fbpixel

Search icon
Search
Jacquemus FW24: Το show που τίμησε 15 χρόνια πραγματικής καινοτομίας στη μόδα
TRENDS & CATWALKS

Jacquemus FW24: Το show που τίμησε 15 χρόνια πραγματικής καινοτομίας στη μόδα

Ο Simon Porte Jacquemus παρέδωσε μια συλλογή ορόσημο με τις υπογραφές της μάρκας


Ιδιωτικές βάρκες μετέφεραν διάσημους επιβάτες, όπως η Dua Lipa και η Gwyneth Paltrow, μέσα από τα καταγάλανα νερά στο ανατολικό άκρο του Κάπρι, το ιταλικό νησί όπου ο Jacquemus επέλεξε να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα το 15ο επετειακό show πασαρέλας για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024. Προορισμός τους ήταν η Casa Malaparte, η βίλα που σχεδίασε ο Ιταλός ορθολογιστής αρχιτέκτονας Adalberto Libera για τον συγγραφέα Curzio Malaparte τη δεκαετία του 1930.

«Αποφάσισα να δημιουργήσω το brand μου αφού παρακολούθησα το Le Mépris του Jean-Luc Godard, εμπνευσμένος από την ομορφιά και τη νεωτερικότητα του οράματός του», έγραψε ο Simon Porte Jacquemus στο Instagram. Ανάμεσα σε πολλές τοποθεσίες, η ταινία του 1963 γυρίστηκε στο σπίτι του Malaparte, πάνω στη βραχώδη απόκρημνη κορυφή Punta Masullo, ύψους 104 μέτρων. «Σήμερα αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μπορώ να παρουσιάσω το επόμενο show μας στην Casa Malaparte».

snapinstaapp-448200281-18447447418019666-2894242393674528854-n-1080.jpg

Στον εκπληκτικό βράχο του ιστορικού μνημείου, τα μοντέλα ανέβηκαν ακριβώς 99 σκαλοπάτια για να συναντήσουν την ενιαία, καμπυλωτή σειρά των μόλις 40 προσκεκλημένων και τους ήχους μιας ζωντανής ορχήστρας. Η πρώτη ματιά είδε ένα μοντέλο να πιάνει το πάνω μέρος μιας ρόμπας που έμοιαζε με πετσέτα, σαν να είχε μόλις πάει για μπάνιο και να πέταξε το πολυτελές ένδυμα πάνω της. Τα γκρι επίσημα ρούχα, συμπεριλαμβανομένου ενός χαρακτηριστικού αναδιπλούμενου κολλαριστού τοπ , ακολούθησαν, ενώ ο ίδιος φωτεινός μπλε τόνος κάλυπτε τις δερμάτινες τσάντες, ζώνες αλλά και τα headscarves που συμπλήρωναν τα επόμενα colour-blocking σύνολα.

screenshot-2024-06-11-at-110302-am.png
screenshot-2024-06-11-at-110411-am.png

Τα ημιδιαφανή φορέματα είχαν τεράστια σκισίματα, τα οποία αποκάλυπταν τη μια πλευρά από τον ώμο μέχρι το γόνατο και κλασικές ναυτικές ρίγες - σε όλα τα πουκάμισα και κρυμμένες στις λεπτομέρειες των ενδυμάτων - ήταν σε πλήρη αρμονία με τον παραθαλάσσιο προορισμό. Έμφαση δόθηκε και στο menswear αυτή τη σεζόν με μοναδικά κοστούμια σε έντονα και ουδέτερους χρωματισμούς.

screenshot-2024-06-11-at-110335-am.png
screenshot-2024-06-11-at-110241-am.png

Η γλυπτική, ένας μακροχρόνιος πυλώνας των σχεδιαστικών κωδικών της Jacquemus, ήταν και πάλι κύριο θέμα του show. Τα άκαμπτα φορέματα είχαν σχήμα κώνου, τα μάλλινα παλτό διέθεταν σκληρά, τριγωνικά πέταλα και οι μπλούζες άνθιζαν γύρω από τη μέση των μοντέλων σαν έργα τέχνης. Ένα σουέτ πράσινο τοπ επιδείκνυε φουσκωμένα μανίκια, και τα επίσημα του Jacquemus άφησαν τα σμιλεμένα αξεσουάρ - ζωντανές δερμάτινες ζώνες, τσάντες σε σχήμα lunchbox (η Pochette Rond Carré), κυκλικές τοτέν και loafers ζέβρας - να μετακινηθούν στο επίκεντρο.

screenshot-2024-06-11-at-110431-am.png

Η Jennie των BLACKPINK έκλεισε το σόου με το look 47: ένα μαύρο φόρεμα που έβγαζε φτερά και συνοδευόταν από ένα βεραμάν clutch. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά μετά το τελευταίο καρουζέλ, η star της K-pop μοιράστηκε μια αγκαλιά με τον Simon, ο οποίος φορούσε ένα από τα χαρακτηριστικά ριγέ πουκάμισά του, και τον οδήγησε στις σκάλες για να τον χειροκροτήσει.

H σειρά LA CASA προσέφερε ένα μείγμα από τις αγαπημένες σχεδιαστικές υπογραφές του Simon - Jacquemus. Αλλά συνολικά, το θέαμα αφορούσε κάτι περισσότερο από τα ίδια τα ρούχα- ήταν μια οικεία γιορτή για μια μάρκα που, στην πρώτη ενάμιση δεκαετία της ύπαρξής της, έχει κατακτήσει τα βλέμματα, έχει διαμορφώσει τα mood boards και έχει ανοίξει τα πορτοφόλια εκατομμυρίων ανθρώπων χάρη στην επιδέξια οικοδόμηση του κόσμου της, τις αιχμηρές στρατηγικές μάρκετινγκ και την απόλυτη σχεδιαστική εμπειρία της.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το show παρακάτω: