marella BUY HERE

5

Boyfriend denim

Chiara Ferragni, Apolloniapolitia.gr BUY HERE

6

Denim

Twinset, notos BUY HERE