fbpixel

Search icon
Search
Inventing Anna: Τα fashion items που μετέτρεψαν την Anna Devley σε μια πειστική πλούσια κληρονόμο
STYLE PEOPLE

Inventing Anna: Τα fashion items που μετέτρεψαν την Anna Devley σε μια πειστική πλούσια κληρονόμο

Μια προσεχτική ματιά στο στιλ της


Εδώ και μερικές ημέρες αποτελεί την Νο1 τάση στο Netflix. Δεν έχω βρεθεί σε παρέα και να μην γίνει συζήτηση γύρω από το "Inventing Anna". Αυτός ο μεγάλος «ντόρος» μου κίνησε την περιέργεια και ξεκίνησα να ψάχνω γι' αυτό. Μέσα από όλη αυτήν τη διαδικασία αναζήτησης, αντιλήφθηκα ότι εκτός από ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο -όλες οι σειρές που είναι βασισμένες σε αληθινές ιστορίες κρύβουν ένα μυστήριο- στη σειρά ξεδιπλώνεται μ' έναν υπέροχο τρόπο ο luxury fashion world. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η σειρά βασίζεται πάνω στην αληθινή ιστορία της Anna Sorokin, η οποία στην πραγματικότητα ονομαζόταν Anna Delvey και εξαπάτησε με τεράστια επιτυχία την ελίτ, τις τράπεζες και τα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μεταξύ του 2013 και του 2017. Η Sorokin, μία Ρωσίδα εμφανίστηκε ξαφνικά ως Γερμανίδα κληρονόμος με μία γκαρνταρόμπα, η οποία ταίριαζε απόλυτα με την εικόνα και το prestige που ήθελε να πλασάρει. Τα σύνολά της αποτελούνταν από high fashion brands, όπως Chanel, Alaïa, Gucci, Celine και Balenciaga, κυρίως όταν συναναστρεφόταν με την υψηλή κοινωνία του Μανχάταν. 

Παρακολουθώντας τη σειρά και τα κοστούμια που επιλέχθηκαν τόσο για την πρωταγωνίστρια όσο και για ολόκληρο το cast, αντιλαμβάνεται κανείς τη δυναμική που έχουν τα ρούχα στο κύρος των ανθρώπων και πώς η αξία και η επιρροή μας συχνά μετρώνται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι τσάντες που επιλέγουμε να κρατήσουμε ή τα design shoes που θα ολοκληρώσουν το σύνολό μας. 

Παρακάτω έχουμε ξεχωρίσει τα κομμάτια, που αποτέλεσαν «σήμα-κατατεθέν» της Anna Delvey. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δοκιμάσετε το στιλ της...

1. Outerwear

Outerwear, Dries Van Noten

Διασχίζοντας τους δρόμους της Νέας Υόρκης, η Anna επέλεγε τα απόλυτα statement coats, τα οποία τραβούν την προσοχή κάθε fashion lover, τόσο για το στιλ όσο και για την ποιότητα τους. Για παράδειγμα, το black&red coat του brand Dries Van Noten είναι κατασκευασμένο από πολυτελές μεταξωτό ζακάρ. Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο δεν μπορούμε εύκολα να βρούμε στην «αυτοκρατορία» του fast-fashion. Ολόκληρο το στιλ των outewears ήταν βασισμένο στη high-fashion. Γούνες, αλλά και λαμπερά μαργαριτάρια ήταν στοιχεία που κυριάρχησαν στην ολοκλήρωση του συνόλου. 


101801 light edition, MaxMara
Tweed coat, Valentino, Luisaworl.com
The Short Islington trench coat, Burberry, Mytheresa.com

2. Designer Dresses 

Dress, Jonathan Simkhai | Jewels, Oscar de la Renta

Ένα από τα πιο διάσημα items στη γκαρνταρόμπα της πραγματικής Delvey είναι ένα μαύρο φόρεμα Alaïa. Για πολλούς μπορεί να αποτελεί ακόμα ένα little black dress αλλά οι fashion experts δεν δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν, πως αυτό το laced φόρεμα ανήκει στον διάσημο οίκο μόδας που ίδρυσε ο Azzedine Alaïa. Αυτό, αλλά και πολλά άλλα με παγιέτες, κεντήματα καθώς και one shoulder designs παρουσιάζονται εξαιρετικά στο Inventing Anna, αποκαλύπτοντας την αγάπη της πρωταγωνίστριας για τους γνωστούς σχεδιαστές μόδας, όπως οι Alexander McQueen, Versace και Dolce & Gabbana.


Silk Baroque Print Dress, Ganni, Intervista
Metallic jacquard-knit mini dress, Alaïa, Net-a-porter.com
Asymmetric metallic draped dress, Alexander Vauthier, Luisaworld.com

3. Luxury bags 

Cape, Valentino | It bag, Dior

Οι luxury bags των πιο διάσημων οίκων παίζουν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση των outifts της πρωταγωνίστριας. Hermès, Gucci, Saint Laurent, Dior και Chanel είναι μόνο μερικά από τα brands που είδαμε να παρουσιάζονται. Είναι γνωστό άλλωστε πως μία statement bag μπορεί να ανατρέψει τη δυναμική ακόμα και του πιο απλού συνόλου. Ακριβώς αυτήν την άποψη χρησιμοποίησε προς όφελός της η Delvey, αφήνοντας την Hermès Birkin, την sling YSL, τη leather bag της Celine αλλά και την Lady Dior να «μιλήσουν» από μόνες τους. Μάλιστα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ίμπιζα, μία Dior Book Tote με το όνομά της δεν πέρασε απαρατήρητη! 


Medium Book Tote, Dior
Tote bag, Salvatore Ferragamo, Kalogirou

4. The Sunglasses 

Sunglasses, Dior | Dress, Alexander McQueen | Scarf, Hermès

Σε περίπτωση που είστε λάτρεις των sunglasses, τότε σίγουρα είδατε τον εαυτό σας μέσα σε αυτά της σειράς. Εντυπωσιακά it designs των οίκων Dior και Fendi «έδεναν» πολλά outfits με επιτυχία. Στα αγαπημένα της, συγκαταλέγεται και η Celine, ένα fashion brand που στη συνέχεια «αγκαλιάστηκε» από μια ομάδα εκλεπτυσμένων, φιλόδοξων και εύπορων γυναικών γνωστών ως Philophiles, αποτυπώνοντας τη δυναμική τους στον επιχειρηματικό κόσμο. Στην πραγματικότητα, αυτά τα γυαλιά ηλίου είναι και το μοναδικό κομμάτι του extravagant lifestyle της που κατάφερε να κρατήσει μετά τη σύλληψή της. Έγιναν βασικό στοιχείο των εμφανίσεων της στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της περιβόητης δίκης της, δείχνοντας ότι η Anna Sorokin, δεν ήταν έτοιμη καθόλου έτοιμη να εγκαταλείψει την Anna Delvey.


Sunglasses, Chloe, Lenshop
Frame sunglasses with square shape, ZEUS + ΔΙΟΝΕ
O'Lock, Fendi

Στην κεντρική φωτογραφία η Αnna φοράει Blazer, Ralph Lauren και Jumpsuit, Milly και Earrings, Michael Kors.