fbpixel

Search icon
Search
Η νέα tote της Bottega Veneta απευθύνεται στους λάτρεις της λογοτεχνίας
FASHION NEWS

Η νέα tote της Bottega Veneta απευθύνεται στους λάτρεις της λογοτεχνίας

Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο-θρύλο της Νέας Υόρκης, The Strand Bookstore, ο οίκος δημιούργησε ένα άξιο desirable item


Το εμβληματικό βιβλιοπωλείο The Strand της Νέας Υόρκης αποτελεί έναν πραγματικό θρύλο. Μετρά σχεδόν 100 χρόνια ζωής και είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα bookshops στη συγκεκριμένη περιοχή του Broadway, διαθέτοντας εκατομμύρια βιβλία σε τρεις ορόφους «γεμάτους» αναμνήσεις. Οι iconic tote bags του The Strand εδώ και δεκαετίες αποτελούν δείγμα εκλεκτικισμού αλλά και ανεπιτήδευτης υψηλής αισθητικής για όποιον τις κρατάει. 

large-strand-declinaison-1697-2000-without.jpg

Εκτιμώντας το μεγαλείο αυτής της κληρονομιάς, ο πολυτελής οίκος, Bottega Veneta και συγκεκριμένα ο creative director Matthieu Blazy - ο οποίος δηλώνει οπαδός του iconic bookstore - αποφάσισε να μοιραστεί το παρόμοιο αυτό όραμα και να δημιουργήσει μια limited-editrion σειρά από τρεις μοναδικές tote bags με την υπογραφή της Bottega Veneta και την κομψή αισθητική του The Strand.

Το αναγνωρισμένο fashion brand άφησε για λίγο στην άκρη τον καθιερωμένο του καμβά, και με την έναρξη του fashion month σύστησε στο κοινό τα τρία νέα bag designs που είναι αφιερωμένα στο γνωστό βιβλιοπωλείο, του οποίου τις τσάντες γνωρίζουν πολύ καλά οι Νεοϋορκέζοι μετά από αυτές του  The New Yorker.

1-YEfVF.jpg
Σκίτσο από το The New Yorker

Ήταν ο Blazy μάλιστα που έφερε το περιοδικό The New Yorker on board, δημιουργώντας μια σειρά από τα χαρακτηριστικά του σκίτσα με θέμα τις νέες τσάντες της Bottega Veneta & The Strand. Αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις συγκεκριμένες εικόνες, γνωρίζετε τι να περιμένετε.

Οι τρεις μοναδικές it bags που σχεδίασε η Veneta για το The Strand περιλαμβάνουν: μια μαύρη κλασική tote (1.500 ευρώ), μια κίτρινη tote (2.100 ευρώ) και μια tote υφασμένη με την χαρακτηριστική intrecciato ύφανση της Bottega (3.130 ευρώ), οι οποίες διαθέτουν το λογότυπο του The Strand μπροστά και στο κέντρο, ως φόρο-τιμής στις συμβατικές τσάντες από καμβά, που το The Strand προσφέρει εδώ και δεκαετίες.

Plus, κάθε Bottega Veneta x The Strand bag συνοδεύεται και από έναν δερμάτινο σελιδοδείκτη.

1-1-cTIZS.jpg
Tα τρία bag designs

Επίσης, ο εμπνευσμένος Blazy, επιμελήθηκε μια σειρά από επιλογές σπάνιων βιβλίων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο The Strand και στη boutique Bottega στο Soho μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. H συλλογή toy περιλαμβάνει most-wanted εκδόσεις από τους Wolfgang Tillmans, Isa Genzken, Alvaro Barrington και Carl Aubock.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Bottega δεν παρουσιάζει τη νέα συλλογή του Blazy στη Νέα Υόρκη, αλλά κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου στις 24 Σεπτεμβρίου.

large-strand-declinaison-1697-2000-without2-1.jpg

Ωστόσο, αυτή η συνεργασία είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τι έχει στο ανήσυχο μυαλό του ο Blazy. Ο ίδιος πρόκειται να αναβιώσει μια κλασική καμπάνια που σχεδίασε ο Andy Warhol, διαφημίζοντάς την στη γενέτειρα, τη Βενετία, και, φυσικά, ενώνοντας τις δυνάμεις του με εμβληματικά πρόσωπα για την παρουσίαση των εποχιακών collection του οίκου - η τελευταία από τις οποίες εκδίδεται σε συλλεκτικό λεύκωμα μάλιστα.

large-strand-declinaison-1697-2000-without3-1.jpg

Παρά την άξια φήμη της, η Bottega εξακολουθεί να μην είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προτιμά μια πιο slow προσέγγιση, σαν το ρυθμό που έχει ένα καλό βιβλίο, δίνοντας προσοχή στην ουσία και όχι μόνο στην εικόνα.

Οι Bottega Veneta & The Strand είναι ήδη διαθέσιμες εδώ.