fbpixel

Search icon
Search
Invest in style: Συμβουλές σωστού κι έξυπνου shopping
THE LOOK

Invest in style: Συμβουλές σωστού κι έξυπνου shopping

Με στόχο να δημιουργήσετε την πιο updated συλλογή


Όλες οι γυναίκες επιθυμούμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη συλλογή, η οποία θα αποτελείται από κομμάτια που ταιριάζουν και αναδεικνύουν τη σιλουέτα μας αλλά παράλληλα μας βοηθούν να δημιουργήσουμε fashionable looks για όλες τις ώρες. Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του φθινοπώρου και όλες λίγο πολύ έχουμε ξεκινήσει να αναδιοργανώνουμε τη ντουλάπα μας. Το shopping και η ανανέωση της collection μας είναι μία διαδικασία, η οποία «παίζει» σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και στη διάθεση μας αλλά θα φέρει και φρέσκο αέρα στη γκαρνταρόμπα μας. Για να μην υποπέσετε σε τυχόν λάθη αλλά και για να επενδύσετε σε items με τα οποία θα πετύχετε το αποτέλεσμα που αναζητάτε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μερικά εύκολα και safe tips. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω, ανακαλύψτε τα και θέστε τα αμέσως σε εφαρμογή!

1. Say Goodbye   

Πριν ξεκινήσετε να επενδύετε σε καινούρια κομμάτια, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα ξεκαθάρισμα στα ήδη υπάρχοντα. Δείτε προσεκτικά όλα όσα έχετε στη συλλογή σας και απομακρύνετε αυτά που δε χρησιμοποιείτε. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε σχέδια, τα οποία έχετε πολλές σεζόν να τα φορέσετε, δεν σας αρέσουν πια ή δεν είναι στο σωστό νούμερο. Στη συνέχεια καταγράψτε όλα όσα επιθυμείτε να έχετε ή σας λείπουν και... it's shoppig time!

244394533-875396346497196-4649643763325835508-n.jpg
Image source: @streetstylestars

2. Flexability

Έπειτα από την πολύμηνη παραμονή μας στο σπίτι και την κυριαρχία του loungewear παρατηρούμε ότι τα πράγματα στη μόδα έχουν γίνει πολύ πιο απλά και δεν είναι λίγοι οι κανόνες που έχουν «σπάσει». Πλέον, τα περισσότερα από τα κομμάτια που έχουμε στην κατοχή μας μπορούμε να τα επιλέξουμε σε πλήθος περιστάσεων, από τα πρωινά στο γραφείο μέχρι τις βραδινές μας εξόδους. Σημαντικά παραδείγματα είναι τα sneakers που μπορούν να σταθούν ακόμα και στις πιο formal εμφανίσεις αλλά και οι άλλοτε βραδινές clutch bags που ταιριάζουν πια υπέροχα μ' ένα t-shirt και το τζιν παντελόνι μας για τις πρωινές μας βόλτες. Κινηθείτε λοιπόν, σε designs, τα οποία μπορούν να αλλάξουν χαρακτήρα και να συνδυαστούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. 

3. Size Matters

Ένα κομμάτι, το οποίο δεν είναι στο σωστό νούμερο μπορεί να χάσει από το στιλ του και παράλληλα να χαλάσει τη σιλουέτα και την εικόνα σας. Γι' αυτό η επιλογή του θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στο δοκιμαστήριο για να μην μετανιώσετε στην πορεία για την αγορά σας. Αν παρόλα αυτά δεν επιλέξετε το σωστό νούμερο σε κάτι που σας αρέσει πολύ, η μοδίστρα σας θα πρέπει να γίνει ο καλύτερο φίλος και σύμμαχος. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. 

243034124-1203969590087395-6863203462309054532-n.jpg
Image source: @stylemilkshake

4. No trend Trend 

Αν και όλες οι fashion lovers, ανυπομονούμε για τις νέες τάσεις και τις παρακολουθούμε συνεχώς, έχει έρθει η στιγμή να κατανοήσουμε ότι δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Το γεγονός πως ένα σχέδιο είναι big trend δε σημαίνει ότι θα φαίνεται εξίσου όμορφο και fashionable σε όλες τις γυναίκες. Είναι προτιμότερο να το αφήσετε στην άκρη παρά να μοιάζει εντελώς «ξένο» επάνω σας. 

5. New Style 

Όπως αλλάζουμε και εξελισσόμαστε σαν προσωπικότητες καθημερινά αλλάζει και το στιλ μας. Αυτά τα δύο θα πρέπει να είναι άρτια συνδεδεμένα για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να πειραματίζεστε με το στιλ σας και να δοκιμάζετε καινούρια και φρέσκα πράγματα. Αν ανήκετε στους τολμηρούς κάντε το all the way αλλάζοντας head to toe. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προχωρήσετε σταδιακά επενδύστε σ' ένα «διαφορετικό» κομμάτι τη φορά. Έτσι θα βρείτε κι ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Και μην ξεχνάτε ότι σημασία έχει να νιώθετε άνετα και όμορφα μέσα σ' αυτά που φοράτε. 

242454838-2218898431596781-4940590091481782146-n.jpg
Image source: @streetstylestars

6. Read, Learn, Shop 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για μια ανανεωμένη συλλογή από την ενημέρωση. Αν αγαπάτε τη μόδα και επιθυμείτε να εξελίσσεστε σ΄αυτό το κομμάτι της ζωής σας θα πρέπει να μαθαίνετε συνεχώς καινούρια πράγματα γι' αυτήν. Ανακαλύψτε νέα brands, αντλήστε έμπνευση από εικόνες του εξωτερικού και σκεφτείτε out of the box. Πριν φτάσετε στο σημείο του shopping πρέπει να έχετε «μελετήσει» πολύ καλά και να είστε σίγουρη για τα κομμάτια στα οποία θα επενδύσετε.