fbpixel

Search icon
Search
Interiors' Ideas: Οι διακοσμητές εσωτερικού χώρου σας δίνουν τις οικονομικότερες λύσεις
INTERIORS

Interiors' Ideas: Οι διακοσμητές εσωτερικού χώρου σας δίνουν τις οικονομικότερες λύσεις

Μετατρέψτε τα δωμάτιά σας σε μικρές οάσεις χαλάρωσης


Μπορεί η ελληνική γλώσσα να είναι πλούσια, αλλά αναμφίβολα ο διαχωρισμός του house από το home είναι κάτι που της λείπει. Με το ωράριο κυκλοφορίας, λοιπόν, να μειώνεται και με τις ώρες στο σπίτι να πληθαίνουν είναι βέβαιο πως κι εσείς θα θέλετε να δημιουργήσετε τις ιδανικές γωνίες που θα κάνουν την κάθε στιγμή σας να μοιάζει μοναδική. Σαφώς και μπορείτε να ανακαλύψετε εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν, αλλά εμείς συγκεντρώσαμε τους δικούς μας αγαπημένους μέσα από συμβουλές των interior designers που εμπιστευόμαστε. Ειδικά τώρα που έχετε τον απαραίτητο χρόνο, αξιοποιήστε τα παρακάτω οικονομικά tips και θα δείτε τον χώρο σας να αλλάζει.

Get inspired!
home-decoration-interior-design-1.jpg

Προσθέστε αξεσουάρ

Εάν δυσκολεύεστε να σκεφτείτε εύκολους τρόπους ανανέωσης, τότε τα αξεσουάρ είναι η λύση που αναζητάτε. Μαξιλάρια, κουρτίνες, χαλιά και ριχτάρια σε διαφορετικά χρώματα και μοτίβα προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον χωρίς να διαταράσσουν τις ισορροπίες στον χώρο σας. Δώστε έμφαση στα κομμάτια που σας αρέσουν και δημιουργήστε ένα μοναδικό mix&match αποτέλεσμα.


Επενδύστε στα φυτά

Είμαστε βέβαιοι πως λατρεύετε τα φυτά εσωτερικού χώρου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πιστεύουμε πως δεν υπάρχει πιο οικονομικός τρόπος για να αυξήσετε το vibe του σπιτιού σας μετατρέποντάς το σε αυτό ακριβώς που ορίζει η λέξη home. Θεωρείται από τις πιο εύκολες μεθόδους και σας βοηθά να κάνετε κάθε δωμάτιο να μοιάζει με μια εικόνα βγαλμένη από το pinterest. Εάν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, τότε να είστε σίγουροι πως θα μπορέσετε να «κρύψετε» και μερικά άσχημα σημεία που θα απαιτούσαν περισσότερα χρήματα. 

home-decoration-interior-design-2.jpg

Αλλάξτε τους τοίχους

Για εσάς που η δημιουργία είναι συνώνυμό σας, το να βάψετε τους τοίχους σας -ακόμη και μόνοι σας- είναι μια αλλαγή που θα λατρέψετε. Δεν είναι πολύ ακριβό, δε χρειάζεται πολύ κόπο και σίγουρα αξίζει, καθώς θα δώσει στον χώρο σας ένα τόνο ανανέωσης στη στιγμή. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε και να δώσετε ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η στιγμή της τραπεζαρίας

Στην εποχή του Covid-19 το να επενδύσετε στη σωστή τραπεζαρία είναι κάτι που ίσως δεν είχατε σκεφτεί. Μια minimal επιλογή που θα ταιριάζει με το υπόλοιπο mix&match του προσωπικού σας χώρου και που θα μπορέσει να φιλοξενήσει όλη την οικογένειά σας, καθώς και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Επενδύστε σε κάτι διαχρονικό ή αν έχετε όρεξη αρκεστείτε στο να βάψετε την παλιά σας σε λευκό χρώμα.

home-decoration-interior-design-4.jpg

Η τέχνη στους τοίχους

Πολλές φορές αναζητάτε ευφάνταστους τρόπους για να αλλάξετε το μέρος όπου ζείτε και δε σκέφτεστε πως με απλές πινελιές θα καταφέρετε να κάνετε την κάθε μέρα σας πιο φωτεινή. Κάντε, λοιπόν, μερικές τρύπες στον τοίχο και κρεμάστε τα αγαπημένα σας έργα τέχνης που μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία σας. Φωτογραφίες που βγάλατε εσείς, ζωγραφιές των παιδιών σας ή ακόμη και κάποιο πολύτιμο απόκτημα μπορεί να μετατρέψει τον χώρο σας στη στιγμή. 

Τα σωστά στοιχεία

Όσο και αν τα trends παρέρχονται, υπάρχει ένα το οποίο πετυχαίνει πάντα να δημιουργεί εντυπώσεις και να κάνει κάθε σπίτι να αλλάζει διάσταση. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο εξωπραγματικό στοιχείο, αλλά στους καθρέφτες που γεμίζουν φως τον χώρο σας και που μεγεθύνουν κάθε δωμάτιο. Με σκοπό να απογειώσετε το interior design δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον δικό σας αγαπημένο και να τον κρεμάσετε σε κάποιο τοίχο ή ακόμη καλύτερα να τον αφήσετε να στηρίζεται στο πάτωμα δίνοντας ένα πιο vintage vibe.

home-decoration-interior-design-3.jpg

Ο ιδανικός φωτισμός

Σε ένα διαμέρισμα -σύμφωνα με τους interior designers- όλα ξεκινούν και τελειώνουν από τον φωτισμό. Πείτε το «ναι» σε διαφορετικές προτάσεις όπως τα φωτιστικά πατώματος ή στους κρυφούς φωτισμούς κα εντάξτε περισσότερους λαμπτήρες στο σπίτι σας. Ανάβοντας τον καθένα για διαφορετική περίσταση θα μπορείτε να μπείτε στο τέλειο mood που θα συντροφεύει την κάθε σας στιγμή.