fbpixel

Search icon
Search
Ionian Beauty: Οι must-visit παραλίες των Επτανήσων για τους λάτρεις της εξωτικής ομορφιάς
TRAVEL

Ionian Beauty: Οι must-visit παραλίες των Επτανήσων για τους λάτρεις της εξωτικής ομορφιάς

Πανέμορφα μέρη, ειδυλλιακά τοπία, γαλαζοπράσινα νερά...


Το καλοκαίρι έχει συνδεθεί με την Ελλάδα. Έχει συνδεθεί με τις πανέμορφες παραλίες, τα ειδυλλιακά νησιά, τα καταπράσινα τοπία και τα μεθυστικά αρώματα αυτής της χώρας, που μπορεί να προσφέρει σε όλους, ακόμη και στους πιο απαιτητικούς visitors, ό,τι ακριβώς αποζητούν από τις διακοπές τους και πολλά περισσότερα. 

Η αλήθεια είναι πως οι Κυκλάδες έχουν αποκτήσει μεγάλη λάμψη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που δηλώνουν μαγεμένοι από τα Επτάνησα και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, θέλουν να επιστρέφουν σε αυτά. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τις must-visit παραλίες των Επτανήσων, που θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Παραλίες που ταξιδεύουν το μυαλό!

Κουτσουπιά, Κεφαλονιά

431d2298ea25ae7e2c053ad95ce86be2-xl.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους και σήμα κατατεθέν της αποτελούν τα σμαραγδένια νερά και τα καταπράσινα τοπία, που συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που τα συνδυάζει όλα, με έναν τρόπο μαγικό. Έχει μία λαμπερή, κοσμπολίτικη πλευρά, αλλά μοιάζει ιδανικό και για όσους θέλουν να κάνουν ένα break από όλους κι από όλα, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, ενώ θεωρείται ένας από τους απόλυτους γαστρονομικούς προορισμούς, για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Στην Κεφαλονιά συναντά κανείς πολλές, διαφορετικές παραλίες που ικανοποιούν ό,τι μπορεί να ζητήσει κανείς, με την Κουτσουπιά να είναι μία από αυτές και να αποτελεί το place to be, για όσους αγαπούν το κάτι διαφορετικό. Η κατάλευκη άμμος με τα γυαλιστερά βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και τα βράχια που δίνουν μια πιο wild αίσθηση στο κατά τα άλλα ονειρικό σκηνικό, σε συνδυασμό με την ασυναγώνιστη ηρεμία, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors να λατρέψουν αυτό το μέρος, με τη συγκεκριμένη παραλία να συναντάται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, με κατεύθυνση από Σάμη προς Πόρο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως μπορείτε να την προσεγγίσετε μόνο από τη θάλασσα κι αν δεν έχετε το δικό σας σκάφος, αξίζει να πείτε ένα «ναι» στις mini εκδρομές που διοργανώνονται εν πλω.

Μύλος, Λευκάδα

shutterstock-301117325-1.jpg

Αρκετοί, μιλώντας γι' αυτήν, κάνουν λόγο για το πιο όμορφο και ιδιαίτερο νησί των Επτανήσων. Η Λευκάδα, είναι ένα μέρος με πολύ ιδιαίτερα vibes κι όσοι την έχουν ήδη επισκεφθεί, παραδέχονται πως διαθέτει πολλά εντυπωσιακά φυσικά τοπία, αλλά και κάποιες από τις πιο παραμυθένιες παραλίες της Μεσογείου συνολικά, με τη φήμη τους να ξεπερνά τα σύνορα. Το νησί, αυτό, συνδυάζει την ήρεμη ζωή και την απόλυτη ησυχία, με τους κοσμοπολίτικους ρυθμούς και κάθε ημέρα σε αυτό, αποτελεί μία νέα έκπληξη, καθώς βρίσκει τον τρόπο να κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά των visitors. Εκτός φυσικά από όλα τα παραπάνω, το ειδυλλιακό νησί των Επτανήσων διαθέτει και πολλές, άκρως εντυπωσιακές παραλίες, με τη Μύλο να είναι -κατά γενική ομολογία- μία από τις πιο όμορφες που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Αν αυτό που αποζητάτε από τις διακοπές σας, είναι μία ήρεμη παραλία, με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά που λαμπυρίζει, τότε πρέπει να την προσθέσετε asap στην bucket-list σας, ενώ για να φτάσετε σε αυτήν, θα πρέπει είτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι (15-20 λεπτά), είτε να νοικιάσετε κάποιο θαλάσσιο ταξί από τον Άγιο Νικήτα.

