fbpixel

Search icon
Search
Η πιο colorful συνεργασία του αρχιτέκτονα Yinka Ilori με το αμερικανικό brand Momentum
DESIGN NEWS

Η πιο colorful συνεργασία του αρχιτέκτονα Yinka Ilori με το αμερικανικό brand Momentum

Η τελευταία συλλογή του πιο joyful αρχιτέκτονα, Yinka Ilori «δίνει χρώμα και αισιοδοξία σε κάθε γωνιά»


Ο Βρετανός-Νιγηριανός καλλιτέχνης και σχεδιαστής Yinka Ilori πρόκειται να τραβήξει όλα τα βλέμματα στην εμπορική έκθεση NeoCon 2024. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης και σχεδιαστής στην ιστορία του NeoCon που θα δώσει μια κεντρική ομιλία, θα παρουσιάσει ένα project για τη δημοφιλή σειρά ART on the MART και θα λανσάρει μια μεγάλη συλλογή με τίτλο "Yinka Ilori x Momentum". 

tbr46b58y8xsrnmqfvcorf-768-80jpg.webp
Image source: Yinka Ilori and Momentum

Αντλώντας έμπνευση από τις παραβολές και τις παραδόσεις του πολιτισμού της Νιγηρίας, οι δημιουργίες του Ilori βρίσκουν απήχηση σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ο Ilori είναι επίσης γνωστός για το έργο του με γνώμονα τη βιωσιμότητα, που χρησιμοποιεί το χρώμα για να εμπνεύσει χαρά και αίσθηση ένωσης. Η συνεργασία του Ilori με τη Momentum σηματοδοτεί και την πρώτη του είσοδο στον εμπορικό σχεδιασμό κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και wallpapers.

Η συλλογή του για τη Momentum ανταποκρίνεται σε αυτή την προσέγγιση και περιλαμβάνει πέντε ξεχωριστά μοτίβα. Το πρώτο "Shower Me With Flowers" αποτελεί μια σύγχρονη, γεωμετρική floral εκδοχή, το "Dream Catchers" παρουσιάζετε με αντιπαράθεση σχημάτων και το "Eyes in Reflection" είναι ένα ευέλικτο πλέγμα από στρογγυλεμένα μοτίβα. Στη συνέχεια το "Blossoms Time" διαθέτει συμπαγή χρώματα με υφαντή υφή και το μοτίβο "Rhythms Surround You", έναν πληθωρικό συνδυασμό λωρίδων με πολλαπλά τόξα, κύκλους και τρίγωνα.

7feuf7rxluvtcujhtpclof-768-80jpg.webp
Image source: Yinka Ilori and Momentum

"Η συνεργασία μου με τη Momentum είναι μια απόδειξη της δύναμης της ευτυχίας που δημιουργείται από την ισχυρή κοινότητα και την αφήγηση ιστοριών. Μαζί, στοχεύουμε να μετατρέψουμε εμπορικούς χώρους σε παιχνιδιάρικους, δημιουργικούς κόμβους που εμπνέουν, εξυψώνουν, ακόμα και θεραπεύουν. Δημιουργημένοι από τη διπλή μου κληρονομιά και την πίστη μου στη θετική επίδραση της χαράς στη ζωή μας, φέρνουμε μια νέα προσέγγιση στον εμπορικό σχεδιασμό με προϊόντα που αναπνέουν χρώμα και αισιοδοξία σε κάθε γωνιά οποιουδήποτε χώρου", εξήγησε ο Ilori.

Ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής  τέτοιου είδους εμπορικών προϊόντων  στον κλάδο, η Momentum αποτελεί φυσικό συνεργάτη για την ανάδειξη του έργου του Ilori. Αυτή η αποκάλυψη συνδυάζει την τεχνογνωσία της Momentum στον κλάδο με τον αδιαμφισβήτητο cool παράγοντα που φέρνει στο τραπέζι o Ilori.

o3hxseghnabpcajsgyp9af-768-80jpg.webp
Image source: Yinka Ilori and Momentum

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι με τoν Yinka. Η ικανότητά του να εμπλουτίζει τους χώρους με πολιτισμό και αφήγηση ιστοριών ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη δέσμευση της Momentum να ξεπερνά τα όρια και να προωθεί τη δημιουργικότητα σε εμπορικά περιβάλλοντα", δήλωσε η Chief Marketing & Creative Officer της Momentum, Jennifer Nye.

Αυτή η συνεργασία δεν είναι μόνο μία συγχώνευση καλλιτεχνικών ικανοτήτων, αλλά και μία γιορτή της κληρονομιάς και της μεταμορφωτικής δύναμης της χαράς.

dnipvbyaulmyrjcrefi7kd-768-80jpg.webp
Image source: Yinka Ilori and Momentum

Ο Ilori θα παρουσιάσει δημόσια την "Yinka Ilori x Momentum" στον εκθεσιακό χώρο της Momentum στο NeoCon 2024. Η κεντρική του ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου. Η νέα καθηλωτική συλλογή του Ilori που εξερευνά τις αναμνήσεις και τα θετικά συναισθήματα θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου για το ART on THE MART του Chicago, με προγραμματισμένες προβολές κάθε βράδυ

Info: Το NeoCon 2024 έχει προγραμματιστεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου στο Merchandise Mart στο Chicago, neocon.com