fbpixel

Search icon
Search
Ideal body in the making: 6 tips για να κάψετε λίπος στη διάρκεια της ημέρας πιο εύκολα από ποτέ
WELLNESS

Ideal body in the making: 6 tips για να κάψετε λίπος στη διάρκεια της ημέρας πιο εύκολα από ποτέ

Δε χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος, αλλά πολύ συγκεκριμένα steps


Έχουμε μπει στην fall-season και κακά τα ψέματα, η εποχή, αυτή, είναι ιδανική ώστε να αισθανθούμε καλύτερα με τον εαυτό και τις επιλογές μας. Θέλοντας να αποκτήσουμε ευεξία σε σώμα και πνεύμα, οι περισσότεροι από εμάς συχνά οδηγούμαστε σε εξαντλητικές δίαιτες, οι οποίες εν τέλει έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, ωστόσο, αυτή τη φορά είναι σημαντικό να κινηθούμε διαφορετικά.

Δεν είναι απαραίτητο να στερηθούμε και να στραφούμε στην απόλυτη πείνα, καθώς μικρές και πολύ απλές αλλαγές μπορεί να αποδειχθούν αρκετές, για να αποκτήσουμε το σώμα των ονείρων μας. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε πώς θα μπορέσετε να κάψετε λίπος στη διάρκεια της ημέρας σας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο...

Αποκτήστε το σώμα των ονείρων σας!
gimnasmena-mpratsa.jpg

Προσθέστε την πρωτεΐνη στη διατροφή σας

Ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες όχι μόνο μειώνει την όρεξη, αλλά συμβάλλει στην απώλεια κοιλιακού λίπους και πόντων από την περιφέρεια. Πρόσφατες μελέτες και έρευνες έρχονται να το επιβεβαιώσουν αυτό, καθώς μας δείχνουν πως η αντικατάσταση ενός πρωινού που αποτελείται κυρίως από σιτηρά, με ένα γεύμα που έχει ως βάση το αυγό, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε διάστημα μόλις τριών μηνών. Αν θέλετε να δώσετε το απαραίτητο boost που χρειάζεται ο οργανισμός σας, πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε επιλογές όπως τα αυγά, το γιαούρτι ή το toast με αβοκάντο, για να βοηθήσετε το σώμα σας να καίει λίπος όλη μέρα και ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο γεύμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά και μέταλλα.

Πιείτε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι δεν αποτελεί τυχαία αγαπημένο ρόφημα πολλών celebrities, αλλά και wellness-lovers, καθώς συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή και η καφεΐνη μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στην αύξηση της οξείδωσης του λίπους και στη βελτίωση της δραστηριότητας της ινσουλίνης, γι' αυτό και η κατανάλωση του συγκεκριμένου τσαγιού συστήνεται και από τους ειδικούς. Το green tea βοηθήσει στην καύση του λίπους, λόγω της δράσης των φυτοχημικών που περιέχει, τις κατεχίνες και τώρα, είναι η κατάλληλη περίοδος για να το εντάξετε στη διατροφή και την καθημερινότητά σας.

shutterstock-2486628853.jpg

Κινηθείτε στη διάρκεια της ημέρας

Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους δεν αποτελεί μία σταθερή πραγματικότητα. Αν κι εσείς θέλετε να ενεργοποιήσετε τον οργανισμό και το σώμα σας και να κάψετε περισσότερο λίπος, τότε είναι πολύ-πολύ σημαντικό να υιοθετήσετε ένα πιο «ενεργό» lifestyle. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Μην παραμένετε αδρανείς και προσπαθήστε να κινείστε όσο περισσότερο μπορείτε. Το περπάτημα, οι ελαφρές διατάσεις ή ακόμα και μερικά squats θα πρέπει να γίνουν κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας, προκειμένου να παραμένετε ενεργοί και σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά όχι μόνο στο σώμα, αλλά ακόμη και στη διάθεσή σας.

Προπόνηση με βάρη

Η άσκηση με αντιστάσεις, βοηθάει -αποδεδειγμένα- στην απώλεια λίπους με διάφορους τρόπους, καθώς από μόνη της καίει θερμίδες. Σε αντίθεση με την αεροβική άσκηση, η άσκηση με βάρη αυξάνει τις θερμίδες που καίτε σε κατάσταση ηρεμίας μέχρι και 39 ώρες μετά την προπόνησή σας, ενώ όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχει το σώμα σας, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καταφέρετε να κάψετε μέσα στην ημέρα. Last but not least, αν η βασική σας επιδίωξη είναι να χάσετε σωματικό λίπος, τότε η άσκηση με βάρη είναι απαραίτητη, καθώς θα σας βοηθήσει να μη χάσετε μύες.

shutterstock-1056106142.jpg

Μικρά και συχνά γεύματα

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως το σώμα σας χρειάζεται μία σειρά από θρεπτικά συστατικά για να χτίσετε μύες και να κάψετε λίπος. Ο οργανισμός σας δεν πρέπει να πέσει σε λειτουργία πείνας, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί όταν μεσολαβεί πολύς χρόνος μεταξύ των γευμάτων, καθώς αν συμβεί αυτό, το σώμα θα αρχίσει να καίει μύες για ενέργεια, αυξάνοντας τα αποθέματα του σωματικού λίπους. Προτιμήστε -λοιπόν- μικρά και σταθερά γεύματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες, προκειμένου να διατηρείτε τον μεταβολισμό σας ενεργό και να δίνετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά, στη διάρκεια της ημέρας.

Σημαντικός ένας καλός ύπνος

Μία σειρά από έρευνες τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει ότι η μειωμένη διάρκεια ύπνου συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους και αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη και την επιθυμία για unhealthy meals και επηρεάζει την αποθήκευση του λίπους, γι' αυτό και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να βελτιώσει κανείς όταν θέλει να αυξήσει τις καύσεις μέσα στην ημέρα, μαζί με μία σταθερή και ισορροπημένη διατροφή, αλλά και άσκηση.

Μικρές αλλαγές, που θα κάνουν σημαντική διαφορά!