fbpixel

Search icon
Search
Imaginary Conversations: Το νέο fashion exhibition του Erdem στην Αγγλική εξοχή
FASHION NEWS

Imaginary Conversations: Το νέο fashion exhibition του Erdem στην Αγγλική εξοχή

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα!


O κόσμος της μόδας δε σταματάει ποτέ να γυρνάει και να εξελίσσετε, με νέα πρόσωπα, events, προϊόντα και καινούργιες συνεργασίες να γεμίζουν το calendar μας. Ανακαλύψτε τα πιο αξιοσημείωτα fashion moments της εβδομάδας

Το νέο exhibition του οίκου Erdem στην αγγλική εξοχή είναι γεγονός

10-49205fe3-b447-4fee-81d7-5181d22caea8-1024x1024.webp

Παίρνοντας έμπνευση από τη Δούκισσα Ντέμπορα, η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 του Erdem παραπέμπει και επανεκφράζει ιστορικά υφάσματα με σχέδια, καθώς και τα σχήματα, τις σιλουέτες και τα στυλ που φορούσε. Φανταστικές συνομιλίες: An ERDEM collection inspired by Duchess Deborah, παρέχει μια εικόνα της δημιουργικής διαδικασίας του Erdem, από την αρχική συγκίνηση της ανακάλυψης κατά την περιήγηση στα αρχεία του Chatsworth, μέχρι την τέχνη και τις τεχνικές του σχεδιασμού νέων ρούχων.

Η έκθεση, η οποία φιλοξενείται στα δωμάτια των επισκεπτών, συγκεντρώνει ιστορικές εκτυπώσεις και σχέδια, υφάσματα, κοσμήματα και φωτογραφίες, με το εκλεκτικό γούστο της Ντέμπορα, της αείμνηστης Δούκισσας. Βασικές εμφανίσεις από τη συλλογή Erdem SS24 θα πλαισιώσουν το αρχικό υλικό. Συλλογικά, αυτές οι ιστορίες του παρελθόντος και του παρόντος αποτίουν φόρο τιμής στη βρετανική χειροτεχνία και το ταλέντο, ενισχύοντας το αμίμητο πνεύμα και όραμα της Δούκισσας Ντέμπορα.

Το Imaginary Conversations γιορτάζει το πώς το Chatsworth και η συλλογή Devonshire μπορούν να εμπνεύσουν τους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς και τους σχεδιαστές του σήμερα. "Υπάρχει κάτι στους τοίχους του Chatsworth που είναι κάπως μαγικό", φανέρωσε ο ίδιος. 

Η OMEGA παρουσιάζει το Seamaster Aqua Terra Black Dial 

22010342001001-se-adv-atblack-wristshot-women-4-5-rvb.jpg

Το μαύρο καντράν παραμένει διαχρονικά στα ρολόγια ένα από τα πιο αγαπημένα που εκφράζει την απλότητα και τη διακριτική κομψότητα. Φέτος η OMEGA διατηρεί αυτό το κομψό look στη συλλογή Seamaster Aqua Terra, σε τρία ξεχωριστά μεγέθη και γυαλιστερά μαύρα καντράν που αναδεικνύονται περισσότερο με το λακαρισμένο φινίρισμά τους.

Το Aqua Terra είναι για την OMEGA ένα σύμβολο στιλ που σχετίζεται με τη θάλασσα, με συμμετρικά σχέδια που αποτελούν μια υπενθύμιση της κληρονομιάς της μάρκας στα καταδυτικά ρολόγια. Κάθε ρολόι είναι σύγχρονο με το δικό του τρόπο και συνδυάζει την ακρίβεια του μηχανισμού Co-Axial Master Chronometer με τα εφαρμοσμένα μπρασελέ που προβάλλουν τα στρογγυλεμένα, επανασχεδιασμένα κομμάτια του που προσφέρουν μια σύγχρονη και άνετη εφαρμογή.

Σε αυτή τη νέα σειρά από ανοξείδωτο ατσάλι, η έμφαση δίνεται στα μαύρα, λακαρισμένα καντράν. Είναι μια επιλογή που ταιριάζει σε κάθε περίσταση, από το γραφείο μέχρι τις αποδράσεις των διακοπών. Το λακαρισμένο φινίρισμα δημιουργεί μια κομψή αλλά και διακριτική εμφάνιση που δε μοιάζει με άλλα μοντέλα Aqua Terra καθώς σίγουρα τραβάει τα βλέμματα όλες τις ώρες τη ημέρας.

Και για να εξασφαλίσει ότι αυτό το διαχρονικό στιλ θα αρέσει σε όλους, η OMEGA κυκλοφόρησε το ρολόι σε 3 μεγέθη. Τα ρολόγια είναι ανθεκτικά στο νερό μέχρι τα 150 μέτρα κι έχουν εγγύηση 5 χρόνια.

