fbpixel

Search icon
Search
Η νέα έκθεση του οίκου Dior στη Σεούλ επισφραγίζει τους ιστορικούς δεσμούς του οίκου με την Tέχνη
MAGAZINE

Η νέα έκθεση του οίκου Dior στη Σεούλ επισφραγίζει τους ιστορικούς δεσμούς του οίκου με την Tέχνη

Αναθέτοντας σε 24 σύγχρονους Κορεάτες καλλιτέχνες να επαναπροσδιορίσουν την εμβληματική τσάντα-θρύλο


Αντικατοπτρίζοντας τους ακλόνητους δεσμούς φιλίας μεταξύ του οίκου Dior και της Κορέας, αυτό το πρωτοποριακό γεγονός αναδεικνύει τη μοναδική ιστορία και τη βιρτουόζικη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει τη Lady Dior. Το διαχρονικό αυτό σύμβολο κομψότητας, που επανεφευρίσκεται συνεχώς μέσα από τη δύναμη του δημιουργικού διαλόγου, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο μπράτσο της Lady Diana. Ένας χειροποίητος θησαυρός, με αρχιτεκτονικές γραμμές οι οποίες μεγεθύνουν το μοτίβο cannage, επιστρέφει ξανά, με νέες, τολμηρές ανατροπές, επανασχεδιασμένη από designers απ’ όλο τον κόσμο μέσω των εξαιρετικών έργων “Lady Dior As Seen By” και “Dior Lady Art”.

5192-kyungsub-shin.jpg

Με αφορμή, λοιπόν, αυτήν τη μοναδική συγκυρία, η διαχρονική τσάντα Lady Dior ερμηνεύεται εκ νέου, ξεπερνώντας τα όρια της φαντασίας και της αριστείας. H έκθεση συνιστά στην ουσία έναν συναρπαστικό, πολύπλευρο φόρο τιμής στο πάθος για δημιουργικότητα που καλλιεργούσε ο Monsieur Dior, ο οποίος ήταν συλλέκτης και γκαλερίστας πολύ πριν γίνει couturier.

Μια αληθινή ωδή στην ομορφιά και τη δημιουργικότητα είναι οι 42 εκδοχές από τους 24 εμβληματικούς κορεάτες καλλιτέχνες, οι οποίες εκτίθενται σ’ αυτήν την αναδρομική έκθεση στην καρδιά του concept store Seongsu-dong στη Σεούλ, η οποία λειτουργεί ταυτόχρονα με την έκθεση σύγχρονης τέχνης “Frieze”.

Τα έργα περιβάλλουν τον κεντρικό εκθεσιακό χώρο, στον οποίο το “Cella” του περίφημου κορεάτη καλλιτέχνη Lee Bul, που δημιουργήθηκε αρχικά για την έκθεση “Miss Dior” στο Grand Palais του Παρισιού το 2013, βρίσκεται στο επίκεντρο. 

3784-kyungsub-shin.jpg

Το 16 ποδιών ψηλό κρυστάλλινο κρεμαστό κουκούλι προσκαλεί τον θεατή μέσα στο ανακλαστικό κομμάτι, ενώ χρησιμεύει και ως άγκυρα, με τις θεματικές αίθουσες να προεξέχουν σαν ακτίνες, για να παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, ένα δωμάτιο αφιερωμένο στην κεντημένη έκδοση “Lady D-lite” και ένα άλλο, στην ορθογώνια “Lady D-joy”.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023