fbpixel

Search icon
Search
Η βιογραφία του Frank Sinatra από τον Leonardo DiCaprio και τον Martin Scorsese
ARTS & CULTURE

Η βιογραφία του Frank Sinatra από τον Leonardo DiCaprio και τον Martin Scorsese

Το αγαπημένο κινηματογραφικό δίδυμο επιστρέφει για ακόμη μία νέα συνεργασία!


Τη ζωή και την καριέρα του σπουδαίου μουσικού και ηθοποιού Frank Sinatra θα έχει ως επίκεντρο η νέα ταινία του Martin Scorsese. Ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης επιλέγει για ακόμη μία φορά τον Leonardo DiCaprio για να υποδυθεί τον Αμερικανό τραγουδιστή που άφησε ιστορία στην βιογραφική αυτή ταινία.

Τα δύο αυτά μεγάλα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, προσφέροντάς μας κάποιες από τις πιο διαχρονικές ταινίες. Το αγαπημένο δίδυμο συνεργάζεται από το 2002 και έχουν δημιουργήσει μαζί τις ταινίες "Gangs of New York", "The Aviator", "The Departed", "Shutter Island", "The Wolf of Wall Street" και "The Audition". Το πιο πρόσφατο κινηματογραφικό έργο τους παρουσιάστηκε πέρυσι με την αστυνομική ταινία "Killers of the Flower Moon", που προτάθηκε για Oscar.

1371483836000-xxx-scorsese-dicaprio-portrait-774-1306171235-16-9.webp


Με τον Leonardo DiCaprio να υποδύεται τον εμβληματικό Frank Sinatra, όλοι αναρωτόμαστε ποια ηθοποιός θα αναλάβει τον ρόλο της συζύγου του μουσικού και θα συμπρωταγωνιστήσει μαζί του. Εκείνη που φημολογείται ότι θα συμμετέχει στην ταινία, ως την δεύτερη σύζυγο του Sinatra, Ava Gardner, είναι η Jennifer Lawerence! Οι δύο τους έχουν βρεθεί στο ίδιο κινηματογραφικό σετ στο παρελθόν, στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του Netflix "Don't Look Up" το 2021.

sinatra-6.webp


Η βιογραφική ταινία του Sinatra όμως φαίνεται να αντιμετωπίζει ορισμένα εμπόδια, που καθυστερούν την παραγωγή του Scorsese. Πιο συγκεκριμένα, η κόρη του θρυλικού τραγουδιστή, Tina Sinatra, η οποία είναι και αυτή που ελέγχει την περιουσία του πατέρα της, δεν φαίνεται να είναι σύμφωνη με την ιδέα του Scorsese για την βιογραφική ταινία. Η ίδια θεωρείται ότι διστάζει να δεχτεί το film λόγω της σχέσης του πατέρας της με την Ava Gardner,που όπως φαίνεται θα παρουσιαστεί στην ταινία, καθώς αποτέλεσε αφορμή για το διαζύγιο των γονιών της το 1951.

6f82f18bb0dff1edb2ab46ded30f2b55.jpg


Ωστόσο, η συγκεκριμένη δυσκολία δεν εμπόδισε τον οσκαρικό σκηνοθέτη να ξεκινήσει τον προγραμματισμό της ταινίας, αλλά και να έρθει σε επαφή με τα τεράστια ονόματα που θα λάβουν μέρος στην παραγωγή.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα project που αναλαμβάνει ο 81χρονος σκηνοθέτης. Το περιοδικό Variety ανακοίνωσε πως ο Scorsese σκοπεύει να γυρίσει δύο ταινίες back to back. Η δεύτερη ταινία του θα αναφέρεται στον Ιησού και σύμφωνα με πληροφορίες θα βασίζεται στο βιβλίο "A Life of Jesus" του 1973 από τον συγγραφέα Shūsaku Endō. Το άτιτλο ακόμα έργο δεν αποκαλύπτει πολλές πληροφορίες. Τα λίγα πράγματα που γνωρίζουμε για αυτό είναι πως με τον casting έχουν συσχετιστεί ο Andrew Garfield, που είναι ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του Spiderman στις ταινίες "The Amazing Spider-man", καθώς και ο ηθοποιός Milles Teller. 

43606f27a23c73858ed37f45bac2e428.jpg

Τα γυρίσματα για αυτό το film αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος, καθώς η αρχική δήλωση του σκηνοθέτη σχετικά με αυτό έγινε τον Φεβρουάριο στο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Συγκεκριμένα, ο Martin Scorsese δήλωσε «Το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Τι είδους ταινία θα είναι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά θέλω να κάνω κάτι μοναδικό και διαφορετικό που θα μπορούσε να προβληματίσει και ελπίζω να είναι και διασκεδαστικό. Δεν είμαι ακόμα αρκετά σίγουρος για το πώς θα το κάνω».

Η αναμονή και για τις δύο ταινίες, όμως, σίγουρα θα αξίζει, αφού τόσο οι ιδέες, όσο και ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί που σχετίζονται με αυτές είναι πολλά υποσχόμενοι!