fbpixel

Search icon
Search
Η νέα τάση του Tik Tok που μετατρέπει τη μπανιέρα σε επίγειο παράδεισο
WELLNESS

Η νέα τάση του Tik Tok που μετατρέπει τη μπανιέρα σε επίγειο παράδεισο

Τα μοναδικά οφέλη που θα σας χαρίσει το λεγόμενο "bathscaping"


Το μπάνιο αποτελεί την προσωπική μας στιγμή. Ένα «καταφύγιο» στο οποίο απομακρύνουμε κάθε ανησυχία και αφηνόμαστε. Ειδικότερα, μετά από μια αρκετά κουραστική ημέρα φαντάζει το απόλυτο φάρμακο. Το νερό μας χαλαρώνει και μας ανακουφίζει σωματικά και ψυχικά, γι' αυτό άλλωστε συνιστάται και σε περιπτώσεις έντονης στεναχώριας.

Από τις αρχές του 2020 και ακόμα περισσότερο στην έξαρση της καραντίνας, όλοι αναζητούσαμε τρόπους για να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Έτσι, λοιπόν, προέκυψε το bathscaping. Για ακόμη μια φορά, στην επικαιρότητα βρίσκεται ένα trend του Tik Tok. Το συγκεκριμένο ήρθε για να μείνει. Η επίδρασή του είναι τεράστια και αυτή αποτυπώθηκε σε εντυπωσιακά νούμερα. Για την ακρίβεια, τα posts στα social media, χαρακτηριστικά στο Instagram, εκτοξεύτηκαν. Όλο και περισσότεροι influencers προωθούσαν την τάση που ξεκίνησε, αξιοποιώντας τα hashtags #shower, #bath, #showerroutine και #bathbomb. Επιπλέον, το στίγμα του άφησε και στο Pinterest, την no1 extra aesthetic εφαρμογή φωτογραφιών. Μάλιστα, οι σχετικές αναζητήσεις ξεπέρασαν το 145% χρόνο με τον χρόνο.

Τι ακριβώς είναι το bathscaping;

1-KWAbr.jpg

Η όλη διαδικασία του μπάνιου παρέμεινε η ίδια. Στην ουσία, προστέθηκαν ορισμένες βασικές “soft touch” πινελιές, προκειμένου να μεταμορφωθεί ο χώρος σε μια πραγματική απόδραση. Αυτός είναι και ο λόγος του ονόματός του. Γεμίζουμε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και σαπουνάδα και παραμένουμε μέσα για περίπου 30 λεπτά.

Bathscaping inspo:

Για να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα, τα βήματα είναι απλά. Προτιμήστε τα ροδοπέταλα στο εσωτερικό της μπανιέρας και διακοσμήστε το χώρο με μικρά φυτά, τα οποία ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα. Επιπλέον, προσθέστε αιθέρια έλαια και αρωματικά σαπούνια. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χαμηλώσετε τα φώτα, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα κεριά, ώστε να δημιουργήσετε μία ρομαντική ατμόσφαιρα. Αφού έχουμε ολοκληρώσει το αισθησιακό κομμάτι, συνεχίζουμε με το δημιουργικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να ακούσετε μια απαλή μουσική, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να πιείτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Μια ακόμη ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια ξύλινη επιφάνεια, στην οποία θα μπορείτε να στηρίξετε τα αντικείμενά σας για περισσότερη ευκολία.

Ο καθένας μπορεί να το προσαρμόσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Αναζητήστε εικόνες στο διαδίκτυο, οι οποίες θα σας χαρίσουν έμπνευση και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Ο σκοπός είναι να αισθανθείτε άνετα. Παράλληλα, μη ξεχάσετε να αφήσετε το κινητό σας για λίγο στην άκρη. Είναι σημαντικό για να βιώσετε τη γαλήνη, να πραγματοποιήσετε αυτήν την ιδέα χωρίς να αποσπάτε η προσοχή σας. Είστε μόνο εσείς και ο εαυτός σας. 

Εντάξτε το στη ρουτίνα σας όσο πιο συχνά είναι δυνατόν μέσα στο μήνα. Ακόμη και μια φορά την εβδομάδα να το προγραμματίζετε θα επιφέρει μόνο θετικά στοιχεία στην υγεία σας. Σίγουρα, απαιτεί παραπάνω χρόνο από ένα απλό μπάνιο, αλλά αποτελεί μια ευκαιρία να μας χαρίζουμε την απόλαυση που αποζητάμε.

Ποια είναι τα οφέλη του;
274232431-492252128932221-8640915354032930436-n-1.jpg
Image source: @toutesttemporaire

Ενεργοποίηση της ντοπαμίνης

Με αυτήν τη μέθοδο, αυξάνονται τα επίπεδα της ορμόνης, η οποία «ζωντανεύει» σε στιγμές καλής διάθεσης. Δηλαδή, αυτομάτως επηρεάζεται αποτελεσματικά η ψυχική υγεία.

Αποφόρτιση

Το ζεστό νερό σε συνδυασμό με τη διακόσμηση επιτρέπουν στον οργανισμό να χαλαρώσει. Αυτή η 30λεπτη απομόνωση οδηγεί σε απομάκρυνση του στρες, «έξοδο» από την καθημερινότητα, αποχωρισμό από τα προσωπικά & επαγγελματικά προβλήματα.

Ανανέωση

Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε μια δική μας συνήθεια, απευθείας αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά μέσα μας. Από το πρώτο λεπτό έως ότου ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα διαπιστώσετε την αλλαγή. Γι' αυτό και θα πρέπει να εστιάζουμε στη φροντίδα μας, καθώς είναι αυτή που μας βοηθάει να διατηρούμε την αυτοπεποίθησή μας.

Καθαρές σκέψεις

Τις δύσκολες μέρες, κατά τις οποίες ταλανίζεστε από προβληματισμούς, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας ωφελήσει. Αξιοποιώντας χρόνο μόνοι σας, θα βρίσκεστε στη θέση να «αδειάσετε» και να δείτε την οπτική των γεγονότων διαφορετικά.

a6b1fd1289954bebe4571d3cbdfa2931.jpg
Image source: @stealthelook

Ψυχική ανάταση

Η προσέγγιση του bathscaping έγινε γνωστή ως ένα σύνολο από experiences που σας μεταφέρουν σε ένα κόσμο δίχως έννοιες. Ο λόγος που απαγορεύει τη χρήση κινητού είναι ακριβώς επειδή αποτελούν την διαρκή ενασχόλησή μας και μας επηρεάζουν αρνητικά σε μεγάλο βαθμό. Ενεργοποιήστε τη φαντασία σας και αφεθείτε στη μαγεία της στιγμής.

Extra Tip: Οι ειδικοί αναφέρουν πως η συγκεκριμένη τάση προκάλεσε τον υπερκαταναλωτισμό. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τα πιο ιδιαίτερα props διακόσμησης, για να καταφέρουν να εντυπωσιάσουν στα social media και να εκτοξευτούν τα views. Προσπαθήστε να μην εστιάσετε στο φαίνεσθαι, αλλά να επενδύσετε στο πραγματικό του έργο.