Τα αρώματα Zielinski & Rozen κατέφτασαν στo πολυκατάστημα notos Θεσσαλονίκης

mask-group-2.jpg

Το πολυκατάστημα notos Θεσσαλονίκης καλωσορίζει τον καλλιτεχνικό οίκο αρωμάτων, Zielinski & Rozen, που ιδρύθηκε το 1905. Η ιστορία της μάρκας είναι συνώνυμη με την κληρονομιά της οικογένειας.

"Θέλω ένα άρωμα να αγγίξει την ψυχή, να μιλήσει για ένα άτομο, να δείξει την μοναδικότητα του καθενός. Το άρωμα μπορεί να μας πει πολλά: ποιοι είμαστε, πώς αισθανόμαστε, πώς σκεφτόμαστε, πώς συμπεριφερόμαστε. Αποκαλύπτει επίσης πτυχές που ίσως δεν είχαμε παρατηρήσει πριν. Κάθε συστατικό μετράει όπως και κάθε στιγμή," λέει ο Erez Rozen.

Οι περιπλανήσεις και οι περιπέτειες του Erez αντικατοπτρίζονται στην επιλογή ακριβών συστατικών για τα αρώματά του και τα αρωματικά του σκίτσα. Όλα τα συστατικά προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου.

Τα αρώματα είναι διαθέσιμα σε αφρόλουτρα, κρέμες σώματος, έλαια σώματος, απολεπιστικά σώματος, αρώματα, υγρά και στερεά σαπούνια, άλατα Νεκράς Θάλασσας, κρέμες χεριών, μάσκες μαλλιών κερατίνης, κεριά και διαχυτές. Τα πολύ-συστατικά και δυναμικά αρώματα της Zielinski & Rozen είναι απολύτως ανόμοια μεταξύ τους στο περιεχόμενο και ακόμη και στις φυσικές τους ιδιότητες. Προκαλούν συναισθηματική προσκόλληση, γεννούν τις δικές τους συνδέσεις, που επιθυμεί κάποιος να τα αναγνωρίζει εκ νέου κάθε φορά παίζοντας με εικόνες και στυλ, επιλέγοντας τη διάθεση της ημέρας. Κάθε μπουκάλι υπογράφεται με το χέρι. Μόνο ο κύριος χαρακτήρας της Zielinski & Rozen παραμένει αμετάβλητος – it is you!

Η Envie Shoes υποδέχεται το καλοκαίρι με την κοσμοπολίτικη καμπάνια “Riviera Girl”

envie-shoes-ss24-campaign-photos-10.jpg

Η Envie Shoes, το κορυφαίο ελληνικό brand υποδημάτων που ξέρει πώς να κλέβει τις εντυπώσεις, υποδέχεται και αυτή τη σεζόν με μια ακόμη συναρπαστική καμπάνια. Με τίτλο “Riviera Girl” και έμπνευσή τη διαχρονική γοητεία των καλοκαιρινών διακοπών, η φωτογράφιση που συνοδεύει την #FitForADutchess SS’24 συλλογή αποτελεί μια ονειροπόλα ωδή στην πιο γλυκιά εποχή του χρόνου.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ως “Riviera Girl”, η πάντα εκθαμβωτική Δούκισσα Νομικού μαγνητίζει τον φακό του διεθνούς αναγνώρισης Έλληνα φωτογράφου μόδας, Χάρη Φαρσαράκη, που χαρίζει την χαρακτηριστική αισθησιακή ματιά του σε κάθε καρέ.

Στο επίκεντρο της συλλογής η Envie Shoes βάζει φλατ σανδάλια σε μια εκλεπτυσμένη χρωματική παλέτα, άνετα sling-backs για τις ξέγνοιαστες βόλτες τα απογεύματα, αλλά και glam πέδιλα σε μεταλλικές αποχρώσεις που αιχμαλωτίζουν το φως για να απογειώσουν τα καλοκαιρινά μας party looks. Την ίδια στιγμή mega trends της σεζόν, όπως το total denim και τα ρομαντικά crochet, μάς προσκαλούν να ‘ντύσουμε΄ με κομψότητα και αυτοπεποίθηση τις ειδυλλιακές μας αποδράσεις.

Δείτε το ονειρικό βίντεο της καμπάνιας και αναζητήστε όλη τη συλλογή Envie Shoes Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 online στο EnvieShoes.gr, στα φυσικά καταστήματα Envie Shoes σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Χαλάνδρι, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ρέθυμνο καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το νέο κατάστημα Marks & Spencer στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζεται στην Τσιμισκή

ms-tsimiski-4.jpg

Τα Marks & Spencer συνεχίζοντας να επενδύουν στην ελληνική αγορά, συνεχίζουν πιο δυναμικά την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας το νέο τους φυσικό κατάστημα στην οδό Τσιμισκή 55.

Το νέο κατάστημα Marks & Spencer, συνολικής έκτασης 2.000 τ.μ., ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του στις 20 Ιουνίου. Βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της οδού Τσιμισκή και πρόκειται για ένα κτίριο 10 ορόφων, που ανακαινίστηκε πλήρως με σκοπό να προσφέρει μια σύγχρονη καταναλωτική εμπειρία. Έχει πρόσοψη 12 μέτρων με 8 ορόφους λιανικής πώλησης και 2 ορόφους παρασκηνιακών χώρων.

