fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki Vibes: Η καλύτερη ατζέντα του Σαββατοκύριακου είναι εδώ
AGENDA

Thessaloniki Vibes: Η καλύτερη ατζέντα του Σαββατοκύριακου είναι εδώ

Τέλειες προτάσεις που θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το weekend


Με τον υπέροχο καιρό να μας χαρίζει στιγμές αισιοδοξίας, η Θεσσαλονίκη γίνεται όλο και πιο όμορφη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της. Ιδέες για όλα τα γούστα και για κάθε στιγμή της ημέρας, γίνονται η αφορμή για να περάσετε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο. Από θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές μέχρι σινεμά και events, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Take notes!

Σινεμά

18

703285.jpg

Σε μια λαϊκή γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όλους όσους είναι απλώς διαφορετικοί και δεν συμφωνούν με τις ιδέες τους. Ένας συμμαθητής τους που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους. Πρωταγωνιστούν: Ιωσήφ Γαβριελάτος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αναστάσης Λαουλάκος, Natalie Pawloff.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30.

Miracle

701967.jpg

Η Χριστίνα, μια νεαρή μοναχή, φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα επείγον προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της νεαρής καλόγριας όμως. δεν αποδίδει καρπούς – δε βρίσκει τον άνθρωπο που ψάχνει. Καθώς επιστρέφει άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα της επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής ερευνά την τύχη της Χριστίνας, ακολουθώντας τα ίχνη της διαδρομής της σε ολόκληρη την πόλη. Πρωταγωνιστούν: Ioana Bugarin, Emanuel Parvu, Cezar Antal.

Info: Μακεδονικό, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 18:00.

Dark Glasses

1644829492989-0620x0435-57x0x1001x702-1644829560450.jpg

Ρώμη. Μια έκλειψη κρύβει τον ήλιο και οι ουρανοί μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας μαυρίζουν, ενώ το «σκότος» περιβάλλει την Diana όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος την επιλέγει ως θήραμα. Προσπαθώντας να αποφύγει τον διώκτη της, η γυναίκα τρακάρει με το αμάξι της και χάνει την όρασή της. Συνέρχεται από το αρχικό σοκ αποφασισμένη να παλέψει για τη ζωή της, μόνο που δεν είναι πια μόνη. Πρωταγωνιστούν: Ilenia Pastorelli, Asia Argento, Andrea Gherpelli.

Info: Ναταλί Θερινός, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 23:15.

Παραστάσεις

Εδώ γελάμε.gr

makis.jpg

Η νέα παράσταση των Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου, έρχεται στο Vergina Theatro για να μας χαρίσει απλόχερα αυτό που τόσο μας λείπει τελευταία... το γέλιο! Μια σύγχρονη μουσική σάτιρα με ξεκαρδιστικά νούμερα, απίθανες καταστάσεις καθημερινής τρέλας, υπέροχα τραγούδια και χορό! Ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Καστάνη, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Τάνια Τρύπη, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Βίκυ Κάβουρα και ο Θοδωρής Πανάς, μαζί με τον Μάκη Δελαπόρτα, παίζουν χορεύουν, τραγουδούν και απαντούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στα πιο καυτά ερωτήματα του σήμερα.

Info: Regency Casino Thessaloniki, Vergina Theatro, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:00.

«Μεταμόρφωση» του Franz Kafka

697249-HYjWs.jpg

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η Μεταμόρφωση του Franz Kafka, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, φιλοξενείται στο Θέατρο Αυλαία. Στη Μεταμόρφωση, ένα πρωινό, ένας υπάλληλος μετά από δέκα χρόνια συνεχούς επανάληψης του ίδιου σταθερού καθημερινού προγράμματος, ξαφνικά, αδυνατεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να επαναλάβει τις ίδιες παγιωμένες κινήσεις. Ο κόσμος γύρω του γίνεται εχθρικός και αυτός γίνεται εχθρός του κόσμου, ένα παράσιτο. Ο Πατέρας και η Μάνα, η Αδελφή, ο Προϊστάμενος- όλοι όσοι μέχρι εκείνη την στιγμή τον είχαν ως πρότυπο, ξαφνικά γίνονται εχθροί- και αυτός, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στην ρουτίνα και στους ρόλους που όλοι του έχουν επιβάλλει, γίνεται εχθρός τους. Παίζουν: Σίσσυ Δουτσίου, Στέβη Φόρτωμα, Συμεών Τσακίρης κ.ά.

Info: Θέατρο Αυλαία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30.

Μουσική

Nick Mason στη Μονή Λαζαριστών

nick-mason-saucerful-of-secrets-min-scaled.jpg

Ο Nick Mason, εμβληματικός ντράμερ των Pink Floyd, έρχεται μαζί με το συγκρότημά του για να δώσει δύο μοναδικές συναυλίες σε Θεσσαλονική κι Αθήνα παραδίδοντας μαθήματα σπουδαίας ροκ ιστορίας. Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών ο θρυλικός μουσικός αναμένεται να παρουσιάσει δύο φαντασμαγορικά οπτικοακουστικά shows. O Nick Mason είναι ένας από τους σπουδαιότερους ροκ μουσικούς όλων των εποχών, καθώς συμμετείχε ως ντράμερ αλλά και συνθετικά σε όλους τους δίσκους των εμβληματικών Pink Floyd οι οποίοι καθόρισαν με τον ήχο τους τις στιγμές ολόκληρων γενιών μουσικόφιλων.

Info: Μονή Λαζαριστών, απόψε στις 20:30.

Συναυλία με την τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του Πανεπιστημίου Τεχνών Ζυρίχης

koth.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη συνεργασία της με την τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του διάσημου μαέστρου και καθηγητή Johannes Schlaefli του Πανεπιστημίου Τεχνών Ζυρίχης, υποδεχόμενη ταλαντούχους μαέστρους της νέας γενιάς απ’ όλο τον κόσμο, που διαπρέπουν ήδη σε κορυφαίους διαγωνισμούς και αποδεικνύουν ότι βρίσκονται στο ξεκίνημα μίας λαμπρής διεθνούς καριέρας.

Info: Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, απόψε στις 20:30.

Accept live στη Θεσσαλονίκη

maxresdefault-x0Clh.jpg

Οι θρυλικοί Γερμανοί metallers Accept επιστρέφουν στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο άλμπουμ τους Too Mean To Die και να παίξουν όλα τα classics, στις 3 Ιουνίου 2022 στη Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater). Το συγκρότημα κυματίζει τη σημαία του κλασικού metal εδώ και δεκαετίες και με το τελευταίο του άλμπουμ, "Too Mean To Die", ανακοινώνει για άλλη μια φορά ότι θα επιστρέψει επιτέλους στις ευρωπαϊκές σκηνές με τη συνηθισμένη οδική τους ενέργεια γεμάτη ακαταμάχητη δύναμη.

Info: Principal Club Theater, 26ης Οκτωβρίου 15, απόψε στις 20:00.

Εκθέσεις

Έκθεση φωτογραφίας "Press_photostories 2022"

703184-ak9rJ.jpg

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης ανακοινώνει τα βραβεία της πέμπτης Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα, με τίτλο "Press_photostories 2022". 46 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι υπέβαλαν στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης περισσότερες από 334 φωτογραφίες με πεδίο αναφοράς ολόκληρη την Ελλάδα, ενταγμένες στις θεματικές κατηγορίες: 1. Πολιτική, 2. Κοινωνία, 3. Πολιτισμός (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία), 4. Αθλητισμός, 5. Κλιματική Κρίση και 6.Φωτογραφίες με χρήση Drone.

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Δ, Παρασκευή 10:00-20:30, Σάββατο 10:00-14:00.

Ομαδική έκθεση των Γιώργου Βαβάτση, Μελίνας Γεωργούδα, Κωνσταντίνου Πάτσιου

695375.jpg

Οι κεραμικοί πλασμοί του Γιώργου Βαβάτση, ζυμώματα με πηλό κονιορτοποιημένων ορυκτών και μετάλλων, που παράγουν αγγεία έγκλειστα και δραματικούς υποδοχείς, μας μεταφέρουν στιγμές από την δική του προσωπική εμπειρία καθώς αυτή ανιχνεύει το «γεωλογικό ημερολόγιο» της ύλης που κρατάει μνήμη και μυστικά αιώνων. Οι σχεδιαστικές δοκιμές της Μελίνας Γεωργούδα με νεροχρώματα, συχνά με έμφαση στο ένδυμα, αφηγούνται πόζες σωμάτων/μοντέλων, ενώ οι κινήσεις χεριών και δακτύλων μάς μεταφέρουν διφορούμενα νοήματα. Τα pop collages του Κωνσταντίνου Πάτσιου με επιζωγραφίσεις και σχεδιαστικά επεισόδια, όπου το ρηματικό μέρος συμβάλλει σχεδόν ισόποσα με το καθαρά εικαστικό στην απόδοση νοήματος, μας ανακινούν στιγμές από τις αλλόκοτες ιστορίες «μιας εβδομάδας καλοσύνης», καθώς μπλέκονται οι ονειρικές με τις βιωματικές εικόνες.

Info: Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Τσιμισκή 52, Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 12:00-15:00.

Don't miss...

Έκθεση "Trust the Vibes"

dream-tree-oil-on-canvas-160-x-130-cm.jpeg

Η ανάγκη για τέχνη, για χρώμα, για απόλαυση του ωραίου είναι όλο και πιο έκδηλη. Η Artion Galleries στη Θεσσαλονίκη επιλέγει να παρουσιάσει τα έργα της Μίλλυ Μαρτιώνου, ως μια πρόταση απόλαυσης της χρωματικής- φωτεινής έκρηξης που δημιουργεί στα έργα της. Όπως περιγράφει η ίδια, «τα έργα της είναι η ψυχή της». Δημιουργώντας προσπαθεί να αναδείξει τη χαρά και την αισιοδοξία καθώς και την παιδικότητα που όλοι έχουμε ανάγκη. Αν βυθίσεις το βλέμμα σου μέσα στα έργα της και αφεθείς στο παιχνίδι της αναζήτησης των κρυμμένων μορφών με μόνο δεδομένο τη χαρά και την αισιοδοξία της δημιουργού τη στιγμή που ζωγραφίζει τότε το μαύρο, το μπλε, το πράσινο το κόκκινο, η γραμμή και η κουκίδα θα σε βοηθήσουν να συνδυάσεις το συναίσθημα με το σχέδιο και το όνειρο... ξανά.  Μια χρωματική έκρηξη που συμπαρασύρει γιατί όχι και την έκρηξη των συναισθημάτων μας που τόσο την έχουμε όλοι ανάγκη...σαν επανεκκίνηση ζωής!

Info: Artion Galleries, Μητροπόλεως 96, εγκαίνια Τρίτη 7 Ιουνίου 10:00-22:00.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Γης

2-5.jpg

Ο Σωκράτης Μάλαμας μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα σε καλοκαιρινή περιοδεία σε θέατρα και ανοιχτούς χώρους! Ο σπουδαίος ερμηνευτικής έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να ταξιδέψει με τις μελωδίες του το κοινό της πόλης.

Info: Θέατρο Γης, Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 21:00.

Have fun!