fbpixel

Search icon
Search
Η νέα it bag της Bottega Veneta κοστίζει 1,9 χιλιάδες δολ. και όχι δεν είναι από χαρτί
FASHION NEWS

Η νέα it bag της Bottega Veneta κοστίζει 1,9 χιλιάδες δολ. και όχι δεν είναι από χαρτί

Ο Mathieu Blazy έκανε και πάλι το θαύμα του...


Είναι αλήθεια ότι υπό τη δημιουργική σχεδιαστική καθοδήγηση του Mathieu Blazy, η Bottega Veneta παρουσιάζει διαρκώς it bags τόσο stylish όσο και λειτουργικές - από βελούδινες crossbags που αξίζουν να τις παίρνετε μαζί σας σε μια απολαυστική βόλτα, μέχρι totes που φέρουν την συνυπογραφή των πιο διάσημων βιβλιοπωλείων, όπως το The Strand της Νέας Υόρκης.

snapinstaapp-342872118-247910894366584-7289341316148459942-n-1080.jpg

Τώρα, το επόμενο βήμα στον κόσμο των περιβόητων αξεσουάρ της #NewBottega είναι... μια καφέ τσάντα (που θυμίζει χάρτινη σακούλα) αξίας 1.900 δολαρίων. Δεν χρειάζεται να πούμε, όμως, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι φυσικά φτιαγμένο από χαρτί - αντίθετα, στηρίζει τον πρόσφατο ζήλο της Bottega να αναδημιουργεί basic κομμάτια από δέρμα βελούδο. Κάλτσες, πουκάμισα, t-shirts, τζιν και, τέλος, αυτή η κομψή shopping bag έχουν μετατραπεί σε δερμάτινα αριστουργήματα trompe l'oeil.

snapinstaapp-342928148-1207953733219859-4117799984079431926-n-1080.jpg

Μόνο από τις φωτογραφίες ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε ότι η συγκεκριμένη it bag δεν είναι φτιαγμένη από χαρτί - καθώς η εμφάνισή της ξεγελά. Αυτή είναι και μια απόδειξη της χειροτεχνικής καινοτομίας της Bottega - ότι είναι δηλαδή σε θέση να δημιουργήσει μια πολυτελή δερμάτινη tote που μοιάζει με μια απλή καφέ χάρτινη σακούλα. Ακόμα και οι φωτογραφίες του προϊόντος στο website του γνωστού οίκου προδίδουν ελάχιστα την πραγματική φύση της τσάντας, μέχρι να κοιτάξετε μέσα και να δείτε ένα εσωτερικό από μαλακό σουέτ.

New Dawn in Fashion

Τέτοιου είδους κομμάτια τείνουν να συστήνουν στο κοινό μη συμβατικά μόδας. Τα luxury goods που όχι μόνο δεν φαίνονται «συμβατικά ακριβά», αλλά στην πραγματικότητα μοιάζουν να μιμούνται κάτι απίστευτα συνηθισμένο, συχνά κερδίζουν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των fashion addicts. Επιπλέον, πολλοί βρίσκουν πράγματα όπως αυτή η τσάντα της Bottega, απίστευτα ικανοποιητικά. 

3-HPUXs.jpg
Louis Vuitton

Θυμηθείτε απλώς τις κυκλοφορίες παρόμοιων it pieces με την υπογραφή των οίκων Louis Vuitton με την τσάντα που θύμιζε δοχείο μπογιάς, τη δερμάτινη «σακούλα σκουπιδιών» της Balenciaga που δίχασε το διαδίκτυο, ακόμα και τη δερμάτινη τσάντα που θύμιζε θήκη γυαλιών, που η ίδια η Bottega παρουσίασε πριν από μερικά χρόνια.

1-XxtS9.jpg
Bottega Veneta

Ωστόσο, το πιο προφανές σημείο αναφοράς είναι η «προφητική» χάρτινη καφέ τσάντα που έφτιαξε ο Raf Simons για την Jil Sander το 2012. Το μαλακό clutch της designer, που έμοιαζε με το είδος της χάρτινης θήκης που χρησιμοποιείτε για να αποθηκεύετε το lunch σας, έδωσε τον τόνο για μια πληθώρα βελούδινων πουγκιών που ακολούθησαν, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που κυκλοφόρησαν από την ίδια την Bottega Veneta.

b0ky2uiigaebo35.jpg


1-MC3Xg.jpg
Pouch bag, Bottega Veneta

Θα μπορούσε άραγε ο οίκος να είχε παρουσιάσει το πανέξυπνο άμορφο pouch της, αν ο κόσμος δεν είχε ήδη συνηθίσει τις τσάντες που δεν μοιάζουν πραγματικά με τσάντες; Ακόμα κι αν δεν ήταν «πνευματικός διάδοχος» της τελευταίας, η πρόσφατη it bag του fashion house αποτελεί must. Είναι ταυτόχρονα fun και αναδεικνύει μια ιδιαίτερη μορφή τέχνης. Αρκεί μόνο να μην την μπερδέψετε!