Το νέο κατάστημα ακολουθεί το πρότυπο σχεδιασμού της εταιρείας για μια τεχνολογικά αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία. Ο νέος εξοπλισμός του καταστήματος συμβάλλει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών, ενώ οι μεγάλες οθόνες δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες για την προβολή προϊόντων και βελτιώνοντας την αλληλεπίδραση των πελατών με τον χώρο.

Η Anita Sabarwal, Country Manager των Marks & Spencer Ελλάδος, παρέστη στα εγκαίνια και δήλωσε με αφορμή το νέο κατάστημα της Θεσσαλονίκης: «Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε δυναμικά την παρουσία μας στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας το νέο κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Οι καταναλωτές της πόλης είναι συνοδοιπόροι των Marks & Spencer στο όμορφο ταξίδι της μόδας και μας έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους. Με στόχο την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού καταναλωτών σε όλη τη Θεσσαλονίκη, το νέο αυτό κατάστημα ακολουθεί το πρότυπο σχεδιασμού των Marks & Spencer για μια τεχνολογικά αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία».

ms-x-sienna-miller-1.png

Τα Marks & Spencer, μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους με τη Βρετανίδα ηθοποιό Sienna Miller το χειμώνα, συνεργάζονται για δεύτερη φορά για μια αποκλειστική καλοκαιρινή συλλογή η οποία είναι διαθέσιμη στα καταστήματα και online. Εμπνευσμένη από το προσωπικό στυλ της γνωστής ηθοποιού, η αποκλειστική σειρά M&S X Sienna Miller αποτελείται από 25 κομμάτια, που ταιριάζουν στην αισθητική και την άνεση των Marks and Spencer.

Η συλλογή περιέχει καλοκαιρινές αναφορές, σχέδια από την δεκαετία του ’70, εξωτικά vibes, ενώ συνδυάζει την υψηλή με την casual μόδα και τον τρόπο που η Sienna επιλέγει να ντύνεται σε κάθε περίσταση της ζωής της- από την καθημερινότητα μέχρι και τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Κάθε κομμάτι αφηγείται μια ιστορία και αντλεί έμπνευση από το προσωπικό στυλ της Sienna, με αναφορές σε iconic εμφανίσεις της.

Κεντρικό κομμάτι της αποτελεί ένα αέρινο maxi φόρεμα με βολάν σε ιβουάρ και ανοιχτό μπλε χρώμα, ενώ τη συλλογή συμπληρώνουν ένα φόρεμα με χάντρες, που φέρνει αναμνήσεις από το εμβληματικό στυλ της Sienna στο Glastonbury. Η συλλογή ολοκληρώνεται με καθημερινά κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από καμία γκαρνταρόμπα. Ένα oversized τζιν με πλαϊνή ρίγα και το απόλυτο καλοκαιρινό πουκάμισο με δαντελένιες λεπτομέρειες προσδίδουν μια ανέμελη ρετρό διάθεση.

Η summer-ready καλοκαιρινή fashion συνεργασία Maje x Jiayi Li 

screenshot-2024-06-27-at-35717-pm.png

Η μάρκα Maje με έδρα το Παρίσι μόλις αποκάλυψε τη δεύτερη συνεργασία της με την εικονογράφο Jiayi Li, αποκαλύπτοντας μια σειρά από ρούχα για διακοπές που ανθίζουν με έντονα λουλούδια. Μετά τη συλλογή της 2022 για την κινεζική πρωτοχρονιά, η Li εμπλουτίζει την κινεζική κληρονομιά της με το αναμφισβήτητο γαλλικό στυλ της Maje.


Ο ποιητικός σχεδιασμός της Li διακοσμεί μπλούζες σε αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, μαζί με λευκά πουκάμισα με κουμπιά. Μεταλλικά ombre ολόσωμα κομμάτια που αποτελούνται από απαλά πορτοκαλί και ροζ, ζωηρά μωβ halter μαγιό και casual σορτς ολοκληρώνουν τη συλλογή. Εν τω μεταξύ, ιριδίζουσες μίνι φούστες με παγιέτες μιμούνται τα χρώματα του ωκεανού, συνοδεύοντας ένα μπλουζάκι σε χρώμα μαργαριταριού με αστραφτερές φούντες, μια μετατόπιση εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '60 και μια ιβουάρ φούστα με βολάν που θυμίζουν Y2K.

Σε άλλα σημεία, boho chic crop tops και φορέματα που φτάνουν μέχρι το πάτωμα. Τα αξεσουάρ καταφθάνουν επίσης με τη μορφή σανδαλιών με χοντρές πλατφόρμες, κομψών μαντηλιών και παιχνιδιάρικων φουσκωτών clutches, ενσαρκώνοντας αβίαστα μια αίσθηση ανεμελιάς για τη σεζόν.