Κανάλι της Αγάπης, Κέρκυρα

chanel-of-love2-1536x1024.jpg

Φημίζεται για την πλούσια ιστορία και την σπάνια φυσική ομορφιά της και θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στην Ελλάδα για το καλοκαίρι, που είναι γνωστός για τις πανέμορφες παραλίες, τα καταπράσινα τοπία, τα ξεχωριστά έθιμα και τη γαστρονομία της. Η Κέρκυρα είναι το απόλυτο place to be για όσους θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα μέρος μαγικό, με απέραντο πράσινο και πλούσια ιστορία και δεν αποτελεί έκπληξη, το γεγονός ότι κάθε χρόνο καταφθάνουν σε αυτήν visitors από όλη την Ελλάδα, για ένα σύντομο -ή και όχι- break. Εκτός από όλα τα παραπάνω, το νησί αυτό φημίζεται και για απίστευτα όμορφες παραλίες του και μία από αυτές, είναι το Κανάλι της Αγάπης (Canal d’amour). Το φυσικό τοπίο που συναντά κανείς, φτάνοντας σε αυτήν είναι πραγματικά μοναδικό, καθώς ουσιαστικά η στενή παραλία έχει δημιουργηθεί από τη διαβρωτική επίδραση της θάλασσας πάνω σε έναν βράχο από ψαμμίτη. Θα συναντήσετε σε αυτήν σπηλιές και περάσματα, που αξίζει να τα εξερευνήσετε και η ιδανική ώρα για να την επισκεφθείτε, είναι νωρίς το πρωί, όταν ακόμη δε θα υπάρχει αρκετός κόσμος.

Καμαρέλα, Αντικύθηρα

shutterstock-1443740861-1.jpg

Φυσικά, υπάρχουν κι αυτοί που δεν αγαπούν τα μεγάλα νησιά, αλλά προτιμούν να περνούν τις διακοπές τους σε πιο low-profile μέρη, μακριά από την πολυκοσμία. Σε αυτή την περίπτωση, τα Αντικύθηρα μοιάζουν να είναι ο ιδανικός προορισμός γι' αυτούς, καθώς πρόκειται για ένα μικρό νησί που γοητεύει με την άγρια ομορφιά και την ηρεμία του ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Είναι γεμάτο με παρθένες παραλίες, φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα και φανταστικές διαδρομές και βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου, στο πέρασμα ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη. Το νησί, αυτό, μοιάζει να έχει μείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων, διατηρώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα του στον μέγιστο βαθμό κι έχει να προσφέρει μία σειρά από ειδυλλιακές παραλίες, με την Καμαρέλα να συγκεντρώνει επάνω της όλα τα βλέμματα. Οι locals συστήνουν ανεπιφύλακτα τη συγκεκριμένη παραλία κι αυτό που θα πρέπει απλά να γνωρίζετε, είναι πως θα χρειαστεί να περπατήσετε για περίπου 30 λεπτά από τον Ποταμό. Τα γαλαζοπράσινα νερά κι οι απόκρημνοι βράχοι που δεσπόζουν μέσα στη θάλασσα συνθέτουν μία απίστευτη εικόνα, που σίγουρα, θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη στο μυαλό και την καρδιά σας!

Βουτούμι, Αντίπαξοι

shutterstock-1165971757.jpg

Last but not least, από την εν λόγω λίστα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Αντίπαξοι. Το μέρος, αυτό, έχει να επιδείξει πολλά διαφορετικά τοπία, πολλές διαφορετικές μαγικές εικόνες, πολλά διαφορετικά ανεξερεύνητα μονοπάτια... Είναι ο απόλυτος επίγειος παράδεισος, με τις καταπράσινες βουνοκορφές, τα πολυτελή resorts και τις traditional γεύσεις, να είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συναντά κανείς με το που πατήσει το πόδι του σε αυτόν και μία από τις iconic παραλίες του, είναι το Βουτούμι. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα των Αντίπαξων και ουσιαστικά, πρόκειται για έναν πανέμορφο, σχεδόν εξωπραγματικό κόλπο που για πολλούς αποτελεί μία από τις ωραιότερες παραλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, με το γαλαζοπράσινο χρώμα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η συγκεκριμένη παραλία προσεγγίζεται με ιστιοπλοϊκό ή σκάφος, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο μοναδική χάρη στο privacy που προσφέρει και φτάνοντας σε αυτήν, θα συναντήσετε μία απίστευτη εικόνα.