fbpixel

Search icon
Search
Η πολυτέλεια σμίγει αριστοτεχνικά με την ανεπιτήδευτη απλότητα σε αυτήν την breathtaking βίλα στη Μύκονο
MAGAZINE

Η πολυτέλεια σμίγει αριστοτεχνικά με την ανεπιτήδευτη απλότητα σε αυτήν την breathtaking βίλα στη Μύκονο

Σχεδιασμένη από την ομάδα του Interni


H βίλα, τοποθετημένη σ’ ένα ιδανικό σημείο, προστατευμένο, σε μια άκρη του νησιού, πάνω από την παραλία του Καλαφάτη, διατηρεί τη δική της μαγεία που αναδεικνύεται ιδανικά μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι. Ο τρόπος που τόσο αγέρωχη στέκεται ψηλά μάς κάνει να σκεφτούμε αμέσως πως δεν είναι τυχαίο που ανήκει ακριβώς εδώ, στον τόπο όπου κάποτε κατοικούσαν οι πιο τολμηροί και άφοβοι ψαράδες της Μυκόνου, «οι άγριοι», όπως τους αποκαλούσαν οι ντόπιοι.

authentic-8.jpg

Στην Authentic Villa, ό,τι συνθέτει τα χαρακτηριστικά του χώρου της είναι όμορφο. Πρόκειται για μια αληθινή όαση αισθητικής, που αποπνέει πολυτέλεια χωρίς καμία επιτήδευση και βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το άγριο τοπίο της Μυκόνου. Στο εξωτερικό της, οι φυσικές υφές, τα αδρά υλικά, οι οργανικές φόρμες, τα στάχυα, λειτουργούν σε απόλυτη ισορροπία με τον σοβά και την τοπική πέτρα. Στην ισόγεια διάταξη των 100 τ.μ., εκτός του καθιστικού και των δύο υπνοδωματίων με μπάνια, υπάρχει μια υπέροχη βεράντα με πισίνα, που προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα και απόλυτη ιδιωτικότητα.

img-5111.jpg

Οι εσωτερικοί χώροι διατηρούν μια αυθεντικότητα ως προς το interior design τους. Έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο, ελληνικά αγγεία, λάμπες από rattan, αφρικανικά τεχνουργήματα, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια χαλαρή, ανέμελη, καλοκαιρινή αίσθηση. Στη βεράντα με τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο και τους γύρω τεράστιους βράχους, η μικρή πισίνα από μάρμαρο γίνεται το ιδανικό σημείο για να ξεκουράζει κανείς το πνεύμα του, απολαμβάνοντας τον ήλιο να δύει. Η θερινή ραστώνη παίρνει σάρκα και οστά σε αυτό το εκπληκτικό περιβάλλον.

authentic.jpg

Εξίσου σημαντική είναι η πίσω αυλή, σε παραδοσιακό ελληνικό στιλ, με πηγάδι και ξυλόφουρνο, που αποτελεί το τέλειο σημείο για να απολαύσει κάποιος ένα γεύμα, να κάνει ντους ή απλά να «ρουφήξει» τον καυτό ήλιο. Ανοικτή σ’ αυτήν την απίθανη κυκλαδίτικη ομορφιά, η βίλα παραμένει αναμφισβήτητα απλή παρά την πολυτέλειά της. Με έναν προσωπικό χαρακτήρα που απορρέει από την καλαισθησία των ιδιοκτητών της, προσφέρει παράλληλα την πολυπόθητη απομόνωση που αναζητάει κανείς στις διακοπές.

file-61.jpg

Η διαχρονικότητα σμίγει αριστοτεχνικά με το υψηλό design, το στιλ με την ουσία, το απόσταγμα της παράδοσης με την κοσμοπολίτικη αύρα του νησιού. Οι οργανικές φόρμες και οι καθαρές γραμμές στον σχεδιασμό του χώρου αναδεικνύουν τα υλικά -φυσικά, ακατέργαστα, πολύτιμα και ζεστά. Έτσι, συναντάμε design έπιπλα που «δένουν» με χειροποίητα φωτιστικά, artisanal αντικείμενα και αντίκες, υφάσματα από βαμβάκι, λινό και μαλακό δέρμα και χειροποίητα πατώματα. Όλα έχουν προσανατολισμό στη θάλασσα κι εστιάζουν στη θέα με έναν τρόπο μαγικό. Κοινός παρανομαστής η, απροσποίητη, κομψή αισθητική τους, που δημιουργεί μια φυσική ροή στο μάτι και αίσθηση άνεσης. Στο αποκορύφωμα, οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Από τα συλλεκτικά έπιπλα και τα vintage στοιχεία που δένουν με το σύγχρονο design, όπως τα πλεκτά καλάθια, όλα συμβάλλουν στην εμπειρία που βιώνεις και είναι μοναδική.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2024