fbpixel

Search icon
Search
Ιt's a boat day: Τα dos and dont's για την επιλογή του outfit σας
THE LOOK

Ιt's a boat day: Τα dos and dont's για την επιλογή του outfit σας

Επιλέξτε το σωστό σύνολο που θα σας διατηρήσει άνετη και chic στην εκδρομή σας με σκάφος


Οι πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι εδώ και πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε κανονίσει ένα Σαββατοκύριακο στη θάλασσα. Γιατί σε ποιον δεν αρέσει μια ξεκούραστη και γαλήνια βόλτα με το σκάφος, που θα σας οδηγήσει σε «απάτητα» μέρη που θα μπορέσετε να διατηρήσετε την ιδιωτικότητα και την ηρεμία σας.

Με τις δραστηριότητες, το φαγητό και τους φίλους σας να έχουν τακτοποιηθεί, η φυσική επόμενη και άκρως λογική σκέψη του τι θα βάλετε προκύπτει. Είτε πρόκειται για ένα party είτε για μια χαλαρή εκδρομή by the sea, σίγουρα θα θέλετε να δείχνετε effortlessly chic. Το κατάλληλο ντύσιμο για τέτοιες περιπτώσεις απαιτεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ άνεσης, λειτουργικότητας και, ίσως το πιο σημαντικό, στιλ. Με φόντο την αστραφτερή θάλασσα, θέλετε να δείχνετε αβίαστα κομψή χωρίς να προσπαθείτε πολύ.

Δείτε, λοιπόν, όλα τα άγραφα rules για το ιδανικό σύνολο που θα σας συνοδεύσει while cruising by the sea...

Lightweight dress

344885609-1421678051908625-5059488663619027475-n.jpg

Σας συνιστούμε να φοράτε ελαφριά ρούχα από φυσικές ίνες, όπως λινό, tencel και βαμβάκι. Όλα τους είναι ιδιαίτερα breathable, αποτρέποντάς σας από το να αισθάνεστε υπερθέρμανση στον ήλιο ή κατά τη διάρκεια ενεργητικών δραστηριοτήτων στο σκάφος. Τα πλεκτά φορέματα είναι μια τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Φορέστε από κάτω το μπικίνι σας και επιλέξτε ανοιχτά και φωτεινά χρώματα. Bonus points αν επιλέξετε με σχέδιο μαρινιέρας. 

Αποφύγετε τα πολύ στενά φορέματα και υλικά όπως το ακρυλικό, ο πολυεστέρας, το τζιν και το spandex που θα σας κάνουν να ιδρώσετε, καθώς και το μετάξι, το οποίο έχει ιδιότητες απορρόφησης της υγρασίας.

Airy bottoms

Τα φαρδιά παντελόνια και η maxi φούστες είναι η αγαπημένα μας επιλογή για το καλοκαίρι και θα σας συνοδεύσουν άρτια στο boat day σας. Φορέστε τα με ένα απλό bikini ή ολόσωμο μαγιό και απολαύστε την ελευθερία κινήσεων που θα προσφέρουν

Classic button-down

344914220-197196716471074-8412246399202384977-n.jpg
Image source: @lucywilliams02

Ένα κλασικό πουκάμισο είναι μια απίθανη επιλογή για μια εμφάνιση στο σκάφος, αλλά είναι και το πιο ευέλικτο ρούχο που θα έχετε στη βαλίτσα σας αυτό το καλοκαίρι. Επιλέξτε το κλασικό λευκό ή ένα έντονο χρώμα.

Set

355418400-1337060767157025-7313214131662896559-n.jpg

Βγείτε από τη δύσκολη θέση του styling επιλέγοντας ένα δροσερό σετ!

Flat shoes

Για να είστε απόλυτα safe & sound, προτιμήστε άνετα επίπεδα σανδάλια, boat shoes ή κομψές εσπαντρίγιες. Ούτως ή άλλως θα βγάλτε τα παπούτσια σας τελείως με το που μπείτε στο σκάφος.

Bag options

Μια ευρύχωρη raffia bag είναι η ιδανική επιλογή αφού θα χωρέσει όλα τα essentials. Παρόλα αυτά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και ένα (όσο το δυνατόν πιο αδιάβροχο) clutch για να κρατήστε τα πιο σημαντικά σας υπάρχοντα ασφαλή. 

Οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη

Ο καιρός
Πρώτα απ' όλα, να έχετε κατά νου τον καιρό και την τοποθεσία. Αν πρόκειται να βγείτε μια ηλιόλουστη μέρα, επιλέξτε ελαφριά και breathable υφάσματα που θα σας κρατήσουν δροσερές και άνετες. Επιπλέον, λάβετε υπόψη την πιθανότητα ανέμου - είναι συνετό να επιλέξετε ρούχα που δεν θα μπερδεύονται εύκολα από το αεράκι και να πάρετε επιπλέον layers, όπως ένα ελαφρύ μπουφάν, αν πιστεύετε ότι μπορεί να κρυώσετε.

Το itinerary

Στη συνέχεια, λάβετε υπόψη σας τις συγκεκριμένες δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχετε κατά τη διάρκεια του boat trip. Αν υπάρχει κολύμπι, φορέστε ένα άνετο μαγιό, το οποίο δε θα δημιουργήσει περίεργα tan lines.

Η ώρα της ημέρας

Εάν ξεκινάτε με καύσωνα, είναι σημαντικό να επιλέξετε ελαφρά ρούχα που θα σας κρατούν δροσερούς και προστατευμένους καλοκαιρινό ήλιο. Ωστόσο, αν βγαίνετε έξω το βράδυ, να φέρετε μαζί σας περισσότερες day-to-night επιλογές.

Μην ξεχάσετε

Να πάρετε μαζί σας δεύτερο μαγιό, την πετσέτα θαλάσσης σας, το αντηλιακό σας, αλλά και γυαλιά ηλίου και καπέλο!

Happy cruising!

Feature image source: @kendalljenner