fbpixel

Search icon
Search
Ideal προτάσεις για ένα άκρως festive weekend στην Αθήνα
TRAVEL

Ideal προτάσεις για ένα άκρως festive weekend στην Αθήνα

Οι must-know επιλογές των ημερών


Η πρωτεύουσα «λάμπει» φορώντας τα γιορτινά της. Τόσο το κέντρο, όσο και πολλές διάσημες περιοχές της Αθήνας προετοιμάζονται να υποδεχτούν τα φετινά Χριστούγεννα και το νέο έτος με άκρως απολαυστικές προτάσεις ψυχαγωγίας. Νέα εστιατόρια, bar, αλλά και ό,τι συμβαίνει τώρα στην πολιτιστική σκηνή της πόλης, σας προσκαλούν να περάσετε ένα μοναδικό weekend getaway τώρα στις γιορτές.

Feel the Athens' pulse! 

Για τη διαμονή σας σάς συστήνουμε ανεπιφύλαχτα το υπέροχο Athens Capital Hotel-MGallery Collection. Το πολυτελές ξενοδοχείο μετατρέπεται στον απόλυτο stay & dine destination καθώς έχει σχεδιάσει για εσάς το πιο ιδιαίτερο festive μενού για την Παραμονή Χριστούγεννων και Πρωτοχρονιάς στο MFlavours. Στην καρδιά του Συντάγματος θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε από τη γαστρονομική βεντάλια υψηλών γεύσεων του executive chef, Δημήτρη Μπούτσαλη που χαρακτηρίζεται από αναπάντεχους gourmet συνδυασμούς και high-end γεύσεις, και θα χαρίσουν μια μοναδική festive dining εμπειρία. Φυσικά, συνδυάσετε το εορταστικό μενού σας με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες από την εκλεκτή λίστα κρασιών, ενώ ένα ποτήρι σαμπάνιας θα σας περιμένει για το πιο θερμό καλωσόρισμα! Στις 31 Δεκέμβρη πραγματοποιήστε τα reservations σας στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου, όπου τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα θα σημάνουν την αλλαγή του χρόνου και τη μαγευτική θέα της φωτισμένης Αθήνας.

2-KZ8Y4.jpg
Athens Capital Hotel-MGallery Collection | Credits: Papadakis press

Oι λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας δεν θα απογοητευτούν από τις νέες dining προτάσεις που πρωταγωνιστούν στην πρωτεύουσα. Ξεκινώντας από τους meat lovers, η νέα «έκδοση» του Drakoulis Dry & Raw επί της οδού Πεντέλης στην Κηφισιά, αποτελεί ένα πολυτελές steakhouse που προσφέρει τα καλύτερα πιάτα κρεατικών στην Αθήνα. Ο ιδιοκτήτης και «βασιλιάς» των premium κοπών, Στράτος Δρακούλης, μετά την επιτυχία του εστιατορίου του στη Βούλα, μεταφέρει την αυθεντική ταυτότητά του στην Κηφισιά με το one of a kind ταρτάρ του και το ονειρικό carpaccio του. Φέτος τα Χριστούγεννα, απολαύστε θεϊκές γεύσεις μέσα από ένα project που γεννήθηκε από τον συνδυασμό του πάθους, της ποιότητας και της τεχνογνωσίας σε ένα απόλυτα elegant περιβάλλον στα Βόρεια Προάστια.

titlo-y61vq.jpg
Drakoulis Dry & Raw

Όσοι αποτελείτε fans της Ιαπωνικής κουζίνας, τότε το διάσημο Matsuhisa Athens δημιουργεί για εσάς το πιο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον για τις φετινές γιορτές. Επιλέξτε το τραπέζι σας δίπλα στο τζάκι του εστιατορίου και απολαύστε την ανεμπόδιστη θέα στο υπέροχο γαλάζιο του Αστέρα Βουλιαγμένης. Μυηθείτε στην Japanese fusion κουζίνα του διάσημου Nobu και την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γευτείτε ένα πλούσιο festive menu 8 πιάτων, που παντρεύει μοναδικά τις εξαιρετικές πρώτες ύλες με ιδιαίτερες τεχνικές, δημιουργώντας gourmet συνδυασμούς, είτε να επιλέξουν και το a la carte menu του εστιατορίου. Οι γαστρονομικές δημιουργίες συμπληρώνονται αρμονικά με μια εκλεκτή λίστα κρασιών και τη γαλλική σαμπάνια Taittinger που αποτελεί το πιο θερμό καλωσόρισμα για τους επισκέπτες του Matsuhisa Athens.

1-Xl9q4.jpg
Matsuhisa Athens

Για μια dining εμπειρία με ιταλικό αέρα, το νέο εστιατόριο με την υπογραφή του διάσημου chef, Βασίλη Τσατσάκη στο κέντρο της Νέας Σμύρνης αποτελεί την κατάλληλη πρόταση. Το Cavaliere που άνοιξε στον χώρο του ιστορικού Sugar Cubes, συνδυάζει το σύγχρονο design με τη φιλική διάθεση και την μεσογειακή κουζίνα. Γευστικές μακαρονάδες και ταλιάτες που λιώνουν στο στόμα αποτελούν μερικές μόνο εξαίσιες επιλογές από το μενού του ristorante που μπορείτε να περάσετε ένα αξέχαστο christmas afternoon με καλή παρέα.  

titlo-rYhSZ.jpg
Cavaliere

Για τη βόλτα σας τώρα, μην παραλείψετε να περάσετε σίγουρα μια βόλτα από το νέο iconic βιβλιοπωλείο της πρωτεύουσας που ακούει στο όνομα, Hyper Hypo. Οι δύο εμπνευστές του -ο στυλίστας Αντρέας Κόκκινος και ο γραφίστας, Στάθης Μητρόπουλος- παρατήρησαν πως η Αθήνα έχει έλλειψη από βιβλιοπωλεία με αποκλειστικότητα στο design. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Hyper Hypo. Επικεντρώνεται αποκλειστικά στις τέχνες, στην αρχιτεκτονική και την pop culture. Ανάμεσα στην οδό Αθηνάς και την Αιόλου, στον δρόμο της Βορέου, θα χαθείτε σε αμέτρητες επιλογές βιβλίων από εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού -πολλοί από τους οποίους δεν υπήρχαν πρότινος στην Ελλάδα. Μάλιστα, στο νέο «κόσμημα» των βιβλιοφάγων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο special event που θα παρουσιάσει μια έκθεση κεραμικών έργων της Zoë Paul, μετά το Παρίσι.

22.jpg
Hyper Hypo

Όσοι από εσάς έχετε σκοπό να περάσετε τις ημέρες των εορτών συντροφιά με διαχρονικές μελωδίες τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε για τα Ρεβεγιόν σας τις μοναδικές συναυλίες της Νατάσας Θεοδωρίδου στο Θέατρο Παλλάς. Η σκηνή θα γεμίσει μουσική και υπέροχες ερμηνείες, αφού η ταλαντούχα τραγουδίστρια παρουσιάζει μια πραγματική μουσική γιορτή, με όλα εκείνα τα τραγούδια που μας κάνουν κάθε φορά να ερωτευόμαστε, να ταξιδεύουμε και να τραγουδάμε μαζί της. Μαζί της στις 6 εορταστικές συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν 24-25 Δεκεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου - 1 και Ιανουαρίου 5-6 Ιανουαρίου, εμφανίζεται ο Κώστας Καραφώτης. Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

4-paris-tavitian-moysio-kikladikis-tekhnis.jpg

Αγαπάτε την τέχνη; Με επίκεντρο την ιστορία της αρχαίας Ελλάδα, καθώς και την παρουσία της στη σημερινή εποχή όπου όλα ανατρέπονται κι εξελίσσονται το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την εμβληματική, αρχαιολογική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά», μέσα από μια σειρά 300 εμβληματικών αρχαιοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκθέτει τις διάφορες πτυχές της έννοιας του «Κάλλους» στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και μεγάλη σε έκταση έκθεση που θα καταλάβει όλους τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν σε όλα όσα όρισαν με τον τρόπο τους τις τέχνες και τον πολιτισμό της χώρας, συνεχίζοντας να μας απασχολούν μέχρι σήμερα, αλλά και για πάντα.

theodoridu-pallas-4.jpg
Νατάσα Θεοδωρίδου στο Θέατρο Παλλάς

Εάν επιθυμείτε τα φετινά Χριστούγεννα να έχουν μια παραδοσιακή γιορτινή αίσθηση, εξασφαλίστε μια θέση στο φανταστικό έργο του Καρυοθραύστη. Από το St. Petersburg Classical Ballet of Russia έρχεται φέτος στο Christmas Theatre της Αθήνας, στις 25 και 26 Δεκέμβρη. Το μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης αμέσως μετά τις παραστάσεις του στην Βιέννη καταφθάνει στην πρωτεύουσα μόνο για δύο μέρες, παρουσιάζοντας το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο έργο. Πολλή λάμψη και ένα cast σπουδαίων χορευτών δημιουργούν μια άκρως γιορτινή βραδιά κι ένα υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσετε. 

11-2fyqR.jpg
Kαρυοθραύστης

Όπως και να επιλέξετε να περάσετε τις φετινές γιορτές, μια επίσκεψη στην ανανεωμένη πρωτεύουσα θα σας συγκινήσει!

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi