fbpixel

Search icon
Search
Ingredient food trends 2022: Τα κύρια συστατικά που πρωταγωνίστησαν στα menus
TASTE

Ingredient food trends 2022: Τα κύρια συστατικά που πρωταγωνίστησαν στα menus

Οι διατροφικές τάσεις που δημιούργησαν τις πιο δελεαστικές γεύσεις


Αν σκεφτούμε βαθιά το φαγητό, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι κάθε χρονιά είχε δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γαστρονομικού trend, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα, αποτελεί η comfort κουζίνα. Η ίδια κατάφερε να "χτίσει" ένα ολόκληρο σύμπαν, κατακτώντας το διεθνές κοινό - επαγγελματίες και μη- να την ακολουθεί πιστά. Πέρα, όμως, από το είδος της κουζίνας, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη, αλλά και την εξέλιξή της, είναι και τα συστατικά, που αξιοποιούνται για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του αντίστοιχου πιάτου. 

Παρακάτω θα δούμε αυτά τα ingredients, που κατάφεραν να δημιουργήσουν την δική τους αυτοκρατορία και να κυριαρχήσουν στα main menus του 2022!

Σπόροι Ηλίανθου 

236e209a00027888e04562478d607839.jpg

Ένα συστατικό, ταυτισμένο άρρηκτα με την clean eating φιλοσοφία ζωής. Οι σπόροι ηλίανθου βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις για το 2022, αποκτώντας όλο και περισσότερους οπαδούς. Θεωρείται ένα γευστικό υποκατάστατο ξηρών καρπών, που μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική επάλειψη για σάντουιτς, ειδικά στην περίπτωση που τα βούτυρα ξηρών καρπών παρουσιάζουν προβλήματα αλλεργίας. Μπορούν ακόμη και να μετατραπούν σε ένα φυτικό υποκατάστατο παρμεζάνας όταν αναμειχθούν με διατροφική μαγιά και μια πρέζα αλάτι.

Ιβίσκος

9cecc5f3a1ac2926d1171e4f71efee18.jpg

Εκλεπτυσμένα άνθη, γεμάτα με βιταμίνη C, έχουν συμβάλει ενεργά σε μια διατροφή, στην οποία πρωταγωνιστούν τα θρεπτικά συστατικά. Ο ιβίσκος, έχει συνδεθεί, επίσης με ένα συστατικό που αξιοποιήθηκε με έναν ολιστικό τρόπο στις παρασκευές του 2022. Αποτέλεσε την κατάλληλη επιλογή για γιαούρτια, ροφήματα, μαρμελάδες και γαρνιτούρες σαλάτας. Μαζί με τροπικά φρούτα, όπως το μάνγκο, κατάφεραν να δομήσουν μια νησιώτικη γαστρονομική κουλτούρα. 

Πικάντικος χαρακτήρας

1caab49d4a021d3f8e2c15cacbbf8cc9.jpg

Καυτερές πιπεριές και καρυκεύματα χάρισαν έναν πλούσιο και ενδιαφέροντα αρωματικό χαρακτήρα στα πιάτα μας. Έχουν καταφέρει να ενισχύσουν τη γεύση all-time-classic συνταγών, αλλά και να δημιουργήσουν νέους κανόνες στο γαστρονομικό "παιχνίδι". 

Κουρκουμάς

c59ceaabf027ec33cda85fc1c2e44d13.jpg

Αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά καρυκεύματα, ειδικά στην ινδική κουζίνα, που περιλαμβάνει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ο κουρκουμάς άγγιξε την κορυφή των τάσεων για το 2022, από συνταγές καφέ μέχρι δημητριακά. Το κεντρικό του χρώμα και οι αρωματικές του νότες το καθιστά ιδανική προσθήκη σε αυγά, σούπες, stir-frys και άλλα αλμυρά πιάτα. Μια τολμηρή επιλογή είναι να δοκιμάσουμε να το προσθέσουμε ακόμη και στη ζεστή σοκολάτα ως πρωταγωνιστικό συστατικό.

Γάλα πατάτας 

09e5038863813e141b70fc53bd3ec6f0.jpg


Το γάλα πατάτας, το οποίο ήρθε να προστεθεί στα ράφια των παντοπωλείων με άλλα φυτικά γάλατα ως νόστιμη εναλλακτική λύση στα γαλακτοκομικά, κυριάρχησε μεταξύ των τάσεων των τροφίμων το 2022.Αυτό το απροσδόκητο συστατικό είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη και παρουσιάζει την πιο βιώσιμη εκδοχή του μη γαλακτοκομικού γάλακτος μέχρι σήμερα.

Source: Cozymeal: Cooking